Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκε στα Τίρανα η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στην οποία οι ηγέτες των Βαλκανίων συζήτησαν τις προκλήσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.
Στο τέλος της Συνόδου ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της παράδοσης της προεδρίας στην Βουλγαρία.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αναφερόμενος στα γεγονότα του Κουμάνοβο στην ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι τα εθνικά σύνορα της κάθε χώρας στα Βαλκάνια δεν πρέπει να παραβιάζονται. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι χώρες θα πρέπει να εργαστούν για ειρήνη και ευημερία στα Βαλκάνια.
Ο πρόεδρος της Αλβανίας τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της αλβανικής Προεδρίας της SEECP είχε άριστη συνεργασία με τις χώρες της περιοχής, και τόνισε ότι φέτος έμφαση δόθηκε στον τομέα της ενέργειας και την ανάπτυξη των υποδομών.
Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα επεσήμανε ότι τα Βαλκάνια θα πρέπει να μείνουν μακριά από συγκρούσεις και διαμάχες.
«Είμαστε μέλη της Ε.Ε. και μαζί με τη Βουλγαρία στηρίζουμε την είσοδο των χώρων της περιοχής στην ευρωπαϊκή οικογένειά. Πιστεύουμε στην περιφερειακή συνεργασία με τη μορφή της SEECP, για την προώθηση κοινών περιφερειακών έργων. Η νέα πρόκληση είναι η διαδικτυακή ασφάλεια. Μαζί θα είμαστε ισχυρότεροι», πρόσθεσε.
«Οι εθνοτικές διαμάχες, δεν μας προσφέρουν κανένα καλό μέλλον. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην κατασκευή σιδηροδρόμων, στην δημιουργία νέων αγορών, να απορροφήσουμε ξένες επενδύσεις. Μπορούμε να συνεργαστούμε ακόμη για να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές και τις θεομηνίες και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας .
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top