Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η πρώτη αυτοκινητοπομπή μετέφερε 1.800 τόνους βοήθειας, σύμφωνα με τη Μόσχα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει να εμπλακεί σε σύγκρουση με τους διεθνείς εταίρους της, ενώ τόνισε ότι το δεύτερο ανθρωπιστικό κονβόι για την ανατολική Ουκρανίαδεν θα είναι το τελευταίο.
«Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να εμπλακούμε σε μια σύγκρουση ή να κλιμακώσουμε μια ανταλλαγή κυρώσεων», είπε ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρασίγια 24».

Ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να στέλνει αυτοκινητοπομπές με βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία.
Μια δεύτερη οχηματοπομπή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από το ρωσικό έδαφος αυτή την εβδομάδα με προορισμό την περιοχή, «δεν θα είναι η τελευταία», διότι οι άμαχοι χρειάζονται κατεπειγόντως βοήθεια, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Έχουμε λόγους να ελπίζουμε ότι θα βρούμε λύσεις στα τεχνικά και τα επιμελητειακά ζητήματα για την αποστολή μιας δεύτερης ανθρωπιστικής οχηματοπομπής στη νοτιοανατολική Ουκρανία στο εγγύς μέλλον, και είμαι βέβαιος ότι δεν θα είναι η τελευταία», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ.
Νωρίτερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε πως αυτός ο τελευταίος είναι πεπεισμένος πως η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια η οποία αποστέλλεται στην ανατολική Ουκρανία θα διανεμηθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ)

«Η βοήθεια αυτή θα διανεμηθεί υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού και σε πλήρη συντονισμό με τις ουκρανικές αρχές», είπε ο κ. Πεσκόφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.
«Η ανάγκη να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια δοθείσης της επιδείνωσης της ανθρωπιστικής καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία υπογραμμίστηκε στη σύνοδο του Μινσκ», πρόσθεσε,
Στη σύνοδο συμμετείχαν ο Ρώσος πρόεδρος και ο Ουκρανός ομόλογός του, Πέτρο Ποροσένκο.
Η πρώτη αυτοκινητοπομπή, η οποία σύμφωνα με τη Μόσχα μετέφερε 1.800 τόνους βοήθειας, πέρασε την περασμένη Παρασκευή έπειτα από πολλές ημέρες αναμονής τα σύνορα τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας και έφθασε στο Λουχάνσκ χωρίς την έγκριση του Κιέβου ή την επαλήθευση του φορτίου και τη διανομή του από τη ΔΕΕΣ.
Η ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε την συγκεκριμένη πράξη ως «άμεση εισβολή».
Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top