Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ «ανακτούν τον έλεγχο» σε μια περιοχή της επαρχίας Άνμπαρ, ενώ οι μάχες συνεχίζονται σε μια άλλη περιοχή του δυτικού τμήματος της χώρας όπου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν περικυκλώσει δύο στρατόπεδα του στρατού από την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία.


«Αυτή τη στιγμή οι μονάδες των ιρακινών δυνάμεων ανακτούν τον έλεγχο στην περιοχή Σίτζιρ», δήλωσε ο Άχμεντ Σάνταγκ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Άνμπαρ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Στην Άλμπου Έτα, δεν έχουμε τον έλεγχο μέχρι τώρα. Ο εχθρός, το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) ελέγχει την Άλμπου Έτα».
Χθες Τετάρτη, ένας Ιρακινός στρατιωτικός είχε δηλώσει πως περίπου 200 μέλη των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων είναι περικυκλωμένοι σε ένα στρατόπεδο σε αυτή την περιοχή και ότι τα τρόφιμα, το νερό και τα πυρομαχικά τους εξαντλούνται.

Με παρόμοιο τρόπο μαχητές του ΙΚ κατέλαβαν την Κυριακή μια βάση του στρατού στην Σακλαουίγια, μόλις 50 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, όπου σκότωσαν ή αιχμαλώτισαν 400 ως 600 στρατιωτικούς, σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματικό του ιρακινού στρατού. Η Σίτζιρ βρίσκεται κοντά στη Σακλαουίγια.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι έχει συλλάβει δύο αξιωματικούς για αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για το επεισόδιο στην Σακλαουίγια, που εξέθεσε τις αδυναμίες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο ιρακινός στρατός φάνηκε να βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και συνετρίβη το καλοκαίρι, όταν το ΙΚ κατέλαβε σχεδόν το ένα τρίτο του Ιράκ. Δυνάμεις του είναι καθηλωμένες από τον Ιανουάριο στην επαρχία Άνμπαρ, από όπου διέρχεται ένας μείζονος σημασίας οδικός άξονας που συνδέει το Ιράκ με τη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ανακηρύξει την εγκαθίδρυση ενός «χαλιφάτου» στις περιοχές που ελέγχει στις δύο χώρες. Ένας διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει αρχίσει μια αεροπορική εκστρατεία για να προσπαθήσει να διαλύσει την οργάνωση των τζιχαντιστών, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει τις επιθέσεις που εξαπολύουν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ρόιτερς

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top