Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Αλεν, ο συντονιστής του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), υποστήριξε ότι οι μαχητές που έφτασαν στη Συρία από το Ιρακινό Κουρδιστάν θα εμποδίσουν τους τζιχαντιστές να καταλάβουν την κουρδική πόλη Κομπάνι. μετέδωσαν το Πρακτορείο REUTERS και το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).



“Δεν νομίζουμε ότι το Κομπάνι είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία”, είπε ο Αλεν, χρησιμοποιώντας την παλαιότερη ονομασία του ΙΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια. “Η άφιξη των μαχητών Πεσμεργκά θα αποτρέψει κάτι τέτοιο”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στους Κούρδους του Ιράκ που περνούν μέσω Τουρκίας στη Συρία για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές.

Εν αναμονή της άφιξης των Πεσμεργκά, που είναι εξοπλισμένοι με αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες ρουκετών, περίπου 150 μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), της μεγαλύτερης δύναμης της συριακής αντιπολίτευσης που μάχεται το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, μπήκαν στη Συρία από το τουρκικό μεθοριακό φυλάκιο του Μουρσιτπινάρ, όπως ανέφερε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του έκανε λόγο για 50 μέλη του ΕΣΣ που έφτασαν ήδη στο Κομπάνι, την πόλη-σύμβολο της αντίστασης απέναντι στο ΙΚ. Η κατάληψη του Κομπάνι θα επέτρεπε στους τζιχαντιστές να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μια μεγάλη έκταση στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Τις τελευταίες 24 ώρες ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ πραγματοποίησε οκτώ αεροπορικές επιδρομές κοντά το Κομπάνι, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων και ένα φυλάκιο του ΙΚ.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται από τη Δαμασκό, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άφησαν ελεύθερα σήμερα τους 25 Κούρδους μαθητές ενός σχολείου, τα τελευταία από τα 153 παιδιά που είχαν απαγάγει τον περασμένο Μάιο, ανακοίνωσαν ένας Κούρδος αξιωματούχος και μια οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση είχε απαγάγει τα παιδιά, ηλικίας 13-14 ετών, στις 29 Μαίου ενώ επέστρεφαν στο Κομπάνι από το Χαλέπι όπου είχαν πάει για να δώσουν εξετάσεις, υπενθύμισε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). “Είναι αλήθεια. Τα απελευθέρωσαν σήμερα στο Μινμπίτζ”, μια συριακή πόλη, επιβεβαίωσε ο Ιντρίς Νάσαν, ένας τοπικός αξιωματούχος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο Νάσαν είπε ότι δεν ξέρει γιατί οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να αφήσουν τους μικρούς μαθητές, άφησε όμως να εννοηθεί ότι ίσως η ενέργεια αυτή να εντάσσεται στην εκστρατεία “προπαγάνδας” που έχουν ξεκινήσει. Την απελευθέρωση και των τελευταίων παιδιών επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τις εξελίξεις του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

mignatiou.com

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top