Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κοντά στην κατάρρευση βρίσκεται η κεντροαριστερά κυβέρνηση της Δανίας καθώς ένα από τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν αποχώρησε με αφορμή μια επένδυση της Goldman Sachs σε κρατική εταιρεία.

Το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα αποχωρεί παρά το γεγονός ότι η ηγέτις του Annette Vilhelmsen αρχικά στήριξε τη συμφωνία με την GS.



Οπως είχε ανακοινωθεί, κεφάλαια που διαχειρίζεται η Goldman Sachs έκαναν γνωστό τον Οκτώβρη ότι θα πληρώσουν 8 δισ. δανικές κορόνες για το 19% της Dong Energy, κρατικής εταιρείας. Με την εξέλιξη αυτή το ποσοστό του Δημοσίου θα υποχωρούσε στο 60%.

Η συμφωνία όμως προκάλεσε μαζική κατακραυγή. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 165.000 υπογραφές εναντίον της. Το γεγονός αύξησε την πίεση στην κυβέρνηση της Helle Thorning-Schmidt. Πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι ήδη αισθάνονται προδομένοι από τις επιλογές της κυβέρνησης και η πώληση του πακέτου της Dong Energy ξεχείλισε το ποτήρι.

Τα τρία κόμματα ελέγχουν 77 από τις 179 βουλευτικές έδρες, ενώ απολαμβάνουν τη στήριξη της συμμαχίας Κόκκινων-Πρασίνων με επιπλέον 12 έδρες. Το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα έχει 16 έδρες.

Πηγή: euro2day.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top