Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Χεκίμογλου Αχιλλέας
Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. ΣταϊκούραΣυστάθηκε ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Η επιτροπή που συστάθηκε για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις θα παραδώσει το έργο της έως τις 31 Οκτωβρίου 2014. Κατοχή στην Αθήνα. Πείνα και θάνατος (φωτ. αρχείου)

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική (φωτ. αρχείου).
Υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους πραγματοποιήσαν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.
Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, ο οποίος εισήλθε στις 14:46 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου, πραγματοποίησε στις 15:11 υπέρπτηση πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 2.800 πόδια (2 αεροσκάφη) και στα 10.000 πόδια (άλλα δύο αεροσκάφη).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεων. Βασιλικόπουλος
Είχε έντονη αντιστασιακή δράση κατά της δικτατορίας, φυλακίσθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ
Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος. Γεννήθηκε το 1932 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1954.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Solidarité & Progrès (Γαλλία)          (μτφ. Κριστιάν)
 Στις 29 Μαΐου, ημέρα της Αναλήψεως, στο Άαχεν (Aix-la-Chapelle), η επιτροπή του Βραβείου Καρλομάγνου απονεμένε το βραβείο της στο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν Βαν Ρομπάι (Herman van Rompuy). Σημείο των καιρών και του τι έχει γίνει η Ευρώπη, η ομιλία εγκώμιου του έγινε από τον Arseniy Yatsenyuk («IATS»), το πραξικοπηματία πρωθυπουργό του Κιέβου ο οποίος εγκαταστάθηκε  από τους Αγγλο-Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και τους μεγαλομανείς Βρυξελλιώτες Ευρωκράτες. Σημειώστε ότι οι νικητές επιλέγονται για την «εργασία τους στην υπηρεσία της ευρωπαϊκής ενοποίησης»...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ομάδα της νεοναζιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στις κριμαϊκές πόλεις της Συμφερούπολης, της Γιάλτας και της Σεβαστούπολης συνέλαβαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Παντελή Καρύκα
Οι προεδρικές εκλογές στην Συρία έρχονται και η νίκη του Άσαντ θεωρείται βέβαιη. Τι όμως σηματοδοτεί η νίκη αυτή για την Τουρκία; Η Τουρκία έπαιξε και δεν έχασε απλώς… εξευτελίστηκε. Ίσως δε το πλήγμα γόητρό της να είναι βαρύτερο και από το οικονομικό πλήγμα που υπέστη, υποστηρίζοντας τους φανατικούς ισλαμιστές στην Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ουκρανικό και Κυπριακό συζήτησαν Αναστασιάδης και Μεσκόφ
Οι άριστες σχέσεις μεταξύ Λευκωσίας-Μόσχας επιβεβαιώθηκαν κατά τις χθεσινές επαφές του Ρώσου ΥΦΕΞ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ιωάννη Κασουλίδη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Να λοιπόν που οι εξελίξεις στις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας δεν βελτιώνονται, προς απογοήτευση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που βλέπει τους σχεδιασμούς της για την νέα Μέση Ανατολή να μην υλοποιούνται, όπως τουλάχιστον στον αρχικό σχεδιασμό.
Αφορμή ένα νέο επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, όπως η είδηση που έρχεται από την Κωνσταντινούπολη και αφορά την περίφημη υπόθεση του υπό τουρκική σημαία, πλοίου Mavi Marmara και του λεγόμενου «Στολίσκου της Ελευθερίας» στις 30 Μαΐου 2010. Έτσι την Δευτέρα 26-5-14 το Έβδομο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τέσσερις ανωτάτους Ισραηλινούς αξιωματικούς, οι οποίοι τώρα είναι απόστρατοι, λόγω του ρόλου που διαδραμάτισαν στην επιδρομή των Ισραηλινών κομάντος, κατά του στολίσκου για τη Γάζα, το 2010.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την Πέμπτη «ανησυχία» και «απογοήτευση» για την «χαλαρή» (soft) εφαρμογή των αποφάσεων για κυρώσεις στη Ρωσία. Αφορμή έδωσε η ανακοίνωση στο Παρίσι ότι η γαλλική ημικρατική εταιρεία Total υπέγραψε στην Αγία Πετρουπολη συμφωνία με την ιδιωτική ρωσική Lukoil για την συνεκμετάλλευση του σχιστολιθικού κοιτάσματος Μπασένοφ, στη Σιβηρία. Υπενθυμίζεται ότι και η βρετανο-ολλανδική ΒΡ έκλεισε ανάλογη συμφωνία με την ρωσική Rοsnef.
Η Μόσχα επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι στη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, την περασμένη εβδομάδα, υπογράφηκε «σημαντικός αριθμός συμβάσεων και συμφωνιών δυτικών και ασιατικών επιχειρήσεων που καλύπτουν διάφορους κλάδους» με αντίστοιχες κρατικές και ιδιωτικές ρωσικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γαλάνης Δημήτρης  
Ο πρεσβευτής της 9ης μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο μιλάει στο «Βήμα»
Αποψη της Αστανά, της νέας πρωτεύουσας του Καζακστάν. Ο πρεσβευτής του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. Σεργκέι Νουρτάεβ εκτιμά ότι οι σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται σταθερά
Μια χώρα τόσο αχανής όσο και άγνωστη που εκτείνεται από την Κασπία Θάλασσα μέχρι την Κίνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Την ιδρυτική διακήρυξη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης, ένα πρόγραμμα που αναμένεται να αποκαταστήσει την επιρροή της Μόσχας στους πρώην σοβιετικούς συμμάχους της, υπέγραψε σήμερα στο Καζακστάν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μαζί με τους ομολόγους του της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο και ο Καζάκος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη κατά τη συνεδρίαση του Ανώτερου Οικονομικού Ευρασιατικού Συμβουλίου στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ουκρανική εταιρεία Burisma, της οποίας διευθυντής είναι ο Χάντερ Μπάιντεν, γυιός του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι μία από τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το έργο εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη των Σκοπίων, αναφέρει η εφημερίδα Dnevnik.

