Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Διερευνητικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο «Ονασαγόρας» που βρίσκεται στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του καλοκαιριού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.
Ο κύπριος υπουργός τόνισε ότι για το κοίτασμα αυτό, καθώς και για άλλα πέντε κοιτάσματα, οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές.

Την ίδια ώρα, η Κυπριακή Δημοκρατία και η ιταλοκορεατική κοινοπραξία Eni/KOGAS υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη, Μνημόνιο Συναντίληψης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι χριστιανοί κάτοικοι εγκαταλείπουν τη Μοσούλη πεζή
Νέος έξοδος 7.000 κατοίκων της πόλης Μοσούλη του βόρειου Ιράκ που καταλήφθηκε από τους εξτρεμιστές της ισλαμικής ομάδας «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κόλαση επικρατεί στην Λιβύη όπου ανθρώπινες ζωές χάνονται από ανεξέλεγκτη βία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσε σε εκκένωση της πρεσβείας μας στην Λιβυυή και την επικίνδυνη αποστολή ανέλαβε το ΠΝ. Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων απέπελευσε από το ναυάσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη Λιβυή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μιχ.Στυλιανού
Tαραχή στον Λευκό Οίκο και το Σταίητ Ντηπάρτμεντ και οργίλες, αφοριστικές διαψεύσεις προκάλεσε η μετάδοση από το τηλεοπτικό «Κανάλι 1» του Ισραήλ αποσπάσματος από την τηλεφωνική συνομιλία, που -όπως αποκαλύπτεται- πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία ο πρώτος επιτακτικά συνιστούσε στον δεύτερο τον άμεσο μονομερή τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πηγή: AP Photo
Μόσχα
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Τετάρτη τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας «καταστροφικές και μυωπικές», εκτιμώντας πως θα επιδεινώσουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες ήδη βρίσκονταν στο ναδίρ τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.
«Τέτοιες αποφάσεις από την Ουάσινγκτον δεν μπορούν να έχουν κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας και την δημιουργία ενός εντελώς δυσμενούς περιβάλλοντος στις διεθνείς σχέσεις, στις οποίες συχνά η συνεργασία ανάμεσα στα κράτη μας διαδραματίζει έναν αποφασιστικό ρόλο» ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Paul Craig Roberts* (ΗΠΑ)    (μτφ. Κριστιάν)
Η εξαιρετική προπαγάνδα που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Υπουργεία Προπαγάνδας τους (δηλαδή τα «Δυτικά μέσα ενημέρωσης») κατά της Ρωσίας έχει ως στόχο να οδηγήσει τον κόσμο σε έναν πόλεμο που κανείς δεν μπορεί να κερδίσει.  

