Την υστερία που καλλιεργείται γύρω από την επίθεση με χημικά στη Συρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η Δύση, προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Συρίας, κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, κ.Σεργκέϊ Λαβρόφ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο στη Μόσχα.

Ο κ.Λαβρόφ, αφού προειδοποίησε τη Δύση για τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια κίνηση, υπογράμμισε ότι η Δύση ουδεμία απόδειξη διαθέτει που να πιστοποιεί ότι είναι το καθεστώς του Ασσαντ ήταν εκείνο που έκανε χρήση χημικών όπλων. Παρ’ ότι όμως, ακόμα δεν έχει καν αποδειχθεί ποιος βρίσκεται πίσω από το τραγικό γεγονός, οι Δυτικές δυνάμεις δεν διστάζουν να στοχοποιούν ευθέως τον Ασσαντ, και να λέγουν ότι ξεπεράστηκαν πιά οι «κόκκινες γραμμές» στην περίπτωση της συριακής κρίσης.
Κατά τον κ.Λαβρόφ, η υστερία γύρω από τα χημικά έχει ως στόχο να υπονομεύσει την προτεινόμενη εδώ και καιρό διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, και οδηγεί σε πολεμική αντιπαράθεση, η οποία τους μόνους που οφελεί, είναι η συριακή αντιπολίτευση. Να σημειωθεί πως, αν και το καθεστώς Ασσαντ είχε δεχθεί να πάρει μέρος στη διάσκεψη, η αντιπολίτευση, επικαλούμενη διάφορα προσχήματα, αρνείτο. Ο κ.Λαβρόφ τόνισε ακόμα, ότι η εκμετάλλευση του πρόσφατου γεγονότος με τα χημικά από χώρες της Δύσης, γίνεται με εμφανή στόχο τον επηρεασμό των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία και γενικότερα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού.
Εκτός των παραπάνω, παρατήρησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, οι προθέσεις Δυτικών χωρών να προχωρήσουν σε στρατιωτικό πλήγμα κατά της Συρίας, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση κορυφής της G8, στο Λόχ Ερνέ, φέτος τον Ιούνιο. «Στο κείμενο της συνάντησης –είπε- γράφεται με πεντακάθαρο τρόπο, ότι οποιαδήποτε πληροφορία περί χρήσης χημικών στη Συρία, θα γίνει αντικείμενο σοβαρής και υψηλού επιπέδου έρευνας». Κάτι, βέβαια, που έως τώρα δεν έχει γίνει στη Συρία.


Ως γνωστόν, σήμερα το κλιμάκιο του ΟΗΕ που βρέθηκε στη Δαμασκό για να ερευνήσει το πρόσφατο δραματικό γεγονός, δέχθηκε, σύμφωνα με όσα είπαν οι παρατηρητές, πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να κινδυνεύει να διακοπεί κάθε έρευνα για αυτή τη σοβαρή υπόθεση. Ένα ακόμα «περίεργο» περιστατικό, μετά το επίσης «περίεργο» κτύπημα με χημικά. Το σημερινό περιστατικό πάντως, δεν αποκλείεται να «διευκολύνει» εκείνες τις Δυτικές χώρες που θέλουν να επιτεθούν στη Συρία, να το χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να βάλουν στη γωνία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και έτσι να προχωρήσουν «ανενόχλητες» στα σχέδιά τους.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το σενάριο που εξετάζεται κατά της Συρίας, είναι σαν και αυτό των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, που έγινε από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Κάτι που θέλουν να κάνουν χώρες της Δύσης και η Τουρκία, είτε με την έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ, είχε χωρίς αυτήν. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, Βρετανία και Τουρκία δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να περιμένουν τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ για να κινηθούν κατά της Συρίας. Η Γερμανία επίσης, δήλωσε ότι θα στηρίξει την στρατιωτική λύση κατά της Συρίας, εάν –πάντως- αποδειχθεί ότι το καθεστώς έριξε χημικά όπλα.

 Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