Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

NASA/Jim Ross
Αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα της NASA για υπερηχητικές πτήσεις
Χρόνια μετά την απόσυρση του «Κονκόρντ», οι υπερηχητικές πτήσεις οδεύουν στο να ξαναγίνουν πραγματικότητα, χάρη στις προσπάθειες της NASA για την καθιέρωση ενός νέου στάνταρ για χαμηλής έντασης «sonic booms» («ηχητική έκρηξη» - τα ηχητικά και κρουστικά κύματα που παράγονται κατά τη διάσπαση του φράγματος του ήχου).

Ειδικότερα, ερευνητές της NASA παρουσίασαν τη δουλειά τους στην Ατλάντα, στο πλαίσιο της Aviation 2014, επιδεικνύοντας την πρόοδο που έχουν σημειώσει πάνω στο αντικείμενο- την υπέρβαση των εμποδίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις υπερηχητικές επιβατικές πτήσεις.
Η έρευνα των επιστημόνων της NASA παράγει σημαντικά δεδομένα για την ανάπτυξη ενός «low-boom standard» για την πολιτική αεροπορία. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία συνεργάζεται με την FAA (Federal Aviation Administration) και τη διεθνή αεροδιαστημική κοινότητα, περιλαμβανομένου του International Aviation Administration Organization, με σκοπό τη συλλογή δεδομένων και την ανάπτυξη νέων διαδικασιών και προδιαγραφών που θα οδηγήσουν στην επανεξέταση της απαγόρευσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ για υπερηχητικές πτήσεις πάνω από έδαφος.

«Η μείωση των sonic booms είναι το σημαντικότερο εμπόδιο πριν την επανεμφάνιση της πολιτικής υπερηχητικής πτήσης» υποστηρίζει ο Πίτερ Κοέν, επικεφαλής του High Speed Ρroject του Aeronautics Research Mission Directorate της NASA. «Άλλα εμπόδια περιλαμβάνουν τις εκπομπές σε μεγάλα ύψη, την κατανάλωση καυσίμου και τον θόρυβο σε αεροδρόμια».

Ερευνητές της NASA σε κέντρα στην Καλιφόρνια, το Οχάιο και τη Βιρτζίνια που πραγματοποιούν έρευνες πάνω στην αεροπλοΐα προσεγγίζουν το θέμα των sonic booms από διάφορες «γωνίες», οι οποίες περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό ενός αεροσκάφους με χαμηλής έντασης booms. Επίσης, οι επιστήμονες μελετούν τρόπους ποσοτικοποίησης της έντασής τους και της ενόχλησης που συνεπάγονται για τους πολίτες.

Στις μελέτες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση συμπεριλαμβάνονται και μέθοδοι πρόβλεψης sonic booms, καθώς και σχεδιασμοί που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωσή τους. Στο πρώτο Sonic Boom Prediction Workshop συμμετείχαν ερευνητές από την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, αξιολογώντας μία ποικιλία σχεδίων, που κυμαίνονταν από απλά (κυλινδρικά αντικείμενα με ή χωρίς φτερά), μέχρι πολύπλοκά και πλήρη σχέδια αεροσκαφών. Σύμφωνα με ερευνητές της NASA και της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, η έρευνα πάνω στις υπερηχητικές πτήσεις έχει προοδεύσει σε σημείο όπου είναι εφικτός ο σχεδιασμός ενός πρακτικών χαρακτηριστικών «low boom» υπερηχητικού αεροσκάφους.
Ναυτεμπορική

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/06/blog-post_29.html#.U6-oy_nUwwE

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top