Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Abdullah bin Abdülaziz είπε ότι πρέπει όλος ο κόσμος να ενωθεί κατά του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Αύγουστος 30, 2014.

Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Abdullah bin Abdulaziz, δήλωσε ότι τις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος της Μέσης Ανατολής, σε λίγο θα τις αντιμετωπίζουν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η επικεφαλής του κόμματος «Παν-ουκρανικής ένωσης Πατρίδα», Γιούλα Τιμοσένκο, δήλωσε ότι το κόμμα της σκοπεύει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Ουκρανία για την ένταξη της χώρας στην Οργάνωση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, την ημέρα της διεξαγωγής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τελικά υπάρχει «ρωσική εισβολή» ή είναι απλά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα;;;
Πέτρο Ποροσένκο. Πηγή: Reuters
Τελικά υπάρχει «ρωσική εισβολή» ή είναι απλά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του Κιέβου για να συγκαλύψει τις ήττες του στις μάχες με τους αυτονομιστές, και γενικότερα την αποτυχία της πολιτικής του, να αρνείται τον διάλογο, και να συνεχίζει τον αδελφοκτόνο πόλεμο;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τo SLS αποτελεί έναν εξερευνητικό πύραυλο για μεταφορά βαρέων φορτίων, ο οποίος προορίζεται για αποστολές πέρα από την τροχιά της Γης, σε άλλους πλανήτες – και ειδικότερα στον Άρη. 
Tην ολοκλήρωση ενός εκτεταμένου κύκλου εξέτασης/ επιθεώρησης του Space Launch System (SLS) ανακοίνωσε η NASA.
Τo SLS αποτελεί έναν εξερευνητικό πύραυλο για μεταφορά βαρέων φορτίων, ο οποίος προορίζεται για αποστολές πέρα από την τροχιά της Γης, σε άλλους πλανήτες – και ειδικότερα στον Άρη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει, επιτέλους, να κατανοήσει πως δεν έχει να κάνει ούτε με τη Μέρκελ ούτε με τον Κάμερον ούτε με τον Ολάντ ούτε με τον Πούτιν. Στην αντιμετώπιση του Κυπριακού έχει να κάνει με την Τουρκία και τους ηγέτες της. Καλείται, επίσης, να αντιληφθεί ότι όταν συνομιλεί με δυτικούς ηγέτες, χρησιμοποιούν κοινή γλώσσα επειδή κοινές είναι οι αρχές και οι αξίες που μας ενώνουν και μας χαρακτηρίζουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεκάδες γυναίκες που ανήκουν στη θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι, οι οποίες αιχμαλωτίστηκαν στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος, εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ και έπειτα «πουλήθηκαν» προκειμένου να παντρευτούν με τη βία στη Συρία άνδρες της τζιχαντιστικής οργάνωσης, κατήγγειλε μη κυβερνητική οργάνωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Hubbard Ben , Schmitt Eric
Βασικό στοιχείο η ποιότητα της ηγεσίας: γνωρίζει πολύ καλά στρατιωτική τακτική, έχει ιδιαίτερα βαθιές γνώσεις και διασυνδέσεις

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε στη Δύση από ισχυρισμούς του Κιέβου ότι Ρώσοι εισέβαλαν στο έδαφος της, όταν περίπολος Ρώσων στρατιωτών πιάστηκε στο Ουκρανικό έδαφος, η καναδική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ αντέδρασε με ένα σαρκαστικό "γεωγραφικό" τουιτάρισμα της στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.. "Ρωσία - όχι Ρωσία" 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντώνται αργά το απόγευμα του Σαββάτου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, θα εξετάσουν την συνεχιζόμενη κρίση στη Ουκρανία και την πιθανότητα νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας αλλά και το ζήτημα της στελέχωσης των θεσμικών οργάνων της ΕΕ μετά από την ανεπιτυχή προσπάθεια του περασμένου Ιουλίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΕΔΩΣΑΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ ΜΑΧΕΣ

Την παρουσία Γάλλων πατριωτών εθελοντών στο πλευρό των δυνάμενων των ρωσοφώνων αναφέρει σε ρεπορτάζ του το φιλοδυτικό και καθεστωτικό Ukraine Today το οποίο έχει έδρα το Κίεβο και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 24 Αυγούστου του 2014.

