Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το πλεύσιμο κανάλι που θα έχει έξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος και θα διέρχεται μέσω του Αξιού ποταμού, θα έχει συνολικό μήκος 650 χιλιομέτρων.
Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα μελέτης του καναλιού αυτού που δείχνει ότι κατασκευή του είναι συμφέρουσα και δικαιολογημένη και συνεπώς ‘αξίζει τον κόπο’, δήλωσε ο διευθυντής της Κρατικής Υπηρεσίας Χωροταξίας της Σερβίας, Ντράγκαν Ντούντσιτς.
Οι Κινέζοι, οι οποίοι θα αναλάβουν το έργο υπέβαλαν επίσημα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης κατασκευής του έργου.

«Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα ενημερώθηκε για τη μελέτη και για την εγκυρότητα αυτού του καναλιού, μελέτη που προετοίμασε η κρατική κινεζική εταιρία «China Gezuba Group Corporation» και περιμένουμε μέσα σε λίγες εβδομάδες να λάβουμε επίσημα τη μελέτη αιτιολόγησης του έργου», δήλωσε ο Ντούντσιτς.
Παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες που έλεγαν ότι η κατασκευή του Καναλιού του Αξιού θα κόστιζε από 10 έως 15 δις ευρώ, αλλά λόγω αδυναμίας της Σερβίας , η εκτέλεση του έργου θα γινόταν μέσω παραχώρησης.

Γεγονός είναι ότι η δημιουργία ενός τέτοιου μεγέθους καναλιού θα αποκτήσει σύντομα μεγάλη εμπορική απήχηση με τη σύνδεση βορειότερων καναλιών μέχρι το Ρήνο ποταμό.

Το έργο θα είναι πολύ-λειτουργικό και εκτός του ότι θα είναι ικανό για την πλεύση εμπορικών σκαφών, θα περιλαμβάνει και την κατασκευή 5 έως 7 υδροηλεκτρικών σταθμών, θα έχει αντιπλημμυρική και διαβρωτική προστασία, θα επιτρέπει την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων, ποιοτική παροχή ύδατος και συγχρόνως θα αυξήσει την τουριστική προσέλευση, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
The Hellenic Information Team


© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top