Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πουτέτση Χριστίνα
Plepi Holdings, AGC, Lamda Development, Colony Capital στην τελική διεκδίκηση του εμβληματικού ακινήτου
Τέσσερις προσφορές για τον Αστέρα
Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν για τον Αστέρα, στη λήξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου. Μεταξύ των 13 επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, διενεργήθηκαν ζυμώσεις οι οποίες οδήγησαν σε συνεργασίες και τη σύμπτυξη σχημάτων. Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τα σχήματα:


1) Plepi Holdings, σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και ο όμιλος Olayan

2) JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV και υποστηρίζεται από έξι επενδυτές, με τη συμμετοχή του ομίλου Dogus

3) LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A.

4) Κοινοπραξία των εταιριών COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD του κ. Μίλτου Καμπουρίδη

Πιο αναλυτικά:

Olayan Investments Company Establishment - ΤΕΜΕΣ: Ο όμιλος Olayan είναι ένας παγκόσμιος πολυσχιδής όμιλος στο σχήμα του οποίου συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο η εταιρεία ΤΕΜΕΣ του έλληνα επιχειρηματία κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτη του «Costa Navarino» στη Μεσσηνία. Ο όμιλος Olayan είναι από τους πλέον περιζήτητους επενδυτές παγκοσμίως, με στρατηγικές συμμετοχές σε πολλές παγκοσμίως σημαντικές εταιρείες όπως η Coca-Cola και οι τράπεζες Credit Suisse και Morgan Stanley. O όμιλος είναι επίσης μεγάλος επενδυτής στην Chipita και έχει επενδύσει σε πολλές ελληνικές εταιρείες κατά το παρελθόν. Μάλιστα, τέτοια είναι η σχέση του με την Ελλάδα που διαθέτει κεντρικά γραφεία στην Αθήνα.

AGC: Είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο επενδύει παγκοσμίως συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο ιδιωτικών κεφαλαίων, hedge funds και επενδυτικών εταιρειών real estate με έμφαση στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Συμμετέχει σε επενδύσεις που αφορούν τόσο αμιγώς την κτηματαγορά (real estate) όσο και πρότζεκτ που είναι σχετικά με το real estate. Τα κεφάλαια προέρχονται κυρίως από τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα από σχήματα με έδρα το Aμπου Ντάμπι, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία.
Η Dogus Holding είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουρκικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων με συμμετοχές στον τραπεζικό, κατασκευαστικό και τουριστικό κλάδο. Η Dogus ελέγχει μερίδιο 18% στις μαρίνες στην Τουρκία και έξι μαρίνες στην Κροατία. Το 2012 συνέστησε μια εταιρεία joint venture με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση για επενδύσεις σε μαρίνες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της μαρίνας του Φλοίσβου.

Lamda Erga Anaptyxis S.A.: Η Lamda Development, συμφερόντων του έλληνα επιχειρηματία κ. Σπ. Λάτση. Συμμετέχει στους διαγωνισμούς για το Ελληνικό, και την Αφάντου και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), τέσσερα οικιστικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία συνολικού οικοδομήσιμου χώρου 105.000 τ.μ. και έξι συγκροτήματα γραφείων συνολικού οικοδομήσιμου χώρου 70.000 τ.μ.

Colony Capital - Dolphin Capital: Η Colony Capital είναι μια αμερικανική εταιρεία με ευρεία παγκόσμια παρουσία και αντίστοιχη υποδομή σε εννέα χώρες με ένα ισχυρό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Στο σχήμα που λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό συμμετέχει με μειοψηφικό μερίδιο και η Dolphin Capital του επιχειρηματία κ. Μ. Καμπουρίδη. H Colony έχει επενδύσει σε ποικίλα και σύνθετα επενδυτικά πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων το «Atlantic City Hilton», το «Las Vegas Hilton», τα «Raffles Hotels & Resorts», τα «Fairmont Hotels and Resorts», η «Swisshotel» και τα «One & Only Hotels & Resorts». Επίσης ήταν ο ιδιοκτήτης ενός από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, του «Costa Smeralda» της Σαρδηνίας. Αφού το ανακαίνισε, το πούλησε στο κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του, από κοινού με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων και των δυο πλευρών και στη συνέχεια θα προβούν στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=543016

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top