Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Επιστολή του αμερικανού γενικού εισαγγελέα στο ρώσο υπουργό Δικαιοσύνης

Ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Χόλντερ, δεσμεύθηκε ότι ακόμα και αν στο μέλλον τού απαγγελθούν κατηγορίες οι οποίες να τιμωρούνται, σε περίπτωση ενοχής με την εσχάτη των ποινών, ο Σνόουντεν δεν θα εκτελεστεί.
Την διαβεβαίωση της αμερικανικής δικαιοσύνης στη ρωσική κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιδιώξουν την καταδίκη του Έντουαρντ Σνόουντεν σε θάνατο έδωσε ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Χόλντερ, στα πλαίσια διμερών επαφών για το θέμα.

Σε επιστολή του με ημερομηνία 23 Ιουλίου, ο κ. Χόλντερ σημειώνει ότι οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο κ. Σνόουντεν δεν επισύρουν τη θανατική ποινή.
Ωστόσο ακόμη και αν του απαγγελθούν στο μέλλον κατηγορίες οι οποίες να τιμωρούνται, σε περίπτωση ενοχής με την εσχάτη των ποινών, ο κ. Χόλτνερ δεσμεύεται ότι ο 30χρονος πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν θα εκτελεστεί.
Στην αίτησή του για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη Ρωσία, ο κ. Σνόουντεν επικαλείται τον κίνδυνο να βασανισθεί και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή σε περίπτωση που επιστρέψει στις ΗΠΑ.
Η επιστολή του αμερικανού γενικού εισαγγελέα εστάλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, στο ρώσο υπουργό Δικαιοσύνης Αλεξάντερ Βλαντιμίροβιτς Κονοβάλοφ.
«Συνομιλίες FSB – FBI» για την τύχη του Σνόουντεν
Σε συζητήσεις βρίσκονται εξάλλου η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας και διάδοχος της KGB, FSB και το αμερικανικό FBI σε ό,τι αφορά την τύχη του αμερικανού φυγά, ο οποίος παραμένει στο χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο στη Μόσχα για περισσότερο από έναν μήνα.
Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντιμίτρι Πεσκόφ.
Ο κ. Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι το Κρεμλίνο δεν εμπλέκεται άμεσα σε οποιαδήποτε συζήτηση αφορά τον 30χρονο πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top