Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρίσκεται στην Κάρτζαλι της Βουλγαρίας, ανεπίσημα, στην  31η επέτειο της διαδικασίας της Αναγέννησης, δήλωσε  ο πρώην πρόεδρος του «Κινήματος  Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»- DPS,  Λούτβι Μεστάν, όπως δημοσιεύει η τοπική βουλγαρική ιστοσελίδα «24rodopi».
Η επίσκεψη του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης δεν έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.
Χθες το βουλγαρικό κόμμα VMRO που είχε πληροφορηθεί για τις προθέσεις του Τούρκου υπουργού, προέτρεψε το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών να μην επιτρέψει την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γιατί εμπλέκεται  στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας.



Επιπλέον, ο ηγέτης του VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι «τα θύματα των γεγονότων, πριν από 31 χρόνια, η Τουρκία θεωρεί ότι τα διέπραξε η Βουλγαρία και τα χαρακτηρίζει ως ‘γενοκτονία’. Είναι θύματα των σωμάτων ασφαλείας, για να μην αναφέρουμε τις νεκρές μητέρες με τα παιδιά από τη βάρβαρη τρομοκρατική πράξη μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπούνοβο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για γεγονότα που έγιναν επί κομμουνιστικού καθεστώτος στη Βουλγαρία κατά μουσουλμάνων της χώρας, τα οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί η Τουρκία για να συσπειρώσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό υπέρ της.
-
               
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο

Ριζοσπαστικό τουρκικό κόμμα στη Βουλγαρία- Φόβοι για ‘αυτονομία’

Η διαίρεση του τουρκικού κόμματος «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» [DPS] ενδέχεται να δημιουργήσει ένα νέο ριζοσπαστικό κόμμα στη Βουλγαρία που θα είναι καθαρά υπέρ της Τουρκίας.
Αυτό προέβλεψε ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος VMROτης Βουλγαρίας,  Ανγκέλ Τζαμπάσκι στην τηλεόραση ‘Νόβα’.
Στο ζήτημα του τι συμβαίνει με το DPS σήμερα στη Βουλγαρία, ο Τζαμπάσκι αναφέρθηκε σε «διέξοδο» που βλέπει  από το υπάρχον κόμμα ο Λούτφι Μεστάν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας θα κάνει την εμφάνισή του ένα Ριζοσπαστικό (τουρκικό) Κόμμα που θα αλλάξει άρδην την πολιτική κατάσταση στη Βουλγαρία.
«Θα ζητήσουν αυτονομία και εδαφικές διεκδικήσεις» υπαινίχθηκε ο βουλευτής και τόνισε ότι μέσα στο DPS, υπάρχει μια Πέμπτη φάλαγγα της Τουρκίας.
Ο Ευρωβουλευτής αρνήθηκε να σχολιάσει τις δράσεις τις κινήσεις του ηγέτη του DPS, Λούτφι Μεστάν και του επίτιμου προέδρου του DPS, Αχμέντ Ντογκάν.
Ο Τζαμπάσκι διατύπωσε τη θέση ότι κανείς από τους δύο αυτούς δεν είναι καλοπροαίρετος, γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, ακολουθούν την τουρκική εξωτερική πολιτική.
Διατύπωσε επίσης την άποψη ότι το κόμμα του, το VMRO ζητά την ανάκληση του Πρέσβη της Τουρκίας στη Βουλγαρία και των τριών Γενικών Προξένων, λόγω « της άμεσης παρέμβασής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας».
Στο ζήτημα, η πρώην βουλευτής του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Τατιάνα Μπουρούτζεβα,  δήλωσε ότι «οι βουλγαρικές υπηρεσίες γνωρίζουν τι χρήματα ‘κυλούσαν’ προς το «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες», αφήνοντας να εννοηθεί  ότι προέρχονταν από την Τουρκία.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, δήλωσε ότι η Τουρκία ζητά πάσει θυσία οι βουλευτές του DPS να βρίσκονται στο βουλγαρικό κοινοβούλιο.
«Δεν τους ενδιαφέρει ποιος τραβά την άμαξα, αρκεί να προχωρά η άμαξα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι Τούρκοι διπλωμάτες είχαν πρόσφατα επαφές με βουλευτές του τουρκικού κόμματος στη Βουλγαρία, νουθετώντας τους, να κρατήσουν οπωσδήποτε τις θέσεις τους.


«Κατά τα τελευταία 11 χρόνια από τότε που ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία, ακολουθεί μια πολιτική που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στη Μέση Ανατολή. Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος που υπάρχει στη Μέση Ανατολή, με τον πόλεμο στη Συρία, οφείλεται στην πολιτική της Τουρκίας», τόνισε ο Καρακατσάνοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στα τελευταία 10 χρόνια, η Τουρκία έχει έρθει σε διαφωνίες με όλους τους συμμάχους της.
--

               

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top