Το Balkans. com αναφέρει ότι, μέχρι στιγμής , εταιρείες από την Ουκρανία , την Τουρκία , την Ιταλία και την πΓΔΜ έχουν δείξει ενδιαφέρον για αυτό το στρατηγικό σχέδιο . Η τοπική εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με ξένη εταιρεία που πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια για τη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σκόπια. Όλοι οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, μέλη της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης –SDSM, καθώς και οι εταίροι του συνασπισμού, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο προεδρείο του Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα έγινε σαφές ότι η βουλευτής από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα- ЛДП, Ρόσε Τοπούζοφσκα- Καρέφσκα αποφάσισε να παραμείνει ως βουλευτής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια βρίσκονται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων που φέρονται να κατέληξαν υπερκοστολογημένα σε τρία ασφαλιστικά ταμεία, το διάστημα 2004-2009, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους τους 13 από τους 14 κατηγορουμένους που ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών κατέρριψαν ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 στρατιώτες, ανακοίνωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.
Ανάμεσα στους 14 περιλαμβάνεται στρατηγός του ουκρανικού στρατού.

Η κατάρριψη του ελικοπτέρου σημειώθηκε στα ανατολικά, κοντά στο Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με τον Τουρτσίνοφ, οι φιλορώσοι χρησιμοποίησαν ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Μιχάλη Καϊταντζίδη

