Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας  Βίκτορ Γιανουκόβιτς ύστερα από την περιπετειώδη φυγή του από το Κίεβο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε πως εξακολουθεί να είναι αυτός ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας, είπε ότι δεν το ανέτρεψε κανείς αλλά αναγκάστηκε να φύγει γιατί κινδύνευε η ζωή μελών της οικογενείας του, δήλωσε πως δεν έχει κανένα λογαριασμό στο εξωτερικό, είπε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη για ΄ποτι συμβαίνει σήμερα στη χώρα και επισήμανε ακόμα ότι θα πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές, αλλά και να υπάρξει νέο Σύνταγμα. Υποστήριξε ωστόσο ότι η τωρινή Βουλή δεν είναι νόμιμη και ζήτησε συγγνώμη από τους Ουκρανούς, επειδή δεν μπόρεσε να σταματήσει το χάος στη χώρα του.
Διαβάστε μερικές απο τις δηλώσεις του:
«Θα ήθελα να απευθυνθώ σε αυτούς που ισιάζονται πως είναι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας. Σκεφτείτε διπλά πριν κάνετε την οποιαδήποτε κίνηση.
Φύγετε από το Κίεβο και μην αφήσετε το χάος να καταστρέψει την Ουκρανία»
«Κανείς δεν ήθελε να αποφύγει την αιματοχυσία περισσότερο από εμένα»
«Η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία. Πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις που έχει για να σταματήσει το χάος στην Ουκρανία».
Ο Γιανουκόβιτς επισήμανε ακόμα ότι θα πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές, αλλά και να υπάρξει νέο Σύνταγμα. Υποστήριξε ωστόσο ότι η τωρινή Βουλή δεν είναι νόμιμη και ζήτησε συγγνώμη από τους Ουκρανούς, επειδή δεν ήταν ισχυρός.
Θα γυρίσω στην Ουκρανία το συντομότερο, μόλις είναι ασφαλές για μένα και την οικογένειά μου 

Έφτασα στη Ρωσία χάρη σε πατριώτες αξιωματικούς, είπε. Αρνήθηκε πως έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά μίλησαν στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να συναντηθούν με την πρώτη ευκαιρία. "Δε θα ζητήσω στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία, η Ουκρανία πρέπει να είναι ενωμένη", είπε

Είπε πως επέλεξε το Ροστόφ και όχι τη Μόσχα γιατί ένας φίλος του μένει στην πόλη

Όσα συμβαίνουν στην Κριμαία είναι αποτέλεσμα των όσων έγιναν στο Κίεβο και στον τρόπο που άλλαξε η εξουσία. Η Κριμαία πρέπει να μείνει μέρος της Ουκρανίας, διατηρώντας φυσικά την αυτονομία της 

Έβαλαν το μικρότερο εγγόνι μου σε "μαύρη λίστα" 

 (Σε ερώτηση αν νιώθει να ντρέπεται): Θέλω να απολογηθώ στον ουκρανικό λαό γιατί δεν είχα τη δύναμη να εγγυηθώ τη σταθερότητα. 

Δεν το έσκασα, υποτίθεται πως θα συναντούσα μέλη του κόμματός μου στο Χάρκοβο. Μάθαμε πως έρχονται ριζοσπαστικές δυνάμεις στην πόλη και έτσι αποφάσισα να πάω στην Κριμαία

 Πρέπει να υπάρξει συνταγματική μεταρρύθμιση μέχρι το τέλος του χρόνου, προεδρικές εκλογές τον Δεκέμβριο και μετά να υιοθετηθεί η συνταγματική αναθεώρηση 

Να παραδώσουν τα όπλα τους οι διαδηλωτές

 Θα παλέψω για το μέλλον της Ουκρανίας κόντρα σε εκείνους που χρημιμοποιούν το φόβο και την εξουσία
Τόνισε, μάλιστα, ότι η Κριμαία πρέπει να παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας, διατηρώντας μία διευρυμένη αυτονομία, ενώ επισήμανε πως δεν πρόκειται για στρατιωτική βοήθεια.
Μιλώντας για την παραμονή του στην περιοχή Ροστόφ, εξήγησε πως επέλεξε τον προορισμό αυτό, γιατί «ένας παλιός φίλος μένει κοντά. Ήρθα να τον δω και να βρω προσωρινό καταφύγιο».
Σχετικά με την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ουκρανία, δήλωσε πως θα το αποφασίσει μόλις οι συνθήκες για την ασφάλειά του, καθώς και την οικογένειά του, το επιτρέψουν.
Επιστρέφοντας στο ζήτημα της ασφάλειάς του, τόνισε ότι "χάρη στους πατριώτες αξιωματικούς"έφτασε στη Ρωσία, καθώς εκείνοι έκαναν το καθήκον τους και «με κράτησαν ζωντανό».
Παρόλα αυτά, τόνισε πως δεν συνάντησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία μαζί του, μόλις έφτασε στη Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι θα συναντηθούν, «μόλις έχουμε τη δυνατότητα, αλλά δε γνωρίζω πότε».
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ότι η χώρα έχει καταληφθεί από «νεο-φασίστες» και ότι θα αγωνιστεί για το μέλλον της.
Διευκρίνισε, δε, ότι την ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα έχουν κακοποιά στοιχεία που έδρασαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας, προσθέτοντας ότι οι προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου δεν είναι νόμιμες, τονίζοντας ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτές.
Συμπλήρωσε, δε, ότι εξαιτίας των εκρηκτικών επεισοδίων και των αποφάσεων των ιθυνόντων για την κρίση η Ουκρανία έχασε ένα σημαντικό σύμμαχο, όπως η Ρωσία.
Όσο για τα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ανεξαρτησίας και την αστυνομική καταστολή των διαδηλωτών, υποστήριξε ότι δεν έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να ανοίξουν πυρ κατά των συγκεντρωμένων.
Επισήμανε, μάλιστα, ότι δεν υπήρχε κανένας άλλος που να ήθελε να αποτραπεί η αιματοχυσία, περισσότερο από τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να τερματιστεί η κρίση στη χώρα ειρηνικά, αλλά τόνισε ότι «το σενάριο των γεγονότων έχει γραφεί στο εξωτερικό».


 Φασίστες έχουν πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας, εκπροσωπούν τη μειονότητα του ουκρανικού λαού

 Έφυγα από την Ουκρανία γιατί δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου και η ζωή των συγγενών μου 
είπε 

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από την περασμένη Παρασκευή 




Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top