Διαβάστε το ολόκληρο...

O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο βρίσκεται σε απόγνωση και γι αυτό απηύθυνε έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να δώσει μια «προσήκουσα απάντηση» για το θέμα των ρωσικών δυνάμεων(ρωσικές δυνάμεις έχει ονομάσει τις συνεχόμενες ήττες από τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας) που περνούν τα σύνορα και εισέρχονται στην Ουκρανία, έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέοι Τραπεζούντιοι μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το συγκρότημα «IMERA» με λογότυπο την Παναγία Σουμελά! 
Γεννήθηκε πριν από λίγα χρόνια η μουσική μπάντα και βαπτίστηκε από την ελληνική «Ημέρα», για να φέρει στο φως σκοπούς που

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS, στο επόμενο έτος σταματάει η παραγωγή του πυραυλικού συστήματος S-300 για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και οι τροποποιημένες εκδόσεις του που προορίζονται για εξαγωγή. Η παραγωγή εξαρτημάτων-ανταλλακτικών θα συνεχιστεί, ίσως και να αυξηθεί.
Η Ρωσία τερματίζει την παραγωγή των S-300. Στη θέση των καταξιωμένων, αλλά «γερασμένων» αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων, έρχεται το υπερσύγχρονο S-400.

Διαβάστε το ολόκληρο...

To σχεδιάγραμμα των επιχειρήσεων της 30ής Αυγούστου 1922. Με μπλε οι τουρκικοί σχηματισμοί και με κόκκινο οι ελληνικοί. Το απόγευμα επήλθε η κατάρρευση του μετώπου.
Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Ελληνικός Σρατός βρέθηκε στη Μικρά Ασία το Μάιο του 1919, περισσότερο ως ακολούθημα γεωπολιτικών σχεδιασμών της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, παρά ως αποτέλεσμα σόφρωνος ελληνικού στρατηγικού σχεδιασμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Rene Puaux,περιγράφει στο βιβλίο του “Οι τελευταίες μέρες της Σμύρνης”, την πυρπόληση της πόλης.

"Φτάνουμε έτσι στην τραγική μέρα της πυρκαγιάς. Εδώ πρέπει να καταθέσουμε πριν απ' όλα τη μαρτυρία ενός Ευρωπαίου (που επιθυμεί να μη δημοσιευθεί το όνομα του), ο οποίος δέχθηκε εκείνο το πρωί από το στόμα των γιων του Τούρκου δημάρχου της Σμύρνης,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άλλη μια διάκριση για τα ελληνικά χρώματα και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωταθλημα Τζούντο της Ρωσίας, από τον Ηλία Ηλιάδη.

Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο «Mr Ippon», κατακτά το χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 90 κιλών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αύγουστος 29, 2014. Μόσχα.Οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ στην αποστολή τους στην Ουκρανία, οι οποίοι βρίσκονται στα ρωσικά σημεία διέλευσης των συνόρων «Γκούκοβο» και «Ντονέτσκ», δεν παρατήρησαν καμία μεταφορά ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων ή άλλου εξοπλισμού, να κινούνται προς την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην περιοχή Ροστόφ, Paul Picard.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 EPA/NICK ANSELL
Η Σκότλαντ Γιαρντ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τη βοηθήσουν να εντοπίσει «δυνητικούς τρομοκράτες».
Η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι ανακοίνωσε ότι πρόκειται για αύξηση μίας βαθμίδας στην πεντάβαθμη κλίμακα συναγερμού. Η αλλαγή του επιπέδου σημαίνει ότι μία επίθεση είναι «πιθανή σε υψηλό βαθμό» χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για μία «άμεσα επικείμενη» απειλή, διευκρίνισε το υπουργείο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Μπρατισλάβα