Ακόμη μιά φορά θα βρεθεί στην Αθήνα το αφεντικό της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ. Όχι όμως για την εξαγορά της ΔΕΠΑ που ναυάγησε οριστικά, αλλά για να μιλήσει στη γενική συνέλευση Εuropean Business Congress, για τη χρήση του αερίου στην κίνηση των οχημάτων.
Τόσο η Gazprom όσο και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί αερίου όπως το Κατάρ, στρέφονται στις εναλλακτικές χρήσεις του αερίου και κυρίως στην κίνηση οχημάτων και πλοίων.
Η επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου στην κίνηση των οχημάτων και πλοίων, αποτελεί πλέον στρατηγικό στόχο των μεγάλων παγκόσμιων παραγωγών, όπως η Gazprom και η Qatar Petroleum.
Με τις κινήσεις τους οι μεγάλοι παραγωγοί φυσικού αερίου, επιδιώκουν να αντισταθμίσουν τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω της μεγάλης διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, σε βάρος του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ευρέως ως καύσιμο στις μονάδες συνδυασμένου κύκλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι ψυχροπολεμικές σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ προϊδεάζουν για ένα δύσκολο χειμώνα, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ψυχρός, δεδομένης της εξάρτησης των ευρωπαϊκών χωρών από το ρωσικό αέριο. Ωστόσο, μέσα σ' αυτό το κλίμα, φαίνεται να αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως εναλλακτικού διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου από τις χώρες της Κασπίας προς την Ευρώπη για την απεξάρτησή της από τη Ρωσία.Όπως σημειώνουν Τα Νέα, το θέμα κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση του αρμόδιου για τα ενεργειακά θέματα κοινοτικού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένα ακόμη σημαντικό εμπόδιο φαίνεται ότι ξεπεράστηκε αναφορικά με την την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξελίξεις στη Βουλή για την ψήφιση του άρθρου 81 του Ρυθμιστικού σχεδίου (με το οποίο θα εκδοθεί η άδεια ανέγερσης της Αγιάς Σοφίας»), ήταν θετικές, καθώς σε αυτό συμφώνησε και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από συμφωνία στις βελτιωτικές προτάσεις.
Σημαντικό ρόλο στην υπερψήφιση του νόμου, έπαιξε συνάντηση που προηγήθηκε μεταξύ της διοίκησης της ΑΕΚ και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπήρξε ταύτιση απόψεων, με τον σύλλογο να δέχεται τις προτάσεις του κόμματος, όσον αφορά τις διαφοροποιήσεις στο αρχικό πρότζεκτ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ειδικού Συνεργάτη
Αιωνία η μνήμη του αδικοχαμένου πραγματικά εξαιρετικού πιλότου επισμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Κάτι του χρωστάμε ακόμη........

Επί τη ευκαιρία θέλω να κάνω γνωστά τα εξής:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι (φωτ. αρχείου)
Στον εισαγγελέα στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας τη συμφωνία που αφορά στην οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα.
Ειδικότερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να ερευνήσει σχετικά με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε την συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλεζίμ Μπάσα, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υπέγραψε στο κείμενο που αργότερα απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/STRINGER
Ακτιβιστές εισέβαλαν στο κτήριο της προεδρίας, έπειτα από μια διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων στην πρωτεύουσα Σουχούμι με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου.
Η κυβέρνηση της Ρωσίας έστειλε κατεπειγόντως την Τετάρτη δύο κορυφαίους συμβούλους του Κρεμλίνου στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία περιοχή της Αμπχαζίας, όπου ο πρόεδρος Αλεξάντερ Άνκβαμπ κατηγορεί την αντιπολίτευση πως αποπειράθηκε να τον ανατρέψει με πραξικόπημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Να τερματίσουν τις αιματηρές επιχειρήσεις στην νότια και ανατολική Ουκρανία και να προχωρήσουν σε διάλογο, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων των πολιτών, καλεί τις αρχές του Κιέβου η Μόσχα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς, τόνισε πως η Ρωσία θα σεβαστεί τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Μαΐου και ελπίζει πως οι νέες ουκρανικές αρχές θα λάβουν άμεσα μέτρα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, αποσύροντας τα ουκρανικά στρατεύματα και ακυρώνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις καταστολής και τιμωρίας κατά αμάχων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ ανακοίνωσε ότι προσφεύγει σε διαιτησία ενώπιον του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ( ICC) ενάντια στην Τουρκία και την BOTAS, την κρατική τουρκική εταιρεία διαχείρισης του δικτύου αγωγών πετρελαίου, για την παραβίαση της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την έναρξη εξαγωγής πετρελαίου από το αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν μέσω αγωγού στο τουρκικό λιμάνι του Τσεϋχάν στην Μεσόγειο. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες είναι οι λιποτάκτες στις δυνάμεις ασφαλείας», γράφει το δημοσίευμα
Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Σεργκέι Τσέμποταρ κάνοντας έναν απολογισμό των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφερε ότι από τις τάξεις του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις δυνάμεις ασφαλείας έχουν λιποτακτήσει δεκάδες χιλιάδες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τις πρωινές ώρες της 27ης Μαΐου, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και στο πλαίσιο άσκησης ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 3/14, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Νοτίου Τομέα με σκοπό την δοκιμασία και τον έλεγχο των διαδικασιών και δυνατοτήτων της Δύναμης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Bilderberg
Ανακάτεμα στρατιωτικών, μυστικών υπηρεσιών, πολιτικών, οικονομολόγων, στελεχών του πετρελαίου, ΜΜΕ, Ακαδημαϊκών και νεοσυντηρητικών δεξαμενών σκέψης (Neocon Think Tanks) Πόλεμος και Οικονομία στην ατζέντα;
Global Research News

