Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, περισσότεροι από 20.000 Ρώσοι στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, βρίσκονται κατά μήκος της ρωσοουκρανικής μεθορίου. REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες κατά μήκος της μεθορίου της με την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, αναφέροντας έναν αριθμό κατά πολύ υψηλότερο από αυτόν των 20.000 που είχαν ανακοινώσει οι ΗΠΑ.

«Σχεδόν 100.000 στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει στην ουκρανική μεθόριο. Είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πλήγματα διάρκειας πολλών εβδομάδων», σημείωσε ο Αντρέι Παρούμπιι κατά τη διάρκεια παρέμβασής του μέσω Διαδικτύου από το Κίεβο στο Ατλαντικό Συμβούλιο, κύκλο συζήτησης στην Ουάσινγκτον.

«Τα ρωσικά στρατεύματα δεν βρίσκονται μόνον στην Κριμαία, έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος όλης της μεθορίου. Βρίσκονται στον Βορρά, στην Ανατολή, στον Νότο», σημείωσε ο ίδιος.
«Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, αναμένουμε μια τεράστια επίθεση στο έδαφος της ηπειρωτικής Ουκρανίας και προετοιμαζόμαστε», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, πρόκειται για περισσότερους από 20.000 Ρώσους στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος της ρωσοουκρανικής μεθορίου.

Η Ρωσία ωστόσο διέψευσε την Κυριακή ότι συγκεντρώνει στρατεύματα στη μεθόριο.
Αμερικανός αξιωματούχος Άμυνας φάνηκε επιφυλακτικός σήμερα όσον αφορά τον αριθμό αυτόν τον οποίο ανέφερε ο κ. Παρούμπιι. «Φαίνεται υπερβολικά υψηλός», σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, ωστόσο, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Μόσχα συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατιώτες στην ουκρανική μεθόριο.
«Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζουν να ενισχύουν τα στρατεύματά τους», σημείωσε ο κ. Χέιγκελ, τον οποίο ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σόιγκου διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες δεν θα διασχίσουν την μεθόριο και ότι πρόκειται απλώς για στρατιωτικά γυμνάσια της Άνοιξης.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Ουκρανό αξιωματούχο, η ρωσική επιχείρηση που αποσκοπεί στην ανάληψη του ελέγχου της ουκρανικής επαρχίας της Κριμαίας φέρει την «κωδική ονομασία 'Ρωσική Άνοιξη'».
Ο ρωσικός στρατός, του οποίου την παρουσία έχει διαψεύσει η Μόσχα, αποτελείται κυρίως από «πολύ καλά εξοπλισμένες Σπετσνάζ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αρχίζουν το επόμενο στάδιο, αυτό μιας πολιτικής στρατηγικής που αποσκοπεί στην υπονόμευση των προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση για την απάντηση που δόθηκε από τη διεθνή κοινότητα στις ενέργειες της Μόσχας, ο Αντρέι Παρούμπιι δήλωσε ότι υποστηρίζει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε..
Ζήτησε ωστόσο «μια υποστήριξη, μια ορατή παρουσία» των εταίρων της Ουκρανίας. «Καλούμε τους εταίρους μας να πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια», είπε, «προκειμένου να δείξουν ότι η συνεργασία και η σύμπραξη εξακολουθούν να υπάρχουν".
Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top