 
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Βαρσοβία, Πολωνία
Η Πολωνία αρνήθηκε την Παρασκευή να δώσει άδεια να εισέλθει στον εναέριο χώρο της το αεροπλάνο που μετέφερε τον ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος επέστρεφε στη χώρα του από τη Σλοβακία. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κροκόδειλος του Νείλου φαίνεται ότι είναι ο Σήφης που εξακολουθεί να… σουλατσάρει στη λίμνη του φράγματος Ποταμών στην Κρήτη.
Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που έβγαλε ο διάσημος ερπετολόγος, Ολιβιέ Μπερά που βρέθηκε τρεις ημέρες στην Κρήτη κι επιχείρησε την παγίδευση του ζώου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/MAXIM SHEMETOV
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της ανατολικής Ουκρανίας, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την πρώτη αυτοκινητοπομπή, η οποία μετέφερε ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στα ανατολικά της Ουκρανίας και στη συνέχεια επέστρεψε στη Ρωσία.
Τη διάνοιξη ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» για την αποχώρηση των περικυκλωμένων ουκρανικών στρατευμάτων αποφάσισαν οι φιλορώσοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από σχετική προτροπή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο φερόμενος ως αρχηγός του δικτύου κατασκοπείας, Bilgin Özkaynak, αποφυλακίζεται στις 4 Ιουλίου 2014 από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (Τύπου F) της Σμύρνης.
Σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού της τουρκικής κοινής γνώμης από τα σκάνδαλα της διεφθαρμένης ισλαμικής κυβέρνησης και τη συγκάλυψη της πολύκροτης υπόθεσης του δικτύου κατασκοπείας αποδίδει η

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε την Πέμπτη ότι ακύρωσε το ταξίδι του στην Τουρκία (για την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου) λόγω της επιδείνωσης της σύγκρουσης του ουκρανικού στρατού με τις δυνάμεις των αυτονομιστών και την κατάληψη από αυτούς μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στα ανατολικά.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η πόλη Νοβοαζόφσκ είχε καταληφθεί από τους αυτονομιστές, οι οποίοι είχαν βάλει στόχο και την κατάληψη της Μαριούπολης (οι αυτονομιστές δεν ομιλούν για κατάληψη αλλά για απελευθέρωση της Μαριούπολης).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ συνέταξαν δύο νομικοί για όσους φορολογούμενους αρνηθούν να πληρώσουν το νέο κυβερνητικό «χαράτσι». Ο Γιάννης Καρδαράς, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ο Γιάννης Βρέλλος, μέλος της παράταξης και εκλεγμένος στο ΔΣΠ έστειλαν για κάθε ενδιαφερόμενο/η Σχέδιο Ενδικοφανούς Προσφυγής και Σχέδιο Δήλωσης Επιφύλαξης για τις Καταβολές, εάν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει, που πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 28.8 στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πέτρο Ποροσένκο στο Μινσκ και η σύγκληση των απόψεων για να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα στην ανατολική Ουκρανία ακυρώθηκε στην πράξη.

Η καταγγελίες του Ουκρανού προέδρου για στρατιωτική δράση Ρώσων στρατιωτών και αρμάτων μάχης εντός ουκρανικού εδάφους, συνοδεύτηκαν από την πτώση της πόλης Νοβοαζόφσκ στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών, με αποτέλεσμα να καθίσταται ευάλωτη η Μαριούπολη.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Στο πρόσφατο παρελθόν άλλες δύο φορές μέλη της Δύναμης του ΟΗΕ (UNDOF) στην περιοχή είχαν απαχθεί από ένοπλες συριακές οργανώσεις στην ίδια περιοχή.
«Ένοπλη ομάδα» κρατά τις τελευταίες ώρες 43 κυανόκρανοι του ΟΗΕ στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν ενώ τουλάχιστον 81 συνάδελφοί τους παραμένουν αποκλεισμένοι σε δύο κοινότητες της περιοχής αυτής, ανακοίνωσε ο Οργανισμός.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, υπεύθυνο για την απαγωγή των κυανόκρανων είναι το Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια οργάνωση που δρα στη Συρία και συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Είχαν διαφύγει από την αεροπορική βάση της Τάμπκα, στη βόρεια Συρία - Στη δημοσιότητα βίντεο της εκτέλεσης

