Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ισχυρή ανοδική αντίδραση, με αυξημένο τζίρο, καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας από την πτωτική πορεία του προηγούμενου τριημέρου.
Ειδικότερα, στις 14:10, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 3,03% στις 732,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 105 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 3,82% στις 218,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ανακάμπτει καταγράφοντας άνοδο 12,18% στις 60,51 μονάδες.



Ξεπερνώντας την αρχική μεταβλητότητα, η εγχώρια αγορά δείχνει να βρίσκει τη σταθερή πορεία της ανοδικής αντίδρασης, συντηρώντας τον Γ.Δ. πάνω από τις 730 μονάδες. Άλλωστε, οι υπερβολές του προηγούμενου τριημέρου, που κόστισαν το 15,39% του Γ.Δ., το 21,20% του FTSE 25 και το 43,81% του τραπεζικού δείκτη, εμφάνισαν σημαντικές ευκαιρίες στο ταμπλό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μετά τις διαβεβαιώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, επήλθε ηρεμία στην αγορά, η οποία παράλληλα αναμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις συγκεκριμένες θέσεις σχετικά με την οικονομία.

Στο μεταξύ, η αγορά προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τις σχέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κύρια προτεραιότητα στην παρούσα φάση έχει η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, ώστε να ομαλοποιηθεί η χρηματοδοτική κάλυψη του προϋπολογισμού.

Στο ταμπλό τώρα, οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν, με την Alpha Bank ΑΛΦΑ+19,19% να πρωταγωνιστεί, καταγράφοντας κέρδη 18,08%, η Eurobank σημειώνει άνοδο 13%, η Εθνική είναι στο +12,57% και η Πειραιώς στο +6,43%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η ΔΕΗ ΔΕΗ+5,62% ενισχύεται κατά 4,27%, η Τιτάν καταγράφει κέρδη 5,08% και η MIG είναι στο +6,45%. Κέρδη άνω του 3% καταγράφουν η ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ+5,43% η ΓΕΚ ΤέρναΓΕΚΤΕΡΝΑ+4,60% και η Μυτιληναίος. ΜΥΤΙΛ+2,67% Αντίθετα, αρνητικές είναι οι παρουσίες του ΟΤΕ,ΟΤΕ-2,06% στο -2,83% και της Jumbo στο -4,08%.
Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top