Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία ζήτησε την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης στον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς. Ο τελευταίος κατηγορείται για γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), μεταξύ άλλων για τη σφαγή στη Σρμπρένιτσα, όπου 8.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν.



«Η ισόβια κάθειρξη είναι η πιο ενδεδειγμένη ποινή» επισήμανε το γραφείο του εισαγγελέα σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των τελικών αγορεύσεων ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης.

«Υπό τις διαταγές του, οι υφιστάμενοι του Κάρατζιτς και όσοι συνεργάζονταν με εκείνους εξεδίωξαν, σκότωσαν, βασάνισαν και τρομοκράτησαν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και Κροάτες» υπογραμμίζει η κατηγορούσα αρχή.

Η εισαγγελία εκτιμά ότι ο Κάρατζιτς, μαζί με τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς και τον θανόντα πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, διέπραξαν εθνοκάθαρση σε περιοχές της Βοσνίας μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας το 1991.

Ο πόλεμος της Βοσνίας (1992-1995) στοίχισε τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους και εκτόπισε πάνω από 2,2 εκατομμύρια πολίτες της χώρας.
ΤΟ ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top