Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

handout picture shows two SU-25 strike fighters taking off from the Syrian Hmeymim airbase, outside Latakia, Syria. EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Χαλίντ αλ Ατιγιάχ, δήλωσε πως η χώρα του ίσως επέμβει, στρατιωτικά, στην Συρία, ενισχύοντας τους αντικαθεστωτικούς μαχητές.Η ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση του Κατάρ στην Συρία μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις. 





Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Μόσχα. Αν και οι δηλώσεις τους είναι και πρέπει να ειδωθούν ως προπαγανδιστικές. Σε καμία περίπτωση το Κατάρ δεν είναι σε θέση να επέμβει στρατιωτικά στην Συρία. Αυτό που έκανε και κάνει είναι να ενισχύει τους αντικαθεστωτικούς με όπλα, εφόδια και κυρίως χρήμα. 

Το Κατάρ, μαζί με την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που ευθύνεται, εν πολλοίς, για την έκρηξη της συριακής κρίσης, με στόχο την ανατροπή του αλεβίτη Άσαντ και τη δημιουργία ενός συριακού κράτους όπου θα κυριαρχούσε το σουνιτικό στοιχείο. 

Το Κατάρ και η Τουρκία αποτελούν τους βασικούς υποστηρικτές και χρηματοδότες των τζιχαντιστών στην Συρία και για ένα διάστημα ήταν η έδρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. 

Ωστόσο ούτε η Τουρκία, ούτε το Κατάρ, μπορούν να αποτολμήσουν ανοιχτή εμπλοκή στην συριακή κρίση. Το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο δι’ αμφοτέρους. 

Sputnik, Μόσχα, Ρωσία
 http://mignatiou.com/2015/10/stratiotiki-epemvasi-stin-siria-apili-to-katar/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top