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ ο οποίος προκάλεσε σάλο διεθνώς όταν αποκάλυψε το εύρος των παρακολουθήσεων των τηλεπικοινωνιών στις οποίες προβαίνει η υπηρεσία αυτή, δήλωσε σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι "εκπαιδεύτηκε για κατάσκοπος" κι ότι έχει εργαστεί ως μυστικός πράκτορας σε χώρες του εξωτερικού για λογαριασμό αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών.
Σε αποσπάσματα της συνέντευξής του που παραχώρησε από τη Μόσχα στην εκπομπή "NBC Nightly News" και προβλήθηκαν χθες Τρίτη, ο Σνόουντεν απέρριψε τα σχόλια επικριτών του ότι ήταν αναλυτής κατωτέρου επιπέδου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βρυξέλλες (REUTERS)
Η ΕΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσει προσωρινά μια διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου που διέρχεται από την Ουκρανία, αλλά με υψηλό τίμημα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη. Πρέπει να επενδύσει σε υποδομές για το υγροποιημένο αέριο, αν θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από τη Μόσχα, πρόσθεσε.
Η διένεξη για το χρέος των 2,9 δισ. ευρώ, που οφείλεται από την Ουκρανία στην Gazprom, εξακολουθεί να μην έχει διευθετηθεί και ο ρωσικός όμιλος απειλεί να σταματήσει τις παραδόσεις στις 3 Ιουνίου, εξήγησε ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Έχουν γραφτεί και κυρίως έχουν ειπωθεί πολλά για την τύχη των Τούρκων βατραχανθρώπων (SAT), που συμμετείχαν στην κατάληψη της Μικρής Ίμιας, το 1996.

Αν και είναι γεγονός ότι έχουν χάσει τη ζωή τους με διάφορους τρόπους ίσως οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες "ήρωες" των Ιμών, πρέπει να τονίσουμε ότι το όλο θέμα σε γενικές γραμμές έχει λάβει μυθιστορηματικές διαστάσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ
Το Λύκειο του Αριστοτέλη, στην οδό Ρηγίλλης, είναι ο νέος αρχαιολογικός χώρος αλλά και ένα νέο αξιοθέατο, καθώς θα εγκαινιαστεί μετά τις εκλογές.
Oταν πριν από λίγο καιρό έγιναν οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές που σχεδίασε η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού, ένας από τους χώρους που διάλεξε το κοινό να ανακαλύψει ήταν το Λύκειο του Αριστοτέλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πολύ δύσκολο θεωρούν οι αναλυτές το σχηματισμό κυβένρησης με βάση τους συσχετισμούς που προκύπτουν από τις χθεσινές κάλπες - Η διαδικασία αναμένεται να ξεκκινήσει με διερευνητική εντολή στον Μπαρτ ντε Βέβερ, τον ηγέτη του φλαμανδικού εθνικιστικού κόμματος που ήρθε πρώτο στις εκλογές
Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο μιας νέας πολιτικής κρίσης για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται από σήμερα το Βέλγιο, μετά τη νίκη των Φλαμανδών εθνικιστών στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα, οι οποίες σημαδεύτηκαν ταυτόχρονα και από την "αντίσταση" που επέδειξαν τα παραδοσιακά κόμματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε κάτω από τις σημαίες, είπε σήμερα ο Ντερβίς Έρογλου απαντώντας σε σχετικά σχόλια στα κατεχόμενα, ενώ αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της συζήτησης του θέματος των Βαρωσίων κατά το δείπνο των δύο ηγετών με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο.