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 250 σύρους στρατιώτες που κρατούνταν όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την αεροπορική βάση της Τάμπκα στη βόρειο Συρία, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.
Το βίντεο δείχνει τις σορούς δεκάδων ανδρών να βρίσκονται με το πρόσωπο στο έδαφος, φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους. Τα πτώματα καταλάμβαναν μεγάλη έκταση (δεκάδες μέτρα), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θυμάστε την μπάντα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που έπαιζε τον «Ζορμπά» μέσα στην Κόκκινη πλατεία, και ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού στους χιλιάδες παρευρισκόμενους; Ε, ξεχάστε αυτές τις μοναδικές εικόνες. Προφανώς, κατόπιν ΝΑΤΟϊκής «εντολής», απαγορεύτηκε να ξαναπάει στη Μόσχα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Προσφέρει στη Δύση συνεργασία και εμφανίζεται ως παράγοντας σταθερότητας
Βερολίνο
Στην καταπολέμηση του «Ισλαμικού Κράτους» ο Σύριος ηγέτης Ασαντ προσφέρει στη Δύση συνεργασία και εμφανίζεται ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, σύμφωνα με άρθρο της Deutsche Welle. Είναι όμως ζητούμενο μια συνεργασία μαζί του;
Όταν η «αραβική άνοιξη» βρίσκονταν σε πλήρη άνθηση, οι μέρες του Σύρου ηγέτη Μπασάρ αλ Άσαντ έμοιαζαν μετρημένες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα άρματα μάχης των πολιτοφυλάκων του Ντονέτσκ βρίσκονται στην πόλη Νοβοαζόφσκ.
Μετά τον έλεγχο  των δυτικών προαστίων της παραθαλάσσιας πόλης Νοβοαζόφσκ, στο νότιο μέρος της περιφέρειας του Ντονέτσκ, οι πολιτοφύλακες- κατ’ ουσία στρατός του Ντονέτσκ- ετοιμάζεται να απελευθερώσει και την Μαριούπολη, στα δυτικά, όπως σημειώνει το πρακτορείο Νοβορόσσια του Ντονέτσκ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το ΚΚΕ από την αρχή επισήμανε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ενσωματώνει στο ελληνικό Δίκαιο, την απόφαση της ΕΕ, η οποία στην ουσία διώκει προοδευτικές ιδέες, καθώς εκεί καταλήγει στο «δια ταύτα», διώκει την ίδια τη λαϊκή πάλη, διώκει την κομμουνιστική ιδεολογία, δεν διώκει μόνο τη φασιστική ιδεολογία ή άλλες τέτοιες ρατσιστικές ιδεολογίες και απόψεις και βεβαίως ποινικοποιεί στην πραγματικότητα τη διαφορετική άποψη, τόνισε σε συνέντευξή του στον Αντέννα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αυτήν την εβδομάδα κυκλοφόρησε δημοσκόπηση με το ερώτημα: «υποστηρίζετε το Ισλαμικό Κράτος»; 
Οι δημοσκοπήσεις έγιναν από δύο κέντρα. 
 Το πρώτο είναι το ICM Research που απευθύνθηκε σε Γερμανούς, Γάλλους και Βρετανούς με το ερώτημα εάν έχουν συγκεκριμένη θετική ή αρνητική άποψη για το «Ισλαμικό Κράτος».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Η επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τις ΗΠΑ, τόνισε ο Αμερικανός Πρέσβης στη Λευκωσία Τζον Κόνιγκ (φώτο), σε ομιλία του σήμερα στο συνέδριο των αποδήμων στη Λευκωσία.

Ο κ. Κόνιγκ είπε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να συνδράμουν ως χώρα φίλη προς τα ΗΕ και να υποστηρίζουν τη διαδικασία για λύση του Κυπριακού κατά ένα τρόπο που οι δυο κοινότητες θεωρούν κατάλληλο και που θεωρούμε ότι θα είναι υποβοηθητικός.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με αιτία βιβλίο συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας
Η ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία εκφράζει παράπονα για την πολιτκή της Κυβέρνησης έναντι της Μόσχας
Διασάλευση των σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας, απειλείται εξαιτίας ενός βιβλίου. Συγγραφέας του ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μακάριος Δρουσιώτης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Όταν τα συμπεράσματα αντιβαίνουν στα γεγονότα»
Russian embassy & flag in Nicosia 1a LLΛευκωσία: Το εν λόγω βιβλίο αποτελεί συνέχεια των έμμονων προσπαθειών του κ. Μ. Δρουσιώτη να ξαναγράψει ιστορίες των πάντων που έχουν σχέση με το Κυπριακό. Αυτή τη φορά ψάχνει για «ιστορικά λάθη» εντός της τραγικής για την Κύπρο περιόδου του 1974 και των μετέπειτα ετών. Το ψάξιμό του τον οδηγεί σε μια σειρά παράλογα και αναπόδεικτα «συμπεράσματα»: «η προβολή του πραξικοπήματος -και όχι της εισβολής- ως επιχείρησης του ΝΑΤΟ ήταν επινόηση της σοβιετικής προπαγάνδας» (σ. 584), «η θεωρία της νατοϊκής συνωμοσίας είναι απόρροια της σοβιετικής προπαγάνδας» (σ.11),