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας ήρθαν αντιμέτωποι για μία ακόμα νύχτα με το φόβο των βομβαρδισμών τα ξημερώματα της Τετάρτη, αυτή τη φορά όμως βυθισμένοι στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακα χτυπήθηκε από οβίδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η σκηνή αυτή, από την Τούφα της ανατολικής περιοχής της Λωρίδας της Γάζας, επαναλήφθηκε με τρομακτική σφοδρότητα χθες σε πολλά σημεία της Γάζας, στους αγριότερους βομβαρδισμούς από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, πριν από 22 ημέρες. Στον μακρύ κατάλογο των νεκρών προσετέθησαν άλλα 100 παλαιστινιακά ονόματα, ενώ οι ανθρωπιστικές επιπτώσεις των χθεσινών επιχειρήσεων θα γίνουν αισθητές για μεγάλο χρονικό διάστημα,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χρίστος Ν. Τουφεξής
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ με μεγάλη αγωνία αλλά και με έκπληξη το συνεχιζόμενο ξεπούλημα Ε/Κ γης στα Κατεχόμενα μέσω της περιβόητης Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Immovable Property Commission) και μόνο αποτροπιασμό νοιώθουμε γ’αυτό το εθνικό κατάντημα. Γίναμε όλοι μάρτυρες ενός ανατολίτικου παζαριού που διεξάγεται εντός των αιθουσών της Επιτροπής. Της Επιτροπής της ντροπής που μας την επέβαλε, ει δυνατό, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - κατά τα άλλα - Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να αντιδράσουμε επαρκώς, με διάφορα ψευτοδιλήμματα όπως το ότι η πώληση περιουσίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ιδιοκτήτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο μεγάλος ρωσο-αμερικανός εφευρέτης, Βλαντίμιρ Ζβορίκιν, θεωρείται «πατέρας της τηλεόρασης». Η RBTH συγκέντρωσε τις αναμνήσεις των συναδέλφων και φίλων του, προκειμένου να αφηγηθεί την ιστορία του ανθρώπου ο οποίος εγκαινίασε την εποχή της τηλεόρασης.
Ο Βλαντίμιρ Ζβορίκιν γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1889 στην πόλη Μούρομ (300 χλμ. ανατολικά της Μόσχας), στην πατρίδα του ήρωα του ρωσικού έπους, Ιλιά Μούρομετς. Η ζωή του μεγάλου επιστήμονα, θυμίζει και αυτή τον λαϊκό θρύλο. Ο Ζβορίκιν έζησε δυο επαναστάσεις, δυο μεγάλους πολέμους, έκανε το γύρο του κόσμου και έκανε πάνω από 20 εφευρέσεις, η μια εκ των οποίων ήταν η τηλεόραση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η προειδοποίηση έρχεται έπειτα από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που δικαιώνει τη Βαγδάτη.
Η κυβέρνηση του Ιράκ προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες που σχεδιάζουν να αγοράσουν «λαθραίο» πετρέλαιο από το Κουρδιστάν ότι θα φροντίσει να κατασχεθούν τα φορτία αυτά.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται έπειτα από την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που δικαίωσε τη Βαγδάτη διατάζοντας την κατάσχεση ενός εκατομμυρίου βαρελιών αργού από τάνκερ αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Τέξας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σ’ αυτό τον μαραθώνιο αγώνα για την ανάδειξη των δικαίων του κυπριακού Ελληνισμού, ορισμένα δείγματα γραφής των απλών ανθρώπων προξενούν ιδιαίτερη συγκίνηση. Και τέτοιο είναι αναμφίβολα ένα μνημείο στην Εύβοια, για τους Ελλαδίτες που υπηρετούσαν στην Κύπρο με την ΕΛΔΥΚ, τον Ιούλιο- Αύγουστο του 1974.

Το συγκεκριμένο Μνημείο πρωτοδημιουργήθηκε το 1996 από τους κατοίκους του χωριού ΣΠΑΘΑΡΗ προς τιμήν των 50 Ευβοέων νεκρών από την τουρκική εισβολή, είχε δε αρχικά μια απλή αλλά καλαίσθητη μορφή, με φόντο τη πυκνή βλάστηση της περιοχής. Στη συνέχεια όμως η όλη μνημειακή σύνθεση αναβαθμίστηκε, καλωπίσθηκε χωρίς να χάσει σε σεμνότητα και ευπρέπεια και μεταμορφώθηκε σε ένα πραγματικό κόσμημα του δάσους….

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, είχε αναφέρει σε μια επιστολή που είχε στείλει στον Ερντογάν (φωτ. αρχείου) ότι έχει εξελιχθεί στον «σφοδρότερο αντιισραηλινό ηγέτη» σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επέστρεφε «με χαρά» το βραβείο που του είχε απονείμει το Αμερικανικό Εβραϊκό Συμβούλιο (AJCongress), πριν από 10 χρόνια, όπως αναφέρεται σε μια επιστολή που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πρωθυπουργικό γραφείο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας είναι απολύτως ικανή να παράγει κάθε είδους στρατιωτικό υλικό που χρησιμοποιεί, δήλωσε χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Κάποια πράγματα είναι προφανή σε όλους μας. Πρώτα απ' όλα είμαστε απολύτως ικανοί να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Πραγματικά τα πάντα» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση με θέμα την υποκατάσταση των εισαγωγών.
«Στόχος μας είναι να ασφαλίσουμε τους εαυτούς μας απέναντι σε κινδύνους μη συμμόρφωσης των εταίρων μας με τις υπάρχουσες συμβάσεις» πρόσθεσε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε έγκαιρο και αξιόπιστο εφοδιασμό των απαιτούμενων υλικών και να παρακολουθούμε στενά την ποιότητά τους».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ενδιαφέρουσα τροπή λαμβάνει το θέμα της πολυπόθητης ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν, μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να κατάσχει τάνκερ με κουρδικό πετρέλαιο, επειδή δεν πωλείτο από το Ιράκ, αλλά απ΄ ευθείας από το Κουρδιστάν.
Το τάνκερ με το Κουρδικό πετρέλαιο έφθασε τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι Galveston του Τέξας και μεταφέροντας ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Σε μετάφραση Ειρ. Μητροπούλου
Με αυτό τον τίτλο, άρθρο του καθηγητή Arshad M. Khan δημοσιεύεται στην έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα «Ευρασιατική Επιθεώρηση», της οποίας κάθε δημοσίευμα συνοδεύεται από την εξής επισήμανση:
«Η Ευρασιατική Επιθεώρηση είναι μια ανεξάρτητη εφημερίδα και Δεξαμενή Σκέψης, που παρέχει σε ειδικούς αναλυτές την δυνατότητα να αναπτύξουν μιαν ευρεία γκάμα θεμάτων, τα οποία συχνά παραβλέπονται ή παρουσιάζονται ελλειπώς από τα ΜΜΕ υπό Δυτική κυριαρχία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