Ερωτηθείς γιατί η συνάντηση με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο δεν έγινε στο κτίριο που δέχεται συνήθως επισκέψεις ("προεδρικό"), ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι η σημαία της Τουρκίας και του ψευδοκράτους ήταν υψωμένες στην είσοδο του "προεδρικού", όπως πάντα, και ο λόγος που δεν συναντήθηκε με τον κ. Μπάιντεν εκεί δεν ήταν οι σημαίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στη φωτογραφία τούρκοι διαδηλωτές συνοδεύουν με σκάφη το πλοίο Μαβί Μαρμαρά κατά τη διάρκεια της τελετής επιστροφής του στην Κωνσταντινούπολη το Δεκέμβριο του 2010. EPA/TOLGA BOZOGLU
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έδωσε εντολή για την σύλληψη τεσσάρων πρώην επικεφαλής του ισραηλινού στρατού για την εμπλοκή τους στην επιδρομή ισραηλινών κομάντος στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά το 2010 ανοιχτά της Γάζας, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους εννέα Τούρκοι ακτιβιστές, ανακοίνωσαν συγκλίνουσες πηγές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος έλαβε τη λίστα από στρατιωτικούς αξιωματούχους, συνειδητοποίησε το λάθος και εξέδωσε διόρθωση, στην οποία το όνομα είχε διαγραφεί.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε... κατά λάθος το όνομα του επικεφαλής της CIA στο Αφγανιστάν, σε λίστα με την οποία εφοδίασε δημοσιογράφους οι οποίοι συμμετείχαν στην επίσκεψη – έκπληξη του Ομπάμα στην ασιατική χώρα το σαββατοκύριακο στους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν εκεί.

Η λίστα με τα ονόματα 15 αξιωματούχων δόθηκε σε 6.000 άτομα, όπως αναφέρει το περιοδικό Time, με το όνομα του Σταθμάρχη της CIA να φιγουράρει ανοικτά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ψυχογιός Βασίλης
Η νέα Ευρωβουλή έχει για πρώτη φορά κεντρικό ρόλο στην ανάδειξη της

