Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΤΣΟΥΚΑΣ
Αντιμέτωποι με την εξαιρετικά σκληρή ρωσική Δικαιοσύνη και με την προοπτική να περάσουν έως και 15 έτη στα ρωσικά σωφρονιστικά κολαστήρια βρίσκονται από χθες 30 μέλη της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace.

Το πλοίο «Arctic Sunrise» της Greenpeace οδηγείται στο Μούρμανσκ, αφού κατασχέθηκε από τις ρωσικές αρχές, που συνέλαβαν και το πλήρωμά του
Η περιπέτεια με τη ρωσική Δικαιοσύνη ξεκίνησε όταν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας οι ακτιβιστές και μέλη του πληρώματος του «Arctic Sunrise» της Greenpeace επιχείρησαν να ανεβούν σε πλωτή εξέδρα και να διακόψουν γεώτρηση πετρελαίου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού της Gazprom στην Αρκτική Θάλασσα.



Αμεση ήταν η απάντηση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού λιμενικού, οι οποίοι αρχικά κατέστειλαν τη διαμαρτυρία και στη συνέχεια συνέλαβαν τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία μαζί με το πλοίο, το οποίο και κατάσχεσαν, τα οδήγησαν στο λιμάνι του Μούρμανσκ. Η αντίδραση της Greenpeace στην είδηση της σύλληψης των μελών της υπήρξε άμεση και έντονη. 
Αφού απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών της, υποστήριξε πως οι ενέργειες της Ρωσίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη της Μόσχας για το συμβάν, η οποία, όπως διεφάνη και από τις χθεσινές δηλώσεις των αξιωματούχων της, σκοπεύει να φτάσει το ζήτημα στα άκρα. 
Σύμφωνα με τη ρωσική Εισαγγελία, η «εισβολή-επίθεση» στην οποία προχώρησαν τα μέλη της Greenpace δημιούργησε τον κίνδυνο να προκληθεί ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή, ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πλοίο και τα μέλη της οργάνωσης παραβίασαν και τη ρωσική εθνική κυριαρχία. 
Οι κατηγορίες των ρωσικών αρχών δεν περιορίστηκαν εδώ, καθώς η ανακοίνωση άφησε αιχμές για το ρόλο, αλλά και κυρίως τον απώτερο στόχο της Greenpace. Οπως σημειώνει η ανακοίνωση, τα ευρήματα από την έφοδο παραπέμπουν περισσότερο σε όργανα που διαθέτουν πλοία ηλεκτρονικού πολέμου, παρά σε αυτά που έχουν πλοία οικολογικού προσανατολισμού. Ανάμεσα στα 30 μέλη του πληρώματος του πλοίου της Greenpace που από χθες είναι αντιμέτωπα με τη ρωσική Δικαιοσύνη, βρίσκονται υπήκοοι από 18 χώρες, ανάμεσά τους τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Ρωσία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top