THE ECONOMIST
Εκτός Ρωσίας, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom αντιμετωπίζεται, ιδιαιτέρως από τους Ευρωπαίους, ως το πανίσχυρο διαπραγματευτικό όπλο του Κρεμλίνου. Στην Κεντρική Ασία, όμως, την περιοχή που αποτελούσε άλλοτε τμήμα της πάλαι ποτέ τσαρικής Ρωσίας και στη συνέχεια της σοβιετικής αυτοκρατορίας, ο κολοσσός του φυσικού αερίου έχει εμπλακεί σε μια διένεξη που κάνει τη Ρωσία να φαίνεται κάθε άλλο παρά πανίσχυρη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μέλη της εβραϊκής θρησκευτικής ομάδας Νετουρέι Κάρτα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην ανατολική Ιερουσαλήμ, την Κυριακή, καταδικάζοντας τη συνεχιζόμενη αιματηρή ισραηλινή επίθεση εναντίον της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας
.
Συγκεντρώθηκαν στην Πύλη της Δαμασκού που οδηγεί στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, μεταφέροντας ένα μεγάλο πανό που έγραφε σύνθημα υπέρ των Παλαιστινίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι σουνίτες εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ, έχουν δημιουργήσει την ταξιαρχία ‘αλ Χάνσαα’, που την αποτελούν μόνο γυναίκες η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την επιβολή του νόμου της Σαρία στις γυναίκες του Ιράκ και της Συρίας.

«Οι ισλαμιστές έχουν καθιερώσει την ταξιαρχία για την ευαισθητοποίηση της θρησκείας μεταξύ των γυναικών και να τιμωρούν τις γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με το νόμο της Σαρία», δήλωσε ο Αμπού Αχμάντ, ένα μέλος του ΙΚΙΛ στη βόρεια συριακή πόλη Ράκα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική πύλη «Worldcrunch». 

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Βαγγέλη Αρεταίου
Το επιβλητικό κάστρο του Ερμπίλ δεν φαίνεται πια. Με τα ψηλά του τείχη και με έξι χιλιάδες χρόνια αδιάκοπης ανθρώπινης παρουσίας, από τους Ασσύριους και τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τη Βρετανική Αυτοκρατορία και την αμερικανική επέμβαση του 2003, το κάστρο συμβολίζει τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η περιοχή στην παγκόσμια ιστορία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ποιος είναι ο “Γιώργος” Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.
- Πως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε Πρωθυπουργός.
Καταγωγή 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝ. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ*
          Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση καταγράφηκε πρόσφατα στο Ισραήλ,  στην δίνη των γεγονότων με τον πόλεμο στην Γάζα και την Ισραηλινή επιχείρηση Protective Edge, να είναι σε εξέλιξη. Έτσι δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα  Israel Hayom, ανυπόγραφο άρθρο που αναφέρεται στα ευρήματα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εκτοπισμένοι χριστιανοί περιμένουν για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια σε πόλη, ανατολικά της Μοσούλης (φωτογραφία αρχείου).
Η κυβέρνηση της Γαλλίας δηλώνει έτοιμη να υποδεχθεί τους χριστιανούς από το βόρειο Ιράκ τους οποίους το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) προειδοποίησε πως είτε θα εγκαταλείψουν την περιοχή, είτε θα προσηλυτιστούν στο Ισλάμ και θα πληρώσουν ένα θρησκευτικό φόρο, σε αντίθετη περίπτωση θα πεθάνουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*
Η κατάσταση στην Γάζα και στο Ισραήλ φαίνεται πως εξελίσσεται σε  'θέατρο του παραλόγου' με τις ανθρώπινες ζωές να χάνονται σε καθημερινή βάση, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις  δημιουργούν αντιφάσεις, αντιθέσεις, παραλογισμό,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κώστα Ράπτη
Σε άρθρο που δημοσίευσε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz στις 7 Ιουλίου, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Turki al-Faisal υπενθύμισε ένα από τα “μεγάλα μυστικά” της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, το οποίο επισκιάζει η τρέχουσα προσήλωση της “αντιτρομοκρατικής ρητορικής” στο ποιος “ήρξατο χειρών αδίκων” στον εκάστοτε γύρο ανάφλεξης. Υπενθύμισε, δηλαδή, ότι μια “λύση δύο κρατών” στο Μεσανατολικό είναι, για

