Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Λίγο ακόμη και θα πιστεύαμε ότι η άσκηση γοητείας του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, αυτή που οδήγησε τα ζευγαράκια να ανταλλάσσουν φιλιά έξω από τα κάγκελα της καγκελαρίας κρατώντας σημαιάκια της ελληνογερμανικής φιλίας, είχε πείσει τους Γερμανούς να κάνουν την κωλοτούμπα. Αυτή που θα άνοιγε έστω και λιγάκι χθες την κάνουλα της χρηματοδότησης...

Σε πείσμα όμως των όσων γράφονται, τη συνάντηση του Βερολίνου, που θα σηματοδοτούσε την οικειοθελή στροφή της Αθήνας στον ρεαλισμό, την είχε ανάγκη για πολιτικούς λόγους περισσότερο από όλους η κ. Μέρκελ...

Τα τελευταία χρόνια η Γερμανίδα καγκελάριος και η κυβέρνησή της βλέπουν μόλις βγαίνουν από τα Eurogroup, όπου οι συσχετισμοί είναι 18 προς έναν, να είναι όλοι απέναντι και να κατηγορούν τη Γερμανία ότι επιβάλλει τη λιτότητα στην Ελλάδα. Μια μάχη της μικρής Ελλάδας εναντίον μιας Γερμανίας, που ως Δ΄ Ράιχ εξοντώνει την Ευρώπη... Και οι άλλοι δεκαεπτά σφυρίζουν αδιάφορα. Και έτσι δεν θα δει κανείς τη φωτογραφία του Ολλανδού πρωθυπουργού ή του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών με τη στολή των ναζί σε αφίσες στους ελληνικούς δρόμους... Αυτό ήθελε να αλλάξει η κ. Μέρκελ και έπαιξε πολύ σωστά το χαρτί της ήπιας «μητερούλας» της Ευρώπης, με ανοικτές αγκάλες ακόμη και για τον «άσωτο υιό».
Η παρουσία της δίπλα στον Ελληνα πρωθυπουργό, τον πρώτο πρωθυπουργό (κανονικής) Αριστεράς, δυο φορές μάλιστα σε τέσσερις ημέρες, βοήθησε τον ίδιο να ρετουσάρει το διεθνές προφίλ του. Δεν είναι και λίγο να στέκεσαι δίπλα στην ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου. Να συνομιλείς και να θαυμάζεις μαζί της τη θέα από τις τζαμαρίες της καγκελαρίας.
Ετσι «καθάρισε» η εικόνα της κ. Μέρκελ που πια κανένας συριζαίος ή ΑΝΕΛίτης δεν δικαιούται να της προσθέτει μικρό μαύρο μουστάκι. Στην επόμενη επίσκεψή της μπορεί να οργανωθεί και ένα πάρτι- έκπληξη με λαϊκούς χορούς σαν το χθεσινό. Ολα πήγαν καλά στο Βερολίνο, βελτιώθηκε το κλίμα... Απλώς για όσους πιστεύουν ότι έγινε κωλοτούμπα, αυτή δεν έγινε από τη Γερμανία.
Φάνηκε εξάλλου και από την έκβαση του χθεσινού Euroworking group...

ΕΘΝΟΣ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top