Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Με μια πρωτοφανή πρόκληση η Άγκυρα, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση Τσίπρα-Νταβούτογλου, και ενώ έχει ήδη συμφωνηθεί μια σειρά διμερών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, χθες ανήμερα των Χριστουγέννων προχώρησε στην προαναγγελία δέσμευσης μεγάλων περιοχών, ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου για ασκήσεις από την 1η Ιανουαρίου έως την… 31η Δεκεμβρίου του 2016.
Καθώς τις προηγούμενες ημέρες πριν από την κίνηση αυτή, η Τουρκία είχε επαναφέρει με αφορμή επιχειρήσεις διάσωσης ναυαγών προσφύγων, την αμφισβήτηση της ελληνικής ζώνης ευθύνης SAR, είναι προφανής η παγίδα που επιχειρεί να στήσει ενόψει και των ελληνοτουρκικών συναντήσεων όσο και της Τριμερούς με την Γερμανία για το προσφυγικό και ενώ η Ελλάδα δέχεται πίεση για συνεργασία με την Τουρκία, αλλά και με ευρωπαϊκές δυνάμεις για την φύλαξη των συνόρων της.




Η πρακτική της δέσμευσης μεγάλων περιοχών στο κέντρο του Αιγαίου και για τόσο μεγάλο διάστημα, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων των δυο χωρών και είναι ένα σαφές μήνυμα που στέλνει η Άγκυρα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει εκτεθεί επενδύοντας στα «καλά λόγια» του κ. Ερντογάν και του κ. Νταβούτολγου.
Ουσιαστικά η Άγκυρα με τις ΝΟΤΑΜ, Α5885/15, Α5884/15 και Α5881/15 δεσμεύει τρεις μεγάλες περιοχές. Η πρώτη εκτείνεται από τα όρια του Ελληνικού εναέριου χώρου βορείως της Λήμνου και νότια της Σαμοθράκης μέχρι την χερσόνησο του Άθω και νότια της Θάσου.


Για τη συνέχεια Liberal

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top