Διαβάστε το ολόκληρο...

Από την πρώτη συνάντησή του με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο Ούγκο Τσάβες δήλωνε ότι θα γινόταν ο κυριότερος επαναστατικός ηγέτης στον κόσμο.
 Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)
Μετά την απόσυρση του Φιντέλ Κάστρο, τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες και την απαγόρευση που επιβλήθηκε στον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να προτείνει έναν υποψήφιο στις ιρανικές προεδρικές εκλογές, το επαναστατικό κίνημα δεν διαθέτει πλέον παγκόσμιο ηγέτη. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, South Stream, η παραίτηση της -ευμενώς διακείμενης προς τη Ρωσία- κυβέρνησης στη Βουλγαρία; Οι επιπλοκές είναι πιθανές, αν και το συμφέρον της Βουλγαρίας και της Ευρώπης, είναι το αντίθετο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης έλαβε απόφαση υπέρ των μετόχων του διαλυμένου πλέον ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Yukos και κατά της Ρωσίας, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ότι η Ρωσία οφείλει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων -το ήμισυ του ποσού που περιλαμβανόταν στην αγωγή- προς τους πρώην μετόχους της εταιρείας, που υπήρξε η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφία της Αεροπορικής Βάσης Incirlik από δορυφόρο της Digital Globe με ευδιάκριτα δύο υπόστεγα που φιλοξενούν UAV Predator. Η ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ έχει πλήρη εικόνα για όλες τις δραστηριότητες στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας.

Ο μακρόπνοος σχεδιασμός και οι έξυπνες και έγκαιρες επιλογές δεν χαρακτηρίζουν την Πολιτική Άμυνας & Ασφάλειας της χώρας μας.
Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις και μία εξ αυτών είναι αναμφίβολα το ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η εποχή των καλών σχέσεων ΗΠΑ - Τουρκίας φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν
Εκνευρισμός και αντιδράσεις στην Αγκυρα για τη στάση της Ουάσιγκτον
Ευσταθιάδης Στάθης

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η εξέταση από Βρετανούς ειδικούς των μαύρων κουτιών του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία αποκάλυψε μια «αποσυμπίεση» που οφείλεται σε μια «ισχυρή έκρηξη» την οποία προκάλεσε ένας πύραυλος, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ουκρανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το μοιραίο Boeing777 επλήγη από πύραυλο.Επικαλούμενος το πόρισμα από την επεξεργασία των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους, ο Ουκρανός αξιωματούχος έκανε λόγο για αποσυμπίεση, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη πυραύλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της Μικαέλλας Λοίζου
Διευκρινίσεις για τις συνομιλίες έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη «Χαβαντίς