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σουλτς ή κάποιος τρίτος; Κανένα από τα δύο φαβορί για την προεδρία της επόμενης Κομισιόν δεν είναι ακόμη έτοιμα να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της θέσης, μετά την ανάδειξη της νέας Ευρωβουλής στην οποία δεν κυριαρχεί αυτοδύναμα κανένα από τα δύο μπλοκ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο λιμάνι της Λεμεσού, στην Κύπρο έριξε άγκυρα η περίφημη τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ», σε μια επίσκεψη ρουτίνας, στα πλαίσια μεγάλης ναυτικής άσκησης στη Μεσόγειο.
Είναι το δεύτερο διεθνές λιμάνι που επισκέπτεται το ρωσικό πολεμικό πλοίο, καθώς η πρώτη «στάση» ήταν στο λιμάνι της Θέουτα, στην Ισπανία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μιχαήλ Βασιλείου
 Κάποιες αμυδρές ελπίδες γεννιούνται, παρά τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία όπου οι συγκρούσεις μαίνονται ανάμεσα στους ρωσόφωνους και τους Ουκρανούς, μετά την ανακοίνωση από τον νέο πρόεδρο της χώρας, τον δισεκατομμυριούχο «βασιλιά της σοκολάτας», Πέτρο Ποροσένκο, ότι σκοπεύει να επισκεφτεί τη Ρωσία στα μέσα Ιουνίου για να συζητήσει από κοντά με την ηγεσία της χώρας το πρόβλημα, αναζητώντας ειρηνική διέξοδο στην κρίση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά το κλείσιμο της προεδρικής κάλπης
Κίεβο
Για νεκρούς που φτάνουν μέχρι και τους 35 μιλούν φιλορώσοι ένοπλοι από την επιχείρηση του ουκρανικού στρατού για την ανακατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ
Οι αστροναύτες του ISS άρχισαν να καλλιεργούν λαχανικά
Η NASA δημοσίευσε μια φωτογραφία από το κόκκινο μαρούλι που παράγεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Φλόριδα
H NASA ανακοίνωσε ότι οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού έθεσαν σε λειτουργία ένα μίνι θερμοκήπιο στο οποίο σε πρώτη φάση καλλιεργούνται λαχανικά. Οι επιστήμονες θέλουν να διαπιστώσουν τόσο το αν μπορούν να παραχθούν τροφές σε διαστημικές συνθήκες αλλά και το επίπεδο της ποιότητας τους. Αν δηλαδή είναι γευστικές, διαθέτουν θρεπτικές ουσίες κλπ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος
Δεν κατάφερε πάντως να έχει απήχηση σε μουσουλμάνους στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ισχυρές εκλογικές δυνάμεις στη Θράκη, αλλά σχεδόν μηδενικές πέραν αυτής, κατέγραψε τελικά το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). Το κόμμα που ίδρυσε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο Αχμέτ Σαδίκ πέτυχε τον βασικό του στόχο που ήταν να αναδειχθεί ως ο βασικός εκφραστής της μουσουλμανικής μειονότητας, κερδίζοντας τους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, καταλαμβάνοντας παράλληλα την τρίτη θέση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Σε πανελλαδικό δε επίπεδο συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 0,75% και περίπου 42.500 ψήφους.Ωστόσο, το ΚΙΕΦ δεν κατάφερε να έχει επιρροή εκτός Θράκης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κενή η κεφαλή της γαλλικής κεντροδεξιάς με την αποχώρηση του Ζαν-Φρανσουά Κοπέ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Παρίσι Αποχωρεί από την αρχηγία του UMP ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, μετά την ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει το σκάνδαλο για την χρηματοδότηση του κόμματος του Σαρκοζί και με φόντο την αδύναμη επίδοσή του στις ευρωεκλογές.

Η απόφαση, που ελήφθη στη συνεδρίαση των «βαρόνων» του UMP υπό τον Κοπέ την Τρίτη, θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιουνίου. Μέχρι το συνέδριο που θα εκλέξει το διάδοχό του το φθινόπωρο, του κόμματος θα ηγείται η «τριανδρία» των Αλέν Ζιπέ, Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν-Πιερ Ραφαρέν.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους στην γειτονική Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν που κατηγορεί ξένες δυνάμεις ότι επιβουλεύονται την πρόοδο της χώρας του. 
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης του παράνομου του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Λαϊκού Μετώπου (DHKP/C).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μετά το αυξημένο ποσοστό που έλαβε ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές, από χθες πλανιέται στην πολιτική ατμόσφαιρα η αίσθηση ότι ο κ. Καρατζαφέρης επιστρέφει στη ΝΔ.

Εκτιμούμε πως αν συμβεί αυτό, το οποίο θεωρούμε σφόδρα πιθανό, δεδομένης της πολιτικής νοοτροπίας του κ. Σαμαρά για συλλογή παντός είδους ψήφων, ο κ. Καρατζαφέρης θα είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, δηλαδή τα κόμματα της αντισυνταγματικής κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου, μάλλον θα ενωθούν ξανά.

Πέτρος Χασάπης

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΖΗΤΗΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σεισμό στη Γαλλία και σε ολόκληρη τη «γηραιά ήπειρο» προκάλεσε η νίκη της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία εδώ και μήνες πλασάρεται ως η ηγέτιδα του ευρωσκεπτικιστικού κύματος ανά την Ευρώπη.
Αμέσως μετά την ανάδειξη του FN ως πρώτου κόμματος από τα exit polls, η ίδια η Λεπέν έσπευσε να ζητήσει τη διάλυση του κοινοβουλίου: «Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πρόεδρος μετά από μια τέτοια απόρριψη;»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο γιατρός Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ, μετανάστης από τη Συρία, είναι ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ηλείας, που περιλαμβάνει στα όριά του και τη Νέα Μανωλάδα, περιοχή που έγινε γνωστή για τα επεισόδια σε βάρος μεταναστών εργατών γης.

