Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο αναγνωρισμένος από τη διεθνή κοινότητα πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντάλα Αλ Θίνι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σταματήσει τις δοσοληψίες με την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα εξοπλίζει τους ισλαμιστές (φωτ. αρχείου).
Ο αναγνωρισμένος από τη διεθνή κοινότητα πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντάλα Αλ Θίνι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σταματήσει τις δοσοληψίες με την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα εξοπλίζει τους ισλαμιστές οι οποίοι έχουν καταλάβει την Τρίπολη, έτσι ώστε «οι Λίβυοι να αλληλοσκοτώνονται».

Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, μία στην πρωτεύουσα και μία στην ανατολική Λιβύη, ανταγωνίζονται για την εξουσία αφ' ότου ένοπλη ισλαμική οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Αυγή της Λιβύης» (Φατζρ Λίμπια) κατέλαβε την Τρίπολη τον περασμένο Ιούλιο και αποκατέστησε το προηγούμενο κοινοβούλιο, στο οποίο κυριαρχούσαν ισλαμιστικές πολιτικές δυνάμεις, το οποίο όμως δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.
«Η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν μας αντιμετωπίζει με εντιμότητα. Εξάγει όπλα ώστε ο λιβυκός λαός να αλληλοσκοτωθεί», είπε ο κ. Τίνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι CBC αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας διέψευσε κατηγορηματικά την κατηγορία. «Αντί να επαναλαμβάνουν τους ίδιους αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς, τους συμβουλεύουμε να στηρίξουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για έναρξη πολιτικού διαλόγου», είπε ο Τανζού Μπιλγίτς.
«Η πολιτική μας απέναντι στη Λιβύη είναι πολύ σαφής. Τασσόμαστε κατά οποιασδήποτε ξένης επέμβασης στη Λιβύη και στηρίζουμε πλήρως τον πολιτικό διάλογο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», πρόσθεσε.
Η Τουρκία είναι μια από τις ελάχιστες χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο που έχει δεχτεί αξιωματούχους της μη αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης και του επίσης μη αναγνωρισμένου κοινοβουλίου.
Ο κ. Τίνι κατηγόρησε επίσης το Κατάρ ότι παρέχει «υλική υποστήριξη» στους ισλαμιστές, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.
Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top