Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ
Αλλάζει το καταστατικό της η ΕΥΔΑΠ και πλέον το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχώνΤροπολογίες, εν όψει ιδιωτικοποίησης, που σαρώνουν εργασιακά δικαιώματα και επιχειρούν να δώσουν λύση στο γόρδιο δεσμό των χρεών του Δημοσίου και των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., συνολικού ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ, προώθησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών χθες στη Βουλή, ως προσθήκη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Αλλάζει το καταστατικό της η ΕΥΔΑΠ και πλέον το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών Παράλληλα, σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αποφασίστηκε αλλαγή τουκαταστατικού της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., στο άρθρο που προέβλεπε διατήρηση των μετοχών του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό έως 51%, προκειμένου να εναρμονιστεί το καταστατικό με το νόμο για την πώληση της εταιρείας.
Η κυβέρνηση έχει ήδη θεσμοθετήσει και έχει ολοκληρώσει τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση του 61,33% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ. Η ιδιωτικοποίηση προγραμματίζεται να δρομολογηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Με την τροπολογία που προωθήθηκε στη Βουλή, προβλέπεται ότι θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα προσδιορίζει το ύψος των οφειλών του Δημοσίου και των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
Οι οφειλές υπολογίζονται περί τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένονται συμψηφισμοί χρεών μεταξύ των δύο πλευρών και λογιστικές εκκαθαρίσεις, με στόχο η εταιρεία να εμφανιστεί «καθαρή» από οφειλές. Παράλληλα καταργείται η συλλογική σύμβαση εργασίας της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και κάθε ειδική σύμβαση, που ίσχυε στην ΕΥΔΑΠ και είχε περιβληθεί με νομοθετικό μανδύα.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν ήδη υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση και έχουν υποστεί μείωση των αποδοχών τους, συνολικά άνω του 40% την τελευταία τριετία.
Με τη νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο Οικονομικών δίνει τη χαριστική βολή στο λογαριασμό εφάπαξ του προσωπικού ΕΥΔΑΠ. Ο λογαριασμός εφάπαξ για το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. είχε δημιουργηθεί το 2009, χρονιά που η εταιρεία μπήκε στο Χρηματιστήριο και κάλυπτε κάθε αποχωρούντα από την υπηρεσία εργαζόμενο με εφάπαξ αποζημίωση από 20.000 έως 40.000 ευρώ. Ο λογαριασμός έχει έλλειμμα 69 εκατ. ευρώ. Η νέα ρύθμιση λέει ότι τυχόν έλλειμμα του λογαριασμού παύει να καλύπτεται από το ελληνικό Δημόσιο και έτσι καταργείται.
Ταυτοχρόνως προβλέπεται ότι καταργείται και η επιτροπή που ασκούσε τη διαχείριση του λογαριασμού, αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων και των εργαζομένων. Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. αποφάσισε τη χορήγηση αυξημένου μερίσματος στους μετόχους κατά 0,05 ευρώ ανά μετοχή

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top