Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Turkey's Prime Minister Ahmet Davutoglu. EPA, STR
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου φιλοκουρδικού κόμματος για προδοσία, τονίζοντας ότι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς χρησιμοποίησε το ταξίδι του στη Μόσχα προκειμένου να καταδικάσει την κατάρριψη από την Άγκυρα ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου πάνω από τη Συρία. 





Ο Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), συναντήθηκε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χθες στη Μόσχα και επέκρινε την Άγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους κοντά στα σύνορα με τη Συρία τον περασμένο μήνα. Η Μόσχα αρνείται ότι το αεροσκάφος της είχε εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο.

“Παίρνουν το μέρος οιουδήποτε με τον οποίον η Τουρκία αντιμετωπίζει μια κρίση. Ο Ντεμιρτάς είπε στη Μόσχα ότι η κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού αεροσκάφους ήταν λάθος, αυτό είναι απολύτως επαίσχυντο και προδοσία”, δήλωσε ο Νταβούτογλου σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Άγκυρα. “Κύριο καθήκον μας είναι να υψώσουμε τη φωνή μας κατά της ρωσικής σκληρότητας. Η υποστήριξη της Ρωσίας ενώ σκοτώνει αμάχους στη Συρία είναι προδοσία όχι μόνο για τη χώρα αυτή αλλά και για την ανθρωπότητα”.

Κούρδοι πολιτικοί κατηγορούν την Άγκυρα ότι επικεντρώνει τις στρατιωτικές της προσπάθειες κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών στο Ιράκ και στη Συρία και δεν αναλαμβάνει δράση κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Ρωσία, που επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου, επικρίνει έντονα τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Μόσχα έχει επίγνωση της ευαισθησίας της Άγκυρας για οποιαδήποτε επαφή μεταξύ της Μόσχας και κούρδων πολιτικών.
Ο Ερντογάν κατηγορεί το HDP, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο τουρκικό κοινοβούλιο, για διασυνδέσεις με τους ένοπλους κούρδους αντάρτες που πολεμούν τις κυβερνητικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική χώρα.

Ο Λαβρόφ είπε στον Ντεμιρτάς ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τους Κούρδους που πολεμούν τους τζιχαντιστές του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Άγκυρα, Turkey
 http://mignatiou.com/2015/12/o-achmet-ntavoutoglou-katigori-ton-igeti-ton-kourdon-gia-prodosia/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top