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Κωνσταντίνα Νεοφύτου
Ένας στους έξι Γάλλους τάσσεται υπέρ της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»- ISIS σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Στο μεταξύ, χάρτης που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα από υποστηρικτές της οργάνωσης και δείχνει τις περιοχές που φιλοδοξεί να εξαπλωθεί το «ισλαμικό κράτος», συμπεριλαμβάνει Κύπρο και Ελλάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Iebrahem Muslem*

Xριστιανική εκκλησία στην κουρδική πόλη Ντιρκ (Dirk), στο Δυτικό Κουρδιστάν (Β. Συρία) Photo: Rozh Ahmad/Rudaw
Κατά την τελευταία απογραφή πληθυσμών, την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο ένας στους τέσσερις κατοίκους της Μέσης Ανατολής ήταν χριστιανός. Σήμερα οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5%, και σε λίγο θα πέσουν στο μηδέν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ με τα δικτατορικά καθεστώτα, την ISIS και άλλες ομάδες που δρουν στην περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέρασαν σαράντα (40) χρόνια από την άνανδρη εκτέλεση με τρεις σφαίρες της 17χρονης Κυπριωτοπούλας Αντρούλας Χριστοδούλου από την Ταύρου της Αμμοχώστου.
Ήταν πρωί της Πέμπτης 22 Αυγούστου του 1974, όταν οι Τούρκοι Στρατιώτες που εμφανίστηκαν και το προηγούμενο βράδυ στην εγκλωβισμένη Ταύρου, αφού έσπασε η γραμμή της Μιας Μηλιάς, ξαναμπήκαν στο χωριό για πλιάτσικο και βιασμούς. Έτσι γίνεται ο άνθρωπος (κτήνος), όταν λείπει ο φόβος του Θεού. Αυτά έκαναν οι πάνοπλοι Τούρκοι του Ετζεβίτ χωρίς ντροπή, δείχνοντας τον πολιτισμό των Μογγόλων σ’ όλο τον κόσμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

 Ντμίτρι Μακάροφ, ειδικά για τη RBTH
Μόσχα και Ριάντ συνομιλούν για συνεργασία στο νευραλγικό τομέα της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικό σκοπό. Κύριο αντικείμενο των συζητήσεων είναι το χτίσιμο πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία. Τα πολιτικά εμπόδια πάντως, είναι τεράστια.
Πολλά υποσχόμενη για τη ρωσική βιομηχανία κατασκευής πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, θεωρείται η αγορά της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, οι πολιτικές δυσκολίες για την «πυρηνική συνεργασία» μεταξύ της Μόσχας και του Ριάντ, φαίνεται να είναι πολλές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Κίεβο ξεσήκωσε πρωτοφανή επικοινωνιακό θόρυβο, επειδή πέρασαν κατά λάθος, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ρώσοι αλεξιπτωτιστές τα ουκρανικά σύνορα και συνελήφθησαν. Ωστόσο, για εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες, που πέρασαν τα ρωσικά σύνορα και συνελήφθησαν, η Μόσχα ουδέποτε έκανε τέτοιο θόρυβο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κατηγορείται ότι παρέδωσε στο Κατάρ έγγραφα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια της χώρας
Νέα έρευνα για παράδοση στο Κατάρ «εγγράφων που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια» της Αιγύπτου, διέταξαν οι αρχές της Αιγύπτου κατά του έγκλειστου πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
Ο Μόρσι ο οποίος καθαιρέθηκε από το στρατό τον Ιούλιο του 2013 και έχει ήδη καταδικαστεί με την ποινή του θανάτου «κατηγορείται ότι παρέδωσε στο Κατάρ μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα έγγραφα που σχετίζονται με την αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια, όταν κατείχε τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας (...), και που επηρεάζουν την ασφάλεια των υπηκόων της χώρας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βελτίωση του πολεοδομικού ιστού επιχειρείται με έργα στις γειτονιές της Δαφνούντας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δρ. Ευάγγελος Βενέτης*

