Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Νοέμβριος 24, 2014. Σκόπια.
Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Τζεμίλ Τσιτσέκ, που επισκέπτεται τα Σκόπια, ζήτησε σήμερα, η χώρα να παραχωρήσει μια αφορολόγητη ελεύθερη ζώνη στους Τούρκους επιχειρηματίες, υποδεικνύοντας ως επιθυμητή θέση, την περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Γευγελή.



Το αίτημα υποβλήθηκε για λογαριασμό των Τούρκων επιχειρηματιών στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων-FYROM, και ο ίδιος ζήτησε τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας για την εξασφάλιση συναίνεσης, όπως σημειώνει το ‘Λοκάλνο’.

«Αυτή η συνεργασία με την εμπορική δραστηριότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε έσοδα του επιπέδου του ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μας να επενδύσουν μέσω της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας που θα αναπτυχθεί. Είμαστε σίγουροι ότι η χώρα σας θα δει θετικά το αίτημά μας και θα μας παραχωρήσει το οικόπεδο για τη λειτουργία μιας ελεύθερης και αφορολόγητης ζώνης γύρω από την Γευγελή. Πιστεύουμε ότι αυτό, θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των σχέσεων μας μεταξύ των δύο χωρών και επίσης στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα (!)», είπε ο Τσιτσέκ.

Η κυβέρνηση- σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με το αίτημα των Τούρκων, αλλά πρόσθεσε ότι τα Σκόπια, δεν έχουν αφορολόγητες ζώνες με την έννοια του όρου, αλλά βιομηχανικές ζώνες στις οποίες υπάρχουν τελωνειακές απαλλαγές. Αλλά αφού το απαιτεί η Τουρκία, είναι έτοιμη να το εξετάσει, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top