Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Για την «καθοριστική παρέμβαση στήριξης της Ελλάδας» από τις ΗΠΑ, αλλά και ιδιαίτερα για το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου Ομπάμα, μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, κατά την οποία δόθηκε το όνομα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής
Ιακώβου σε τμήμα του 33ου δρόμου (μεταξύ Ντίτμαρς Μπούλεβαρντ και 23ης λεωφόρου), όπου βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου. 

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης στον «μεγάλο Έλληνα» και «πνευματικό ηγέτη» μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, καθώς και στην αποφασιστικότητα κυβέρνησης και λαού «να ξανακτίσουμε την Ελλάδα».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην ισχυρή προσωπικότητα του Ιακώβου, σημειώνοντας παράλληλα τη συμβολή της Ομογένειας στη «σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

Στην τελετή παρέστη επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, καταγράφοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε ο μακαριστός Ιάκωβος στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Για πρώτη φορά, δόθηκε τιμητικά το όνομα ενός ομογενούς σ' έναν δρόμο της Νέας Υόρκης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, τον Νοέμβριο του 2013, ως γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας είχε πάρει την πρωτοβουλία να σταλεί επιστολή στον τότε Δημοτικό Σύμβουλο της Νέας Υόρκης, που εκλεγόταν στην Αστόρια, Πίτερ Βαλόουν (τζούνιορ). 

Το αίτημα επανέφερε πριν λίγο καιρό, ως πρόεδρος πια της Ομοσπονδίας, ζητώντας την υποστήριξη του νέου δημοτικού συμβούλου από την ίδια περιοχή, του Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο.

Πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα της Ομοσπονδίας, η οποία έχει και την ευθύνη διοργάνωσης της αυριανής ελληνικής παρέλασης στην 5ηλεωφόρο του Μανχάταν.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν αρκετοί αξιωματούχοι της πόλης και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Η σημερινή τελετή συνέπεσε με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του αρχιεπισκόπου Ιακώβου, καθώς και πενήντα χρόνων από τη συμμετοχή του με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην αντιρατσιστική πορεία της Σέλμα, στην πολιτείας της Αλαμπάμα.

Στο μεταξύ, μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μετά την προαναφερθείσα τελετή, πραγματοποιήθηκε μια άλλη εκδήλωση στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σοφοκλή, του τελευταίου αγάλματος που προστέθηκε στο πάρκο της ελληνοκρατούμενης αυτής περιοχής, της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Στην Πλατεία Αθηνών -η δημιουργία της οποίας αποτέλεσε το όραμα μιας ομάδας Ελληνοαμερικανών και κυρίως του Ντέλη Συντίλα, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή- βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα αγάλματα του Σωκράτη και της θεάς Αθηνάς, καθώς και προτομή του Αριστοτέλη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των ομογενών για την 25η Μαρτίου με αποκορύφωμα την αυριανή παρέλαση, μετά την τελετή στην Αστόρια, θα παραστεί και θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

e-typos


Κορυφώνονται οι εορτασμοί με επίκεντρο την μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης...

Στους επίσημους προσκεκλημένους της διοργανώτριας Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης που έχει και το γενικό πρόσταγμα στο προγραμματισμό και συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων συγκαταλέγονται επίσης και οι στρατηγός ε.α Φράγκος Φραγκούλης και ο Έλληνας στρατιωτικός ε.α – συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης. 
Υπό την σκιά βαρύτατου οικονομικού και ηθικού σκανδάλου  με κεντρικό πρόσωπο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Πέτρο Γαλάτουλα ο οποίος κατηγορείται για μεγάλη διακεκριμένη απάτη 100αδων χιλιάδων δολαρίων εις βάρος  ομογενούς τον οποίο (φέρεται) να έχει εξαπατήσει...

