Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

  • Ο βουλευτής Τζελαλετίν Τζαν, του HDP
«Στο PKK δεν



συμμετέχουν μόνο Κούρδοι», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοντινό Πλάνο» του NTV ο βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Τζελαλετίν Τζαν.

O άνθρωπος που έμεινε δεκαεννιάμισι χρόνια στη φυλακή για συμμετοχή σε ακροαριστερή οργάνωση, αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Ογούζ Χάκσεβερ ότι κατά την επίσκεψή του στο όρος Κανδήλι, ως μέλος της Επιτροπής Σοφών που είχε συσταθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ερντογάν, εκτός από Κούρδους είδε και Τούρκους, Τσερκέζους και Λαζούς.
Σε τουρκικά ΜΜΕ έγινε εκτενέστερη αναφορά στους Λαζούς, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν δημοσιευτεί κι άλλα άρθρα, σύμφωνα με τα οποία το ΡΚΚ σκοπεύει να αποκτήσει διέξοδο στον Εύξεινο Πόντο μέσω συνεργασίας με τους Λαζούς που κατοικούν στους νομούς Αρτβίν και Ριζαίου.
Στις εκλογές της 5ης Ιουνίου στην επαρχία Χόπα του νομού Αρτβίν το HDP έλαβε ποσοστό 7,3%, στην πρωτεύουσα έλαβε 2,07%, ενώ στους γειτονικούς νομούς Αρνταχάν και Καρς το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών βγήκε πρώτο, με ποσοστά 30,37% και 44% αντιστοίχως.
Όσον αφορά το ιστορικό της περιοχής, μέχρι την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα (1925) υπήρχε το Σαντζάκιο του Λαζιστάν, το οποίο υπαγόταν στο Βιλαέτιο Τραπεζούντος και περιλάμβανε τους σημερινούς νομούς Ριζαίου και Αρτβίν, όπου κατοικούν κυρίως οι Λαζοί.
Η ίδια περιοχή στην αρχαιότητα ήταν μέρος του Βασιλείου της Κολχίδας.

Οθωμανικός χάρτης του Βιλαετίου της Τραπεζούντας (δεξιά, με κόκκινο, το Σαντζάκι του Λαζιστάν)
Οι Λαζοί είναι αυτόχθονο φύλο και η λαζική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των γεωργιανών γλωσσών.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top