Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η στρατηγική του κόμματος για επέκταση σε χώρες με ισχυρή ελληνική παρουσία. Πώς κινήθηκε σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία και Κύπρο. Οι αδυναμίες χρηματοδότησης και οι αντιδράσεις των ομογενών στις «επεκτατικές» κινήσεις.

Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή του σε άλλες χώρες, μακριά από την παραδοσιακή βάση των υποστηρικτών του στην Ελλάδα. Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση από την πρόσφατη εκλογική επιτυχία, η οργάνωση προσπαθεί τον τελευταίο χρόνο να στήσει γραφεία και πυρήνες στήριξης στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο στόχος για τα παραρτήματα αυτά έχει αλλάξει. Ενώ η Χρυσή Αυγή ήλπιζε αρχικά να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία από τις εκλογές του 2012, τώρα θα προσπαθήσει να διευρύνει την βάση των υποστηρικτών της, να αντλήσει πόρους και να ανακτήσει ένα μέρος από την δημοτικότητα που έχασε μετά την εμπλοκή της στο φόνο του αντι-φασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.
Αλλά η επιδρομή της Χρυσής Αυγής στο εξωτερικό θα βρει ελάχιστη ανταπόκριση. Η αύξηση της δημοτικότητας της έχει στηριχτεί στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και η οποία τείνει να θρέφει τα άκρα. Οι χώρες που δεν είναι αντιμέτωπες με μια τέτοια κρίση, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, δεν θα είναι τόσο ανεκτικές στις εθνικιστικές και ρατσιστικές πεποιθήσεις της Χρυσής Αυγής. Κατά συνέπεια, ενώ η οργάνωση πιθανότατα θα συνεχίσει να βρίσκει στήριξη στην Ελλάδα και ενδεχομένως στην Ευρώπη, το μήνυμα της δεν θα έχει την ίδια απήχηση σε άλλες περιοχές του κόσμου.

http://goo.gl/68wKjW

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top