Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεων. Βασιλικόπουλος
Είχε έντονη αντιστασιακή δράση κατά της δικτατορίας, φυλακίσθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ
Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος. Γεννήθηκε το 1932 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1954.
Συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής 'Αμυνας και στη Σχολή Επιτελών του ΝΑΤΟ.
Ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση κατά της δικτατορίας, για την οποία βασανίστηκε και φυλακίσθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επανήλθε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως Διοικητής Στολίσκου Ναρκοπολέμου, Διευθυντής Β' Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και Αρχηγός Στόλου.

Στις 22 Δεκεμβρίου 1986 επελέγη αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από το ΚΥΣΕΑ, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 17 Ιουλίου 1989, οπότε αποστρατεύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου του 1987 αφορμή για την οποία ήταν η έξοδος του τουρκικού σκάφους «Χόρα» στο Αιγαίο.

Τον Οκτώβριο του 1993 διορίσθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, διοικητής της ΕΥΠ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1996 οπότε αποστρατεύθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη μετά την κρίση των Ιμίων.

πηγή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top