Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Λευκωσία κόντρα στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ: «Το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής»

Η λέξη αθλιότητα είναι λίγη για να χωρέσει την θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, που στην ουσία νομιμοποιεί την τουρκική βαρβαρότητα, που εκφράζεται με την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή του 40% της Κύπρου και την εθνοκάθαρση των 20 χιλιάδων εγκλωβισμένων. Αίσχος...

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ ότι προσωπικά δεν θεωρεί πως το Κυπριακό είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο κ. Κόνιγκ (η θητεία του οποίου στην Λευκωσία λήγει τον Αύγουστο) διατύπωσε την άποψη ότι «η ουσία του Κυπριακού δεν είναι η παρουσία (στην Κύπρο) 40.000 Τούρκων στρατιωτών».
«Αν δεν σας αρέσει, δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς», πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το Κυπριακό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και ότι ο μηχανισμός που υπάρχει για διευθέτηση είναι οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Στην ομιλία του, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είπε ακόμη ότι «η κυπριακή διένεξη άρχισε πριν από 51 χρόνια και το 1974 πήρε μια τεράστια και τραγική τροπή». Επισήμανε στη συνέχεια ότι δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο αυτό που έγινε, αλλά και ότι δεν μπορεί να αναχθεί (το Κυπριακό) σε ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Καταλήγοντας ο κ. Κόνιγκ τόνισε ότι είναι στο χέρι των Κυπρίων να διεκδικήσουν ξανά το «κυπριακό όνειρο».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top