Η επιδείνωση της ασφάλειας στο Ιράκ λόγω των Σουνιτών Ουαχαβιτών του Ισλαμικού Κράτους είναι μία απρόσμενη για την ταχύτητα εξάπλωσής του πραγματικότητα. Οι ακρότητες σε βάρος των Χριστιανών, των Γιεζιντί και των Σηιτών Μουσουλμάνων του Ιράκ είναι όμοιες με αυτές που λαμβάνουν χώρα στην γειτονική Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η πρώτη αυτοκινητοπομπή μετέφερε 1.800 τόνους βοήθειας, σύμφωνα με τη Μόσχα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει να εμπλακεί σε σύγκρουση με τους διεθνείς εταίρους της, ενώ τόνισε ότι το δεύτερο ανθρωπιστικό κονβόι για την ανατολική Ουκρανίαδεν θα είναι το τελευταίο.
«Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να εμπλακούμε σε μια σύγκρουση ή να κλιμακώσουμε μια ανταλλαγή κυρώσεων», είπε ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρασίγια 24».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα την Αθήνα, διοργανώνει, στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, μια μεγάλη συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να λειτουργήσει και φέτος το σχολείο, στην Κόμπανι, στη Βόρεια Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι με τον ομόλογό του της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο συζήτησαν την αναγκαιότητα να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία της Ουκρανίας, αλλά είναι θέμα του Κιέβου να επεξεργαστεί τους όρους για μια κατάπαυση του πυρός με τους αυτονομιστές αντάρτες.

Όπως είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Πέτρο Ποροσένκο η Ρωσία είναι έτοιμη να «κάνει κάτι», αν ξεκινήσει μια διαδικασία για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία. «Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για την ειρηνευτική διαδικασία, εάν αρχίσει», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες του με τον ουκρανό πρόεδρο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χτίστηκε το 1879 από τους Έλληνες Αρτακινούς, για να μετατραπεί μετά σε σχολείο για τα παιδιά του χωριού. Σήμερα τα ισλαμικά γυμνάσια και λύκεια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια υποβοηθούμενα από σχετική νομοθεσία, κάτι που προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις από τους πολέμιους της σύμπραξης κράτους και Ισλάμ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε απόσταση περί το ένα χιλιόμετρο από τη σημερινή Αμφίπολη βρίσκεται η θέση Καστά όπου ανασκάπτεται ο τύμβος. Η γεωμορφολογία της περιοχής έχει αλλάξει ωστόσο ριζικά από την αρχαιότητα λόγω της διαφοροποίησης της κοίτης του Στρυμόνα και της αποξήρανσης της λίμνης Κερκινίτιδας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αλεξάντρ Κούρντιν,ειδικά για τη RBTH
Ο South Stream είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Η γεωπολιτική κατάσταση καθιστά μεγαλύτερη την αξία ενός επιπλέον “δρόμου” μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, Ωστόσο, τα εμπόδια εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ μαίνονται οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα μεγάλα συμφέροντα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει διακοπή των εισαγωγών της

Σε «εναλλακτικές επιλογές» της Ελλάδας, όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου, ενόψει των χειμερινών μηνών και σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει διακοπή στην προμήθεια, λόγω των εξελίξεων γύρω από την Ουκρανία, αναφέρεται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του Forbes.
Κάνοντας αναφορά «στη βαθιά εξάρτηση της Ελλάδας από τη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου, σε ποσοστό 60% της συνολικής εσωτερικής ζήτησης», τονίζεται ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε αναζήτηση λύσεων τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας, συμπεριλαμβανομένων νέων συμφωνιών προμήθειας, αλλά και πιθανής εγχώριας παραγωγής».

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top