Την Παρακσευή 27 Μαρτίου φτάνει στην Νεα Υόρκη ο Υπ. Εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος
Όλα έτοιμα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Ν. Υόρκη – Αναλυτικό πρόγραμμα
Με επίκεντρο την παρέλαση στην 5ηΛεωφόρο της Νέας Υόρκης, και την αντίστοιχη λεωφόρο στο Σικάγο, οι Έλληνες των ΗΠΑ ετοιμάζονται όπως εδώ και  τέσσερις περίπου  10ετίες, να εορτάσουν την Κυριακή 29 Μαρτίου την ημέρα εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδος, από τον Οθωμανικό ζυγό από την σκλαβιά του οποίου ελευθερώθηκαν σταδιακά και τμηματικά με ποταμούς αίματος και θυσιών,  ανά περιοχή,  από τα τέλη του 1819 μέχρι το 1829 μετά από  την σχεδόν  500 ετών δουλεία στους Οθωμανούς Σελτζούκους   Τούρκους οι οποίοι τον Μάϊο του 1453 κατέλαβαν την Βασιλεύουσα της πάλαι ποτέ ισχυρής 1000χρονης Βυζαντινής  αυτοκρατορίας .   Αντίστοιχα η Ελληνική  κοινότητα της Βοστόνης θα εορτάσει την ημέρα εθνικής ανεξαρτησίας την Κυριακή 26 Απριλίου ενώ ανάλογη παρέλαση (μικρότερη όμως σε έκταση και εμβέλεια) οργανώνεται και στην πολιτεία της Φλόριδας.  Οι εορτασμοί για την ημέρα της εθνικής ανεξαρτησίας του ελληνικού έθνους είναι ξεχωριστοί και για τα αμερικανικό έθνος καθώς τυγχάνουν ιδιαίτερης σημασίας με ξεχωριστή λαμπρή τελετή στην ειδική αίθουσα τελετών του Λευκού Οίκου  ενώ  ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος εκδίδει ειδική και έκτακτη διακήρυξη που αναφέρεται στο μεγάλο ιστορικό γεγονός που αφορά την Ελλάδα.  {εδώ το αγγλικό  official } .
Των εορταστικών εκδηλώσεων πάντοτε προΐσταται ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ως  πνευματικός και φυσικός ηγέτης της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ  όπως καθιερώθηκε από τα χρόνια –την 10ετια του 1980-  της Ποιμαντορίας του Αρχιεπισκόπου (πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Αρχ Βορείου και Νοτίου) Αμερικής  Κυρού Ιακώβου.
Στους κορυφαίους εορτασμούς την Ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει στις φετινές εκδηλώσεις της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη για την  194η  εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν - την Κυριακή 29 Μαρτίου-, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και οαρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, και ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευαγγελος Αποστολάκης  ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιπροσωπεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σημειώνεται ότι για  τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του περιορισμού των δαπανών δεν αποστέλλει αντιπροσωπεία Βουλευτών όπως συνηθιζόταν την τελευταία 35ετια όπου  για μια εβδομάδα, με δαπάνες του ελληνικού δημοσίου –των Ελλήνων πολιτών δηλαδή- προσέρχονταν πολυμελείς αντιπροσωπείες  της Βουλής οι οποίοι αφενός συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ολίγον κατ ολίγον και εν συνεχεία επιδίδονταν σε προσωπικό πρόγραμμα αναλόγως προσκλήσεων συλλόγων και οργανισμών ενώ σπάνια οι περισσότεροι έμεναν ως το τέλος της παρελάσεως στην 5η λεωφόρο με αποτέλεσμα να γίνονται αφορμή για δυσμενή σχόλια και κριτική από τους ομογενείς και τα τοπικά ΜΜΕ.
Στην παρελαση της Νέας Υόρκης κάθε χρόνο υπολογίζεται πως λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 5.000 άτομα τα οποία στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από μαητές των ελληνικών κοινοτικών σχολείων, μέλη ομογενειακών  φορέων και εθνικοτοπικών συλλόγων.

Στους επίσημους  προσκεκλημένους της διοργανώτριας Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης που έχει και το γενικό πρόσταγμα στο προγραμματισμό και συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων συγκαταλέγονται επίσης και οι   στρατηγός ε.α Φράγκος Φραγκούλης και ο Έλληνας στρατιωτικός ε.α – συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.

Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του Υπ. Εθ. Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου.


O κ. Καμμένος, μαζί με αξιωματούχους της πόλης, θα παραστεί επίσης στην επίσημη τελετή -την προηγούμενη μέρα της παρέλασης το  Σάββατο 28 Μαρτίου-, ημέρα  κατά την οποία θα δοθεί το όνομα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αμερικής Κυρού  Ιακώβου σε τμήμα της 33ης οδού στην Αστόρια, όπου βρίσκεται η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.
Η τελετή ονομασίας μέρους της 33ης οδού στο κέντρο της Αστόριας  συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατο του αρχιεπισκόπου Κυρού  Ιακώβου, καθώς και με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από τότε που συμμετείχε με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην αντιρατσιστική πορεία της Σέλμα, στην  Αλαμπάμα των ΗΠΑ.
Ο Υπ. Εθ. Άμυνας φτάνει στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή 27 Μαρτίου  το απόγευμα στο αεροδρόμιο του JFKσυνοδευόμενος από το διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου Πρέσβη κ. Καραγιάννη ,  και υπηρεσιακούς παράγοντες του γραφείου του οι οποίοι και θα τον πλαισιώνουν καθόλη  την διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον). 
Στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου το Σάββατο 28 Μαρτίου στο ξενοδοχείο   Hilton αναμένεται να αναφερθεί στις προσπάθειες  που καταβάλλει η νέα ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική και ηθική ανόρθωση της χώρας στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς ενώ ιδιαίτερη μνεία θα κάνει  στο ρόλο του απανταχού Ελληνισμού με θερμά λόγια χωρίς να φείδεται θετικών και επιβραβευτικών χαρακτηρισμών καθώς  η δημοφιλία του στους κόλπους της Ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ  ήταν πάντοτε υψηλή και οι δεσμοί του εξίσου στενοί με πρόσωπα και ομογενειακούς φορείς.  
Ο κύριος  Καμμένος κατά τα καθιερωμένα αναμένεται να έχει επίσης  ιδιαίτερες  συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο την Δευτέρα 30 Μαρτίου  το πρωί στο μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ενώ εν συνεχεία το πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ουάσιγκτον για υπηρεσιακές συναντήσεις και επιστροφή στην Ελλάδα στις 2 Απριλίου. 
Στο περιθώριο του προγράμματος του ο Υπ. Εθ.  Άμυνας αναμένεται να συναντήσεις με  εκπροσώπους και  ομογενειακών  φορέων, οι οποίοι έχουν ζητήσει να τον δουν  αλλά και  με επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει την επιθυμία  να τον συναντήσουν  προκειμένου να τους ενημερώσει –κάποιους εξ αυτών θα επιχειρήσει να τους πείσει- για τα νέα δεδομένα στον τομέα των επενδύσεων και της κυβερνητικής προσπάθειας  προσέλκυσης σοβαρών επενδυτών στην Ελλάδα.
Ο κ. Καμμένος θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων από την επομένη της άφιξης του 28 Μαρτίου και θα συμμετέχει στο επίσημο δείπνο της ιδίας βραδιάς ενώ  την Κυριακή 29 Μαρτίου το πρωί θα παραστεί στην καθιερωμένη δοξολογία ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της παρέλασης. 
Στις 16:00, και μετά το τέλος της παρέλασης, θα παραστεί στην μικρή δεξίωση σε κλειστό κύκλο προσκεκλημένων  που παραθέτει στο Γενικό Προξενείο  ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Ν. Υόρκη κ. Γιώργος Ηλιόπουλος προς τιμή του Υπουργού και απόδοσης τιμών στην ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας για τους εορτασμούς.
Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας έχει προσκληθεί και αποδεχόμενος την πρόσκληση  θα παραβρεθεί και στο ετήσιο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ για το ζήτημα της Κύπρου στο οποίο θα απευθύνει και σχετικό χαιρετισμό.

Την Παρέλαση  στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης θα ανοίξει όπως κάθε χρόνο, το  άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, ενώ για πρώτη φορά  θα συμμετέχουν στην παρέλαση  από την Ελλάδα  αντιπροσωπείες του Κολεγίου Ανατόλια και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Οι τελετάρχες  της παρέλασης στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης

Φετινός τελετάρχης στην παρέλαση  στην αμερικανική μεγαλούπολη θα είναι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, 'Αντριου Κουόμο, «η οικογένεια του οποίου είχε ανέκαθεν πολύ στενές σχέσεις με την Ομογένεια και στηρίζει πάντα τα ελληνικά θέματα όπως επεσήμανε στο κρατικό  Αθηναϊκό πρακτορείο(ΑΠΕ/ΜΠΕ) αξιωματούχος της οργανωτικής επιτροπής  επισημαίνοντας το ιδιαίτερο στοιχείο ότι «ο κ. Κουόμο πρωτοστάτησε για να ξανακτιστεί η κατεστραμμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στο Μανχάταν».

Επίσης, τελετάρχες θα είναι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος και το ζεύγος Ελένη και Γιάννη Ψαρά, για τη «φιλανθρωπική και κοινωνική τους προσφορά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις άλλες εκδηλώσεις, που θα γίνουν στα πλαίσια των εορτασμών της εθνικής επετείου, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας, η οποία έχει κάθε χρόνο την ευθύνη διοργάνωσης της παρέλασης, ανέφερε ότι το βράδυ της 28ης Μαρτίου θα διοργανωθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μετά δείπνου, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, για να τιμηθούν οι τελετάρχες και οι χορηγοί της παρέλασης.

Το φετινό κεντρικό μήνυμα της παρέλασης θα είναι  για την  προστασία των κυνηγημένων Χριστιανών, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ θα υπάρχουν μηνύματα στήριξης της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού στη μεγάλη δοκιμασία που βιώνει λόγω της οικονομικής κρίσης. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα προβληθούν τα ζητήματα της Κύπρου, της Μακεδονίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κεντρικό πρόσωπο και των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για  10η συνεχή χρονιά ο γνωστός εκκεντρικός ΕλληνοΑμερικανός  JohnKatsimatides(Γιάννης Κατσιματίδης) ο οποίος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης –των 150.000 $- για την σχεδόν 4ωρη προβολή (Live) από το κανάλι 9 της παρέλασης ενώ βασικοί μεγάλοι χορηγοί είναι η και η Atlantic Bank.  Την παρουσίαση της μετάδοσης της παρέλασης θα έχουν και φέτος οι ο Ερνι Ανάστος , η Νικόλ Πεταλίδη και ο Κωνσταντίνος Μαρούλης.
Στόχος των διοργανωτών της μεγάλης διοργάνωσης, καθώς εδώ και  χρόνια ο θεσμός της παρέλασης δείχνει να φθίνει  είναι οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν του 100.000, καθώς τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντες και εκείνοι που προσέρχονται για να  παρακολουθούν  το μεγάλο γεγονός δεν ξεπερνούν τις 10.000.
Τα  οικονομικά της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο
Φθίνουσα πορεία εμφανίζουν τα έσοδα της διοργάνωσης παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επικεφαλής των επιτροπών διοργάνωσης που είχαν συγκροτηθεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2015.   Μέχρι στιγμής τα γενικά έσοδα (cash)   για την αντιμετώπιση των εξόδων της παρέλασης δεν  ξεπερνούν τα 114.000$  ήτοι : 
-Από την λαχειοφόρο  αγορά 18.000 $
-Από το λεύκωμα 26.000$ και συνολικά αναμένεται να εισπραχθούν 100.000$
-Από δωρεά του ζεύγους Ψαρά 25.000$ ( + 5000$ για το diner  Hilton, total30.000$ )  
Χαμηλή όμως είναι και η συμμετοχή των αρμάτων και των φορέων όπου φέτος για πρώτη φορά σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές μόλις που φτάνει τα 94 άρματα (σύλλογοι) όταν παλιότερα  ο χαμηλότερος  αριθμός συμμετοχών ξεπερνούσε τις 140 και ακόμα παλαιότερα στις αρχές της 10ετιας του 2000 έφτανε και τα 170 άρματα . Κάθε άρμα ισοδυναμεί και με έσοδα συνδρομής –συμμετοχής περί τα 100$.

Βαριά σκιά στις εορταστικές εκδηλώσεις το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο και η απάτη στην οποία πρωταγωνιστής και εμπλεκόμενος είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΝΥ, Πέτρος Γαλάτουλας.
Τέλος, την βαριά σκιά του  στην μεγάλη διοργάνωση  ρίχνει το τεράστιο σκάνδαλο οικονομικής αλλά και ηθικής τάξεως που  έχει ξεσπάσει και ταλανίζει εδώ και μήνες την ελληνική κοινότητας της ΝΥ,  με  την ποινική και αστική   δίωξη που έχει ασκηθεί,  μετά από μήνυση και αγωγή  του ομογενή Χ. Μαστροκυριάκου  αφενός  εναντίον του προέδρου της ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα για βαριά και διακεκριμένη μεγάλη απάτη και αφετέρου εναντίον του (πρώην και νυν) Διοικητικού Συμβουλίου  της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης για συνεργεία σε απάτη σε βαθμό κακουργήματος.  Και τις δυο υποθέσεις έχει αποκαλύψει  στους αντίστοιχους χρόνους το GreekAmericanNewsAgency.
  Η δίκη της  υπόθεσης  που αφορά στην μεγάλη διακεκριμένη απάτη  ήδη έχει προσδιοριστεί το αμέσως προσεχές διάστημα και καθώς ο δικαστής έχει απορρίψει αίτημα μετά από αντίστοιχες προσφυγές και του Πέτρου  Γαλατουλα αλλά και του Δ.Σ  να απορριφθεί η υπόθεση. Το γεγονός, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τύχει προβολής από  τα ελάχιστα ομογενειακά ΜΜΕ  καθώς όλα συντηρούνται οικονομικά από τις καταχωρίσεις εκδηλώσεων της ομοσπονδίας (χρήμα που μοιράζει δηλαδή ο κ. Γαλάτουλας προκειμένου να κρατά χαμηλά το θέμα…) εν τούτοις είναι τέτοιος ο θόρυβος που έχει προσκληθεί ώστε αυτός  έχει επηρεάσει δυσμενέστατα την όλη διοργάνωση της παρέλασης στην 5η λεωφόρο  καθώς  είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που ο πρόεδρος του οργανισμού προσέρχεται στις δημόσιες  εκδηλώσεις των εορτασμών υπό το βάρος του τεράστιου και πρωτοφανούς σκανδάλου. Σκάνδαλο το οποίο φαίνεται πως επηρέασε όλες τις εκφάνσεις του δημοσίου βίου στην κοινότητα της Νέα Υόρκης από τότε που ξέσπασε στις αρχές του 2013.  Υπενθυμίζεται ότι για παρόμοιο οικονομικής φύσεως ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας είχε αποπεμφθεί από την ηγεσία της Νομαρχιακής της ΝΔ τις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2009 όταν με εντολή της τότε νέας ηγεσίας ( Αντώνη Σαμαρά) είχε εκδιωχθεί με συνοπτικές διαδικασίες υπό την απειλή της προσφυγής στην Αμερικανική και Ελληνική δικαιοσύνη μιας και αρνούνταν να παραδώσει τα βιβλία της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ ..    

 Το αναλυτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων όπως κοινοποιήθηκε από το Δ.Σ. και την Επιτροπή διοργάνωσης της παρέλασης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης:

Open Parade Committee Meeting
Thursday, March 19, at 8:00 pm Stathakion Center, 22-51 29th Street, Astoria, NY.
Dinner Gala at Terrace on the Park
Saturday, March 21st at 7:00 P.M. Terrace on the Park, 52-11 111 Street, Flushing, NY
11368
Celebration of Greek Independence at Brooklyn Borough Hall
Monday, March 23rd at 6:00 P.M. 209 Jora lemon St, Brooklyn, NY 11201

Final Parade Committee Meeting
Thursday, March 19, at 8:00 pm
Stathakion Center, 22-51 29th Street, Astoria, NY.

Flags Raising Ceremony with Presidential Guard at Bowling Green Park
Friday, March 27th 2015 at 12:00 P.M.
Bowling Green Park, Whitehall Street, New York NY 1004

Official 33rd Street Renaming to Archbishops Iakovos Way
immediately after Memorial Service at Saint Catherine Church

Saturday, March 28th 2015 at 10:30 A.M.
22-30 33rd Street, Astoria NY 11105

Revealing of Sophocles Statue and Flags Raising Ceremony at Athens Square
Saturday, March 28th 2015 at 12:30 P.M.
Athens Square, 30th Avenue and 30th Street, Astoria NY 11102
Traditional Greek Folk Dance Groups Exhibition

Saturday, March 28th 2015 at 2:30 P.M.
Cretans House, 32-33 31st Street. Astoria, NY 11106


Dinner Gala at Hilton Hotel
Saturday, March 28th 2015 at 7:00 P.M.
Hilton Hotel, 1335 Avenue of Americas, New York NY 10019

Pre-Parade Reception at The Harmonie Club – Harmonie Room
Sunday, March 29th 2015 at 11:30 A.M.
4 East 60 Street, New York, NY 10022

Independence Day Parade
Sunday, March 29th 2015 at 1:45 P.M.
5th Avenue, from 64th Street to 79th Street in New York City
After Parade Thank you Dinner
5:30 P.M. Stathakion Center

Celebration of Greek Independence at Council Chambers City Hall
Wednesday, April 1st 2015 at 6:00 P.M.
City Hall Park, New York, NY 10007
RSVP bbarwell@council.nyc.gov
Γιαπερισσότερεςπληροφορίες: 718-204-6500

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ  , GreekAmericanNewsAgency

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top