Ο Ναμπίλ Μοράντ είναι εγκατεστημένος στα Λεχαινά τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια. Είναι παντρεμένος με Ελληνίδα γιατρό, έχουν μια κόρη και δύο εγγόνια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δίνουν την πρωτιά στον υποψήφιο και ολιγάρχη Πέτρο Ποροσένκο νικητή με ποσοστό γύρω στο 54%, ήδη από τον πρώτο γύρο.
Με καταμετρημένο το 40% των ψήφων ο ολιγάρχης Πέτρο Ποροσένκο είναιο νικητής των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία και μάλιστα με ποσοστό που αγγίζει το 54%%. Η κύρια αντίπαλός του, η πρώην πρωθυπουργός Γούλια Τιμοσένκο ξεπερνά μόλις το 13%, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ένα νέο βήμα στις σχέσεις Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ, Αθηναϊκό Πρακτορείο
«Νέο και αναγκαίο βήμα στην πορεία προς την ενότητα, προς την οποίαν μόνον το Άγιο Πνεύμα δύναται να μας οδηγήσει, εκείνην της κοινωνίας εν νομίμω ποικιλία», χαρακτηρίζουν την σημερινή τους συνάντηση στα Ιεροσόλυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρεται στην Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Έρογλου μιλά για διαβουλεύσεις για τα «δικαιώματα» των Τουρκοκυπρίων στο φυσικό αέριο
Με τον Κωστάκη Αντωνίου
Κατά πολύ περίεργο και παράδοξο τρόπο, η Τουρκία πανηγύρισε για την επίσκεψη Μπάιντεν, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε η κυπριακή Κυβέρνηση. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι «η επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην Κύπρο έγινε τη σωστή ώρα, με τη σωστή ατζέντα και με το σωστό πλαίσιο» και πρόσθεσε ότι «η λύση προχωρεί βήμα με βήμα, αλλά με σταθερά και σίγουρα βήματα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρέχουν από χθες στο ΥΠΕΞ από σύσκεψη σε σύσκεψη για το θέμα της Θράκης. Ελπίζουμε να μην πέφτουν και από τα σύννεφα για όσα συμβαίνουν εκεί. Είναι γνωστά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γιατί η Αθήνα δεν κάνει κάτι για να προλάβει όσα γίνονται αλλά εκ των υστέρων τρέχει να “συσκεφθεί” είναι ένα ερώτημα που μπορεί να έχει πολλές απαντήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Image
Τουρκικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τα ελληνικά ύδατα 
Νέος κύκλος προκλήσεων και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου . 42 ήταν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο από έξι μαχητικά των Τούρκων , τρία αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και επτά ελικόπτερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2014
Γλασκώβη
Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε την Πέμπτη να χορηγήσει στη Σκωτία μεγαλύτερη αυτονομία εφόσον οι πολίτες ψηφίσουν «όχι» στην αποχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δαμασκός. Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ήταν αρκετά διαχυτικός σήμερα εκθειάζοντας τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα του καναλιού ‘Εννέα’.

Αυτό συνέβη σε μια συνάντηση μεταξύ του Άσαντ και του αναπληρωτή προέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, στη Δαμασκό.

Την Πέμπτη 22 Μαΐου, η Ρωσία και η Κίνα μπλόκαραν ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με την εισαγωγή της «συριακής υπόθεσης» στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Το σχέδιο ψηφίσματος είχε προταθεί από τη Γαλλία, στο οποίο προτάθηκε να καταδικασθούν οι συριακές αρχές για τις μεγάλης κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφία από το σχετικό δημοσίευμα
Σε αντιστάθμισμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας, η τελευταία μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζητά αποζημίωση για τους χαμένος Τουρκοκύπριους από το 1963 έως το 1974.

«Η Σύμβαση του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων ζήτησε από την Κυπριακή Κυβέρνηση, να κατάβάλει αποζημίωση για τους Τουρκοκύπριους που εξαφανίστηκαν μεταξύ του 1963 και 1974 για την άμβλυνση των εντάσεων, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ των Ελληνοκυπρίων».

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top