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Τουρκία θα λύσει το κυπριακό πρόβλημα είτε επειδή νιώθει ότι έχει κόστος από αυτήν την κατάσταση είτε επειδή θεωρεί ότι η λύση θα της εξασφαλίσει κέρδη
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κάνει το καθετί δυνατόν για να αποδείξει ότι είναι υπέρ της λύσης, είπε ο Εκπρόσωπος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μνημόσυνο Ελευθέριου Χανδρινού, Κυβερνήτη του αρματαγωγού «Λέσβος»
«Εξαιτίας» του οι Τούρκοι βύθισαν και δυο αντιτορπιλικά τους κατά λάθος. Η Ελλάδα τον… τίμησε με στερήσεις βαθμού, επιπλήξεις και συγκάλυψη
Το όνομα του Ελευθέριου Χονδρινού στους νέους της Ελλάδας μπορεί να μη θυμίζει κάτι... Η Κύπρος, όμως, φρόντισε χθες να τιμήσει με Μνημόσυνο τον πλέον αδικημένο Ελλαδίτη ήρωα του 1974.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Οι σχέσεις Οθωμανών-Εβραίων καθώς και οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι ένα ιστορικό και γεωπολιτικό θέμα που δεν έχει αναλυθεί επαρκώς στην Ελλάδα, παρότι αυτό το τεράστιο ζήτημα καθόρισε την τύχη του Ελληνισμού της Ανατολής αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από το 1923 μέχρι σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΧΟΛΙΟ του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Για να είμαι ειλικρινής δεν με εξέπληξε η στάση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, και νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε τις θέσεις που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θέσεις εξαιρετικά θετικές για την Κύπρο και το πρόβλημά της.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, είναι ο υπ’ αριθμόν δύο πιο ισχυρός παράγοντας στην αμερικανική κυβέρνηση (και στον κόσμο) και όσα έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα -όπως είπε ο ίδιος στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, στη Φιλαδέλφεια- έχουν την έγκριση του Προέδρου Ομπάμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν έμμεσα την ύπαρξη ουκρανικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας στο Ντονιέτσκ, όταν συνετρίβη το Boeing της Malaysia Airlinesγεγονός που επιβεβαιώνει τα δεδομένα των ρωσικών δορυφόρων, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, στο RIA Novosti ανώτερη πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Σε δήλωσή του, ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Ερνστ εμμέσως αναγνώρισε ότι υπήρχαν ουκρανικά συστήματα αεράμυνας στην περιοχή του Ντονιέτσκ, αν και ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σε κατάσταση λειτουργίας» ανέφερε η πηγή, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Ερνστ ότι ο πύραυλος που χτύπησε την πτήση MH17 είχε απογειωθεί από περιοχή που ελέγχει η πολιτοφυλακή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γίνονται μυστικές διαπραγματεύσεις και ασκούνται πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση
Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την Αθήνα τη στάθμευση στόλου Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (τα γνωστά drones) στην Κρήτη, αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.
Η κίνηση αυτή, για την οποία ασκούνται πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών που έρχονται στην επιφάνεια από την αστάθεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Συνέντευξη στον ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ
Την προειδοποίηση ότι η κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία μπορεί να έχει επιπτώσεις στη ροή αερίου προς την Ελλάδα τον προσεχή χειμώνα, απευθύνει, μιλώντας στην «Κ», ο Κονσταντίν Σιμόνοφ, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ενεργειακής Ασφάλειας της Ρωσίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πολλές χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ για να ζητήσουν τον τερματισμό της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η διαδήλωση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση αριστερών οργανώσεων, είναι η πιο σημαντική που έχουν διοργανώσει οι αντιτιθέμενοι στον πόλεμο μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΗΝ «ΕΣΠΑΣΕ» ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΜΑΣ
Εκεχειρία τέλος-Σφοδροί βομβαρδισμοί και άλλοι νεκροί στη Γάζα
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας λίγη ώρα μετά την επανέναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Ένα δεκατετρασέλιδο προφίλ αφιερωμένο στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού «New Yorker», δίδει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να δουν πολλές πτυχές των καθηκόντων και της επιρροής του Αμερικανού αντιπροέδρου στη χάραξη της πολιτικής του Λευκού Οίκου και των σχέσεών του με τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και του χαρακτήρα του και των πολιτικών του φιλοδοξιών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.
Ο δημοσιογράφος Έβαν Όσνος, πριν γράψει το άρθρο με τίτλο «Η ατζέντα του Μπάιντεν:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Δρα Νάσιο Ορεινό
Οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία φαίνεται να αποτελούν ένα σημείο καμπής στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο τουρκικό πολιτικό σύστημα και ευρύτερα την κοινωνία. Στο επίκεντρο όλων αυτών βρίσκεται το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ΑΚΡ και βεβαίως ο αρχηγός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι θέλουν να φέρουν σημαντικές αλλαγές στην Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρέσβης της ΕΕ στη Ρωσία, Βιγκάουντας Ουσάτσκας, δηλώνει ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να βλέπει τη Μόσχα ως τον πιο φυσικό πολιτικό και οικονομικό εταίρο της, αλλά όσο δεν διευθετείται η ουκρανική κρίση, τα πράγματα θα είναι τουλάχιστον δύσκολα.
Για την κριτική κατά της Ρωσίας:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πλήρη καθήκοντα ανέλαβε από την 21η Ιουλίου ο νέος πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, αφού επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο Α. Μάσλοφ ορίστηκε στη θέση με διάταγμα του ρώσου προέδρουΒλαντίμιρ Πούτιν στις 16 Ιουνίου, διαδεχόμενος τον Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, μετά την πενταετή του θητεία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ιδιαίτερα μαχητική διαδήλωση οργάνωσαν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές της μεινότητας στην Ξάνθη, κατά του Ισραήλ για την επέμβαση στην Γάζα, βρίσκοντας την ευκαιρία φυσικά να κάνουν την απαραίτητη "αποσχιστική γυμναστική" τους...

