Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, «εάν υπάρξουν οι απαραίτητες υπερβάσεις» η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κυρία Λούκα Κατσέλη. Τάσσεται δε υπέρ της «ευρύτατης συμπαράταξης πολιτικών δυνάμεων» για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής, ενώ ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο δεν την αφορά, αλλά θεωρεί προσχηματική και επικίνδυνη τη συζήτηση περί Κεντροαριστεράς την οποία διεξάγουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. Θεωρεί δε ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μη διαψεύσει τις προσδοκίες όσων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στράφηκαν σε αυτόν, αντιδρώντας σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η κυρία Κατσέλη πιστεύει ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει πιο ώριμος και πιο έμπειρος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 

- Σε ποιο σημείο πιστεύετε ότι βρισκόμαστε; Κοντά στην έξοδο ή μπροστά σε νέα μέτρα;
Οσο ακολουθείται η ίδια αδιέξοδη πολιτική της βίαιης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης τόσο η έξοδος από την τροϊκανή επιτήρηση και τον Γολγοθά του χρέους θα απομακρύνεται. Αντίθετα, νέα μέτρα, ανεξάρτητα από το αν θα ονομαστούν οριζόντια ή διαρθρωτικά, θα βρίσκονται έξω από την πόρτα μας.
- Είναι εφικτό να στραφεί και πάλι η Ελλάδα στις αγορές εντός του 2014; Αν δεν υπάρξει σημαντική απομείωση του υφιστάμενου χρέους, θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο η Ελλάδα να μπορέσει να στραφεί στις διεθνείς αγορές το 2014 και να αντλήσει πόρους με χαμηλά επιτόκια.
- Βλέπετε εκλογές σύντομα ή η κυβέρνηση θα αντέξει; Η κυβέρνηση βαδίζει σε ένα ναρκοθετημένο πεδίο, όπου τις νάρκες τις βάζουν καθημερινά η ίδια και η τρόικα. Εκρήξεις μπορεί να περιμένει κανείς είτε μέσα είτε έξω από τη Βουλή. Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, η νέα φορολογία ακινήτων και περισσότερες απολύσεις μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για πολιτικούς κλυδωνισμούς και εκλογές. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
- Σας αφορά η συζήτηση για την Κεντροαριστερά όπως τη βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ή η ΔΗΜ.ΑΡ.;Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερό κόμμα όταν υπηρετεί πιστά τις πιο νεοφιλελεύθερες πολιτικές και έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην εξαθλίωση. Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει ακολουθήσει μια αντιφατική πολιτική που και τα ίδια τα στελέχη της έχουν πρόβλημα να την παρακολουθήσουν. Κεντροαριστερά δεν μπορεί να δομηθεί με συγκόλληση προσώπων χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό, αναφορά σε κοινωνικές ομάδες και ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Κεντρο-
αριστερά σημαίνει αγώνες για εθνική ανεξαρτησία, υπεράσπιση του δικαιώματος σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, περισσότερη οικονομική δημοκρατία και συμμετοχή, ίσες ευκαιρίες και καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας, της διαπλοκής και του κλειστού κυκλώματος εξουσίας που λυμαίνεται με αδιαφάνεια δημόσιους πόρους. Επομένως, η συζήτηση για την Κεντροαριστερά, έτσι όπως διεξάγεται, όχι μόνο δεν με αφορά αλλά τη θεωρώ άκρως προσχηματική και επικίνδυνη.
- Στις περσινές εκλογές βρεθήκατε κοντά στον κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχατε επικοινωνία. Βλέπετε στο μεταξύ να είναι πιο ώριμος, πιο έτοιμος για την πρωθυπουργία; Μόνο η ευθύνη τού να ηγείται κάποιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτω από συνθήκες βαθιάς κρίσης τον ωριμάζει και τον καθιστά πιο έμπειρο. Αυτό, όμως, έχει δευτερεύουσα σημασία μπροστά στη μεγάλη πρόκληση του να εμπνεύσεις και να ηγηθείς μιας δύσκολης πορείας ανατροπής και εθνικής ανασυγκρότησης όταν τα πάντα σχεδόν έχουν διαλυθεί. Το τιτάνιο αυτό έργο δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε από ένα ικανό άτομο ούτε από ένα κόμμα. Χρειάζεται μια ευρύτατη συμμαχία αποφασισμένων αγωνιστών που θα διαθέσουν στον αγώνα αυτό τη γνώση, την πείρα και την ψυχή τους.
- Θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και πώς; Στις 30 Νοεμβρίου έχουμε ως Κοινωνική Συμφωνία το πρώτο μας καταστατικό συνέδριο. Εκεί θα επαναβεβαιώσουμε τους δύο βασικούς άξονες της στρατηγικής που έχουμε ακολουθήσει από την ίδρυσή μας: πρώτον, την ενεργό συμβολή μας στη διαμόρφωση ενός ισχυρού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για ανατροπή της σημερινής καταστροφικής πολιτικής και, δεύτερον, την ανάληψη πολιτικών και οργανωτικών πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της σοσιαλιστικής και προοδευτικής Αριστεράς.
Η ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής επιβάλλει τη διαμόρφωση μιας ευρύτατης συμπαράταξης πολιτικών δυνάμεων στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας που θα είναι ικανή να κερδίσει τις εκλογές και να συγκροτήσει μια αξιόπιστη κυβέρνηση για την εφαρμογή ενός δύσκολου αλλά ελπιδοφόρου προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας. Για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα νίκης και ανατροπής πρέπει κάθε φορέας να κάνει τις απαραίτητες υπερβάσεις και να συμβάλλει σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Οταν υπάρχει βούληση, το κατάλληλο οργανωτικό σχήμα θα βρεθεί.
- Υπάρχει περιθώριο να στραφούν δυνάμεις του παπανδρεϊκού -για παράδειγμα- ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ;  Ενα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, απογοητευμένο από την πολιτική μετάλλαξη του επίσημου ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η στροφή αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κινήσεων κορυφής ή μικρομματικών ενεργειών, αλλά της διάψευσης προσδοκιών και του αισθήματος αποξένωσης που βίωσαν πολλά στελέχη, φίλοι και ψηφοφόροι της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης από την προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μη διαψεύσει αυτές τις προσδοκίες και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
- Είναι αποστασία εάν βουλευτές άλλων κομμάτων περάσουν στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μπλοκ; Εσείς νιώσατε ποτέ ότι κάνατε αποστασία;  Η συζήτηση για «αποστασία» όσων διαφωνούν με τη γραμμή του κόμματός τους είναι ψευδεπίγραφη και προδίδει τον πανικό του ΠΑΣΟΚ μπροστά στη συνεχή αιμορραγία του. Οταν ένα κόμμα προδίδει αρχές, αγώνες και κοινωνικές αναφορές, τότε είναι το ίδιο που αποστατεί και όχι ο βουλευτής.
- Συμφωνείτε με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια; Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι είχατε κι εσείς επίγνωση. Προσωπικά δεν είχα καμία ανάμιξη ούτε στις διαπραγματεύσεις ούτε στη σύνταξη του περιεχομένου της σύμβασης. Αν υπάρχουν υποψίες για σκιές σε μια σύμβαση, καλό είναι αυτές να αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Ετσι μόνο προστατεύονται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η διαφάνεια στη διακυβέρνηση.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ
- Πολλοί πολίτες προσφεύγουν στον δικό σας νόμο για να γλιτώσουν το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό… Κοράκια των αγορών, ντόπιοι αδίστακτοι κερδοσκόποι και κοντόφθαλμοι τραπεζίτες πιέζουν για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών προκειμένου να αγοράσουν ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές και να διαχειριστούν με κέρδος τα ήδη τιτλοποιημένα δάνεια. Ενα τέτοιο μέτρο, υπό τις σημερινές συνθήκες, θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για χιλιάδες πολίτες που θα χάσουν το σπίτι τους αλλά και για την οικονομία, καθώς η πτώση της τιμής των ακινήτων θα μειώσει ακόμα περισσότερο την αξία των περιουσιακών στοιχείων νοικοκυριών, επιχειρήσεων, Δημοσίου και τραπεζών, βαθαίνοντας την ύφεση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top