Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Οι γενιές τού μέλλοντος θα "ξεχάσουν" την προδοσία τού Εφιάλτη.
Ιστορικός αντίστοιχος όρος θα γίνει το όνομα "Καραμανλής"...
...Ο όρος, ο οποίος θα περιγράφει τον κορυφαίο προδότη τής ελληνικής ιστορίας.
Όταν ονομάζεις "Εθνάρχη" έναν τέτοιον άνθρωπο, δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι για Εμφύλιους και Μνημόνια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Πεκίνο είχε προειδοποιήσει ότι θα αντιδράσει δυναμικά
Τον κίνδυνο να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ επεσήμανε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, με αφορμή το «θερμό» επεισόδιο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τις θέσεις της στην υπόθεση με τον επανέλεγχο των φορολογικών στοιχείων, για την οποία εγκαλείται η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, καταθέτει με ανακοίνωσή της η εμπλεκόμενη εταιρία GENNET, η οποία προβαίνει σε σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με την καταγγέλουσα εταιρεία, η οποία αν και καταγγέλει, δεν έχει ελεγχθεί ποτέ, αν και είναι στον κατάλογο με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου!!! 
Το Δελτίο Τύπου της GENNET

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία.
Έως και 16 δισ. ευρώ αναμένεται να αγγίξει το κόστος φιλοξενίας των προσφύγων στη Γερμανία για τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Πόλεων Γερμανίας.
Ανάλογα με τον τελικό αριθμό των προσφύγων που θα φθάσουν στη χώρα, το κόστος των δήμων και των κοινοτήτων για την περίθαλψη και την φροντίδα τους αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως και 16 δισ. ευρώ.
Η Ένωση Πόλεων εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων ενδεχομένως να αγγίξει και τα 1,2 εκατ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη χορήγηση μηνιαίας βοήθειας στους δήμους, ύψους 670 ευρώ ανά πρόσφυγα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Φωτογραφία αρχείου
Τις παραμονές των διεθνών συνομιλιών στη Βιέννη για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στον τετραετή εμφύλιο στη Συρία, το Ιράν άφησε να εννοηθεί πως είναι πρόθυμο να κάνει πίσω στην επιμονή του να παραμείνει στην εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπάσαρ αλ Άσαντ.
Ανώτατος αξιωματούχος από τη Μέση Ανατολή ο οποίος είναι γνώστης της θέσης του Ιράν, είπε χθες στο Reuters ότι το Ιράν θα μπορούσε να δεχθεί μια μεταβατική φάση έξι μηνών, μετά από την οποία η τύχη του Άσαντ θα κρινόταν σε βουλευτικές εκλογές. «Οι συνομιλίες αφορούν συμβιβασμούς, και το Ιράν είναι έτοιμο να κάνει συμβιβασμό,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να αλλάξει πολιτική στη συριακή σύγκρουση.
Η Γερμανία προσπαθεί να βγει από το ρόλο που της έχουν αναθέσει κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Walter Steinmeier, επιδιώκει να οργανώσει μια συνάντηση κορυφής μεταξύ μεγάλων δυνάμεων για να διαπραγματευτεί η ειρήνη. Αλλά αυτό το σχέδιο θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, τόσο επειδή η Γερμανία έχει βαριά ευθύνη για τον πόλεμο όσο και επειδή η Γαλλία εξακολουθεί να θέλει να καταστρέψει την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

(Πρακτορείο Ecofin, Réseau International) - Η Κομμουνιστική Κίνα έχει σήμερα 596 δισεκατομμυριούχους σε δολάρια, έναντι 537 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου από τον Κινέζο εκδότη των περιοδικών πολυτελείας Hurun Report .

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με τον Ρώσο γερουσιαστή Ντιμίτρι Σαμπλίν 
Σάββας Μιχάλαρος 

Ο Ρώσος πολιτικός επικαλέστηκε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή

Διαβάστε το ολόκληρο...

EPA/MC1 MARTIN WRIGHT / US NAVY / HANDOUT
Η περιπολία του USS Lassen τη Τρίτη ήταν η σημαντικότερη πρόκληση των ΗΠΑ για το όριο των 12 μιλίων που ισχυρίζεται η Κίνα ότι ισχύει γύρω από τα τεχνητά νησιά που έχει χτίσει στο αρχιπέλαγος Σπράτλι.
Τηλεδιάσκεψη θα έχουν σήμερα ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Κινέζος ομόλογός του, δύο εικοσιτετράωρα μετά την περιπολία πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού γύρω από ένα τεχνητό νησί της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα που προκάλεσε την οργή του Πεκίνου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ε.Ε. κινδυνεύει με διάλυση αν δεν ανταποκριθεί συλλογικά και με κοινοτικά εργαλεία στην προσφυγική κρίση, προειδοποιεί η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Όπως ανέφερε, αν οι Ευρωπαίοι περιοριστούν σε εθνικές απαντήσεις απέναντι σε ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο, «η κρίση θα επιδεινωθεί, με αλυσιδωτές αντιδράσεις της κοινής γνώμης (κάθε χώρας) και των εθνικών κυβερνήσεων, αν δεν αποκτήσουμε εργαλεία στο ύψος των περιστάσεων».
«Χωρίς τα εργαλεία αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος διάλυσης», σημείωσε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η επαρχία Ντεράα και η ομώνυμη πρωτεύουσά της βρίσκονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους υπό τον έλεγχο των