Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε την ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο κατα το 2014.
"Στην Αλβανία, τα μεγάλα προβλήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν ευρέως συνδεδεμένα με την διαδεδομένη διαφθορά σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στο δικαστικό σύστημα και την υγειονομική περίθαλψη. Η ενδοοικογενειακή βία και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών παραμένουν επίσης σοβαρά προβλήματα", αναφέρει η έκθεση.

"Οι ξυλοδαρμοί και κακομεταχείριση από την αστυνομία των υπόπτων κατά τη διάρκεια της κράτησης και ανάκρισης για να αποσπαστούν ομολογίες, η άθλιες συνθήκες των φυλακών, καθώς και το αναποτελεσματικό δικαστικό σύστημα, το οποίο υπόκειται στην πίεση και τη διαφθορά, αποτελούν σοβαρό πλήγμα για τη χώρα", αναφέρει η έκθεση στο κεφάλαιο για την Αλβανία.
Η έκθεση αναφέρει επίσης οτι "η κυβέρνηση έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στην περίπτωση των αιτήσεων για την επιστροφή ή την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος, και πολλές από τις αξιώσεις ιδιοκτησίας παραμένουν άλυτα"
"Η Αλβανία συνέχισε να αποτελεί πηγή και χώρα προέλευσης για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, θύματα σεξουαλικής εμπορίας ανθρώπων και της καταναγκαστικής εργασίας", επισημαίνεται στην έκθεση του Σταιτ Ντεπαρτμεντ.
"Η ατιμωρησία των ανώτερων αξιωματούχων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, παραμένει ένα πρόβλημα, αν και η κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να ερευνήσει τους αξιωματούχους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή σε τέτοιου είδους αδικημάτων", αναφέρει η έκθεση.
"Η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, κοινές μονάδες ερευνών ξεκίνησαν 762 νέες έρευνες και 131 περιπτώσεις αποστάλθηκαν στο δικαστήριο. 183 άτομα κρίθηκαν ένοχοι και άλλοι 26 κρατική λειτουργεί απολύθηκαν" αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.
«Η κυβέρνηση συνέχισε να συνεργάζεται με την Ειδική ομάδα ανακριτών της ΕΕ για τους ισχυρισμούς ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου έχει συλλάβει αμάχους απο το Κόσοβο, τους οποίους κρατούσε ος αιχμαλώτους πολέμου στην Αλβανία σε διάφορα σημεία, σε απάνθρωπες συνθήκες, σκοτώνοντας τους μετα την περίοδο μεταξύ 1999 και 2000, και στη συνέχεια τα όργανα τους διακινούνταν στη μαύρη αγορά", αναφέρει στην έκθεση του το αμερικάνικο υπουργείου Εξωτερικών.
Στο κεφάλαιο για την κατάσταση των ΜΜΕ, αναφέρει οτι "οι ιδιοκτήτες τον ΜΜΕ τα χρησιμοποιηουν τα μέσα αυτά, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τούς σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες που διαθέτουν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν αναφορές για κυβερνητικές πιέσεις στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση του State Department.

Πηγή: www.himara.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top