Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλες τιμές έγινε δεκτός στη Δημοκρατία της Αρμενία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στρατηγού Yuri Khatchaturov.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Serzh Sargsyan, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων και επισκέφθηκε το ομώνυμο Μουσείο. Επιπλέον, ξεναγήθηκε στους χώρους του Πατριαρχείου Αρμενίας και επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό στην περιοχή Echmiadzin.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων και των συνομιλιών υπογράφτηκε το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) για το έτος 2014 μεταξύ των δύο χωρών. Με το πέρας των συνομιλιών των δύο Αρχηγών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε τα ακόλουθα στα ΜΜΕ:
«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα στην Αρμενία. Είχα μεταξύ των άλλων την εξαιρετική τιμή να με δεχθεί ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Sargsyan και επιπλέον θα επισκεφθώ το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
»Η συχνότητα των επαφών υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο πλευρών, στις οποίες εντάσσεται και η παρουσία μου εδώ σήμερα, αποτελεί απόδειξη των εξαίρετων διμερών σχέσεων και υπογραμμίζει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων αυτών, οι οποίες εδράζονται στους βαθύτατους ιστορικούς δεσμούς των λαών μας.

Armenia_A-GEETHA_1
Armenia_A-GEETHA_2
»Η στρατιωτική μας συνεργασία, αποτελεί μία ουσιαστική και σημαντική συνιστώσα των πολύπλευρων σχέσεων μας και υλοποιείται μέσω των ετησίων Προγραμμάτων Στρατιωτικής Συνεργασίας. Σήμερα είχαμε τη χαρά να υπογράψουμε το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας 2014, το οποίο περιέχει σημαντικές και αμοιβαία επωφελείς δραστηριότητες. Είχαμε επίσης γόνιμες και πολύ ενδιαφέρουσες συνομιλίες με τον Στρατηγό Khatchaturov και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των συζητήσεων μας θα δώσουν μια νέα ώθηση στις ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
»Επιπλέον, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας διακρίνονται από εξωστρέφεια, δηλαδή δεν περιορίζονται μόνο στον εθνικό χώρο τους, αλλά συμμετέχουν στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για τη διατήρηση της ειρήνης σε διάφορες ανά τον κόσμο περιοχές όπου, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη προβλήματα ειρηνικής συμβίωσης.
»Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Στρατηγό Khatchaturov για τη θερμή φιλοξενία και για τη συμβολή του στην εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας μας.»

 DEFENCEPOINT

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top