Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως της έναρξης ουσιαστικού διαλόγου, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.



Οπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε τη βούλησή του για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν και εξέφρασε την ελπίδα, όπως, μέσα από ένα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων, δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετική κατάληξη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κοινή ήταν η πεποίθηση για την προστιθέμενη αξία που θα έχει η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, τόσο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού όσο και στην εφαρμογή μιας ενδεχόμενης λύσης.

Η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας αποτέλεσε, επίσης, αντικείμενο της συζήτησης των δύο Προέδρων, κατά την οποία τονίστηκαν τόσο οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις, αλλά και οι προοπτικές που διαγράφονται για πλήρη ανάκαμψη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, στη συνέχεια, για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ και για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγήθηκε όπως ο Πρόεδρος Νετανιάχου και ο Πρόεδρος Αμπάς προσκληθούν ξεχωριστά σε Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες για την κατάσταση πραγμάτων και να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες επίλυσης του Παλαιστινιακού.

Κατά τη συνάντηση έγινε, επίσης, εκτενής συζήτηση για την Ελλάδα, με τους δύο Προέδρους να τονίζουν την ανάγκη εξεύρεσης λύσης του προβλήματος, το συντομότερο δυνατόν, η οποία θα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, γεγονός που θα είναι προς όφελος της Ευρώπης και του ελληνικού λαού.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επισκεφθεί την Κύπρο, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή και θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με επίσκεψη του κ. Τουσκ σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
ΚΥΠΕ, Αλήθεια

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top