Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Η συμμαχία Κούρδων και αντάρτικων ομάδων Αράβων, με την υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, επέφερε καίριο πλήγμα στην οργάνωση των τζιχαντιστών, καθώς κατέλαβαν ένα φράγμα και εκδίωξαν τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους, αποκόπτοντας έτσι την οδό ανεφοδιασμού τους μέσω του Ευφράτη.
Ο συνταγματάρχης Ταλάλ Σέλο, ο εκπρόσωπος της αραβοκουρδικής συμμαχίας, είπε ότι η κατάληψη του φράγματος Τισρίν απομονώνει τα προπύργια του ΙΚ στο βόρειο Χαλέπι από τα εδάφη που βρίσκονται στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται μεταξύ άλλων η Ράκα, η ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία.





Ο Σέλο εξήγησε ότι η ταχύτατη προέλαση, κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδων μαχητών των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη του φράγματος σήμερα το απόγευμα. Το φράγμα αυτό απέχει 22 χιλιόμετρα από τη Ράκα. Όπως είπε, οι εντατικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τον συνασπισμό που μάχεται το ΙΚ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ήταν ζωτικής σημασίας για τη γρήγορη μετακίνηση των μαχητών αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση αυτή, πριν από τέσσερις ημέρες.

«Τα αεροσκάφη της συμμαχίας συμμετείχαν σε προηγούμενες επιχειρήσεις και σε αυτήν και (θα συμμετάσχουν) σε μελλοντικές επίσης. Έχουμε μια στρατηγική συνεργασία με βάση την οποία εκείνοι παρέχουν την αεροπορική κάλυψη και εμείς τα χερσαία στρατεύματα», κατέληξε ο Σέλο.

Το ΙΚ είχε καταλάβει το φράγμα του Τισρίν το 2014, αφού εκδίωξε διάφορες αντάρτικες οργανώσεις από την περιοχή. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το συγκεκριμένο φράγμα είναι στρατηγικής σημασίας γιατί τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια μια μεγάλη περιοχή της επαρχίας του Χαλεπιού.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν επιβεβαίωσε την κατάληψη του φράγματος, διευκρινίζοντας ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στη δυτική όχθη του ποταμού.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/12/blog-post_995.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top