Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Στα τελικά στάδια η καταβολή αποζημίωσης για τους 9 νεκρούς της ισραηλινής επέμβασης στο Μαβί Μαρμαρά

Υπογραφή συμφωνίας με την οποία η Τουρκία θα αποδέχεται αποζημίωση από το Ισραήλ για τα θύματα της επίθεσης ισραηλινών στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά αναμένει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου.



Η εφημερίδα Hurriyet Daily News ανέφερε ότι το τελικό προσχέδιο της συμφωνίας υπεβλήθη από το Ισραήλ τον περασμένο μήνα και αναμένεται η έγκριση της τουρκικής κυβέρνησης.

Μόλις συμφωνηθούν οι όροι, το τουρκικό κοινοβούλιο θα κληθεί να αξιολογήσει το έγγραφο και εφόσον το εγκρίνει θα αρχίσει αμέσως η διαδικασία διορισμού πρέσβεων στις χώρες.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Οι διαπραγματεύσεις καθόρισαν το ποσό της αποζημιώσης που θα καταβάλει το Ι σραήλ στις οικογένειες εννέα Τούρκων που σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση ισραηλινών κομάντο στο Μαβί Μαρμαρά το Μάιο του 2010.

Η επέμβαση πυροδότησε διεθνείς αντιδράσεις και προκάλεσε οξεία διπλωματική διαμάχη μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, με την Άγκυρα να δίνει εντολή στον Ισραηλινό πρέσβη να εγκαταλείψει τη χώρα και να ζητά επίσημη απολογία και αποζημιώσεις.

Συνομιλίες για αποζημίωση άρχισαν το Μάρτιο 2013, μετά την ε πίσημη συγγνώμη από το Ισραήλ προς την Τουρκία που πέτυχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ.
ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου (που δέχθηκε και τον Α. Μαυρογιάννη στην Άγκυρα), ήταν στο Ισραήλ στις αρχές Φεβρουαρίου για να συζητήσει τους όρους της συμφωνίας.
Προβλέπει επίσης ότι η Τουρκία θα θεσπίσει νομοθεσία οπυ θα εμποδίζει δικαστικές διώξεις κατά του Ισραήλ για το Μαβί Μαρμαρά και θα άρει τις αντιρρήσεις της για αναβάθμιση της σχέσης του Ισραήλ με το ΝΑΤΟ.
Το τελικό ποσό της αποζημίωσης που θα καταβληθεί στους συγγενείς των θυμάτων είναι ακόμα αντικείμενο συζήτησης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε πακέτο αποζημιώσεων ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στα μέσα Φεβρουαρίου.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top