Ψάλλοντας μουσουλμανικές προσευχές στα τουρκικά και φωνάζοντας συνεχώς "Αλλάχ Ακμπάρ", εκατοντάδες εξτρεμιτές υπό την ηγεσία του ψευδομουφτή Μετέ και διάφορους άλλους πράκτορες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, βάδισαν στους δρόμους της ελληνικής πόλης, με σημαίες της Παλαιστίνης και με αντιεβραϊκά πλακάτ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ
Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας επισκέφθηκε το λεγόμενο οικόπεδο Αγροτέρας, στον λόφο του Αρδηττού, για να δει από κοντά τα ευρήματα του ναΐσκου.
Πέρασε πάνω από ένας αιώνας από την αρχική ανασκαφή του Βαλέριου Στάη (και τέσσερα χρόνια σύγχρονου καθαρισμού) για να επιβεβαιώσουμε και τυπικά εκείνο το απόσπασμα του Θουκυδίδη που αναφέρεται στην ύπαρξη ναού του Διός Μειλιχίου, του «Δία έξω από τα τείχη».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το “κρυφτούλι” που έπαιξε το Cape Ray, αλλά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, αναγκάζουν τους ακτιβιστές από το Συντονιστικό Ενάντια στα Χημικά, να επιστρέψει πίσω. Δυστυχώς, το “Άγιος Νικόλαος δεν κατάφερε ούτε σήμερα να αποπλεύσει από την Παλιόχωρα, ενώ και η προσπάθεια εντοπισμού του θαλάσσιου χώρου υδρόλυσης, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συντονιστικού:

“Οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στον Άγιο Νικόλαο να αποπλεύσει ούτε σήμερα από την Παλαιόχωρα Χανίων.
Δύσκολες συνθήκες επικρατούν και στα 120 μίλια ανοικτά των δυτικών ακτών της Κρήτης όπου βρίσκονται τα άλλα δύο σκάφη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ξεπέρασε τους 1.000 ο αριθμός των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν χάσει τη ζωή τους από την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς που συνεχίζεται για 19η ημέρα.
Ο υπουργός Υγείας στην περιοχή Ασράφ Αλ Γκίντρα δήλωσε πως κατά τη 12ωρη εκεχειρία που είναι σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου οι διασώστες ανέσυραν από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κτηρίων περισσότερα από 100 σωρούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημήτρης Λιάτσος, ειδικά για τη RBTH
Που είναι λοιπόν τα στοιχεία των «ανώνυμων πηγών» της Ουάσιγκτον; Γιατί δεν δόθηκαν στην κοινή γνώμη; ‘Η μήπως ακόμα τα «μαγειρεύουν»; Τα καυτά ερωτήματα θέτει ευθέως προς τις αμερικανικές αρχές, ο υφυπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, μία βδομάδα μετά τις πρώτες «στοιχειοθετημένες» ανακοινώσεις «ανώνυμων πηγών» στην Ουάσιγκτον, ότι το μαλαισιανό Boeing κατερρίφθη από πυραύλους που προμήθευσαν οι Ρώσοι στους πολιτοφύλακες του Ντονμπάς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top