Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει μειωθεί κατά 48% από το 2009 μέχρι σήμερα.
Ο υπουργός Οικονομικών κατάθεσε στη Βουλή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 (εισηγητική έκθεση, γραφήματα), το οποίο αναμενομένα προβλέπει οριακή μείωση των αμυντικών δαπανών (μισθοδοσία+λειτουργικές δαπάνες+αποπληρωμή παλαιοτέρων εξοπλιστικών προγραμμάτων).


Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα κινηθεί και το επόμενο έτος σε ασφυκτικό πλαίσιο με οριακή μείωση από €3,396 δισ. σε €3,112 δισ. με αντίστοιχη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών από €650 εκατ. σε €583 εκατ., η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά στην αποπληρωμή παλαιοτέρων εξοπλιστικών προγραμμάτων και προμήθειες ανταλλακτικών και λοιπού αμυντικού υλικού.

Τα παραπάνω καθιστούν αναπόφευκτη την επιτάχυνση της αναδιοργάνωσης, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με μεταχειρισμένο αμυντικό υλικό που παραχωρείται δωρεάν από συμμαχικές χώρες καθώς και με στοχευμένες προμήθειες Ελληνικής Προστιθέμενης Αξίας.

Ενδεικτικά, για την κάλυψη των αναγκών και των τριών Κλάδων σε σύγχρονα αντιβαλλιστικά κράνη, οι ΕΔ αναμένουν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων για την ανάθεση προμήθειας 72.140 συνθετικών κρανών, καθαρής αξίας €9,7 εκατ. εντός πενταετίας.
 Φυσικά, η υλοποίηση οποιουδήποτε μείζονος εξοπλιστικού προγράμματος θα παραμείνει και το 2014 στη σφαίρα της φαντασίας (των επιτήδειων…).

Ανάλυση Π/Υ ΥΠΕΘΑ 
δδ
Η μείωση στους Π/Υ του ΥΠΕΘΑ μεταξύ 2009-2014.
φ
O προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ για το 2014.

Σημεία ενδιαφέροντος από το προσχέδιο Π/Υ 2014
δ
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ΥΠΕΘΑ (σελ. 51-52)
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ΥΠΕΘΑ (σελ. 51-52)
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ΥΠΕΘΑ (σελ. 52)
φ
Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΥΠΕΘΑ (σελ.62)
δ
Ο αριθμός των συνταξιοδοτούμενων στελεχών ΕΔ σταθεροποιείται. (σελ.87)
φ
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων υλοποιείται με σημαντική καθυστέρηση (όχι μόνο με ευθύνη της Ελλάδας). Τη τριετία 2011-13 υλοποιήθηκαν 12 προγράμματα που εισέφεραν €2,6 δισ. (σελ. 153)
  Strategy Reports

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top