Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

του Δημήτρη Χατζηνικόλα
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η Αριστερή Πλατφόρμα θέλει άμεση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και Διαρκές συνέδριο με τη σύνθεση του συνεδρίου του 2013, η πλευρά της ηγεσίας επιθυμεί ανοιχτό Συνέδριο με νέα σύνθεση και Κεντρική Επιτροπή μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων.
Συμφώνησαν ότι διαφωνούν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 16:00 κατά τη χθεσινή κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διεξήχθη ταυτόχρονα με την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου για την τριετή συμφωνία και τον σάλο που έχει ξεσπάσει με το σχέδιο Βαρουφάκη για παράλληλο τραπεζικό σύστημα.
Για μεν το τελευταίο κυβερνητικοί κύκλοι κράτησαν και κρατούν χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας εκ νέου ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο εξόδου από το ευρώ, αλλά μία μελέτη για το τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση ενός Grexit.
INTIME NEWS
Η διάσπαση θεωρείται από πολλούς αναπόφευκτη, μετά και τη χθεσινή επίδειξη δύναμης της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εκδήλωση στο γήπεδο του Πανελληνίου. 
Ωστόσο, πίσω από το θέμα και ειδικά από τον χρόνο που κάποιοι επέλεξαν να το δημοσιοποιήσουν, λένε στην κυβέρνηση, κρύβεται «μια προσπάθεια κύκλων εντός κι εκτός της χώρας να μπλοκάρουν τη διαπραγμάτευση και να ροκανίσουν τον Αλέξη Τσίπρα».
Ο Πρωθυπουργός παρέμεινε χθες, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, μέχρι το τέλος στην τρίωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ώστε να ακούσει όλες τις απόψεις, ωστόσο τα αγκάθια για τον χρόνο διεξαγωγής της Κεντρικής Επιτροπής και το είδος του Συνεδρίου (διαρκές ή ανοιχτό) παραμένουν.
Η Αριστερή Πλατφόρμα θέλει άμεση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (πιθανότατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο) και Διαρκές συνέδριο με τη σύνθεση του συνεδρίου του 2013, η πλευρά της ηγεσίας επιθυμεί ανοιχτό Συνέδριο με νέα σύνθεση και Κεντρική Επιτροπή μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να επιμένει στο τελευταίο.
Οι συσχετισμοί εντός του οργάνου δεν είναι εύκολοι για τον Αλέξη Τσίπρα. Από τα 11 μέλη, τα έξι ανήκουν στην προεδρική πλειοψηφία, με το ένα εξ αυτών να προέρχεται από την τάση ΑΝΑΣΑ, που έχει κρατήσει κριτική στάση απέναντι στις επιλογές της ηγεσίας στο παρελθόν. Τα υπόλοιπα 5 προέρχονται από την Αριστερή Πλατφόρμα, μετά και την αντικατάσταση του επικεφαλής της ΚΟΕ Ρ. Ρινάλντι, που παραιτήθηκε προ ημερών.
Επί της ουσίας, ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα και μέχρι το φθινόπωρο το πολιτικό τοπίο, με πρώτο σταθμό την έγκαιρη ολοκλήρωση της συμφωνίας και την ψήφισή της από τη Βουλή.
Θα ακολουθήσουν οι εσωκομματικές διεργασίες, με τη διάσπαση να θεωρείται από πολλούς αναπόφευκτη, μετά και τη χθεσινή επίδειξη δύναμης της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εκδήλωση στο γήπεδο του Πανελληνίου. Μια εκδήλωση που, θέλοντας και μη, προαναγγέλλει την ίδρυση νέου κόμματος αριστερότερα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, στην ιδεολογική πλατφόρμα του οποίου θα περιλαμβάνεται η επιστροφή στη δραχμή. Είναι χαρακτηριστική η παρουσία στη χθεσινή εκδήλωση του Θ. Κατσανέβα, ενώ εντύπωση προκάλεσε και η παρουσία του Μ. Γλέζου
Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top