Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 28 Απριλίου 2015


Video από την κοινή ναυτική άσκηση ΗΠΑ - Κύπρου





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, η Κοινή Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης SAREX «CYPUSA-01/15», με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).
Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα». Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, μεταξύ άλλων, η άσκηση περιελάμβανε επιχειρήσεις έρευνας για εντοπισμό και διάσωση ναυαγού στη θάλασσα από τα Ελικόπτερα της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της Διοικήσεως Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, καθώς και προσγείωση του Ελικοπτέρου της ΕΦ επί του αμερικάνικου πλοίου για εκτέλεση επιχείρησης αεροδιακομιδής τραυματία (MEDEVAC Οperation).
Σημειώνεται ότι η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2015, σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και των ΗΠΑ, ενώ εντός του 2014 πραγματοποιήθηκαν δύο παρόμοιας φύσεως ασκήσεις Ε-Δ.
Δείτε το video που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας…
Πηγή: 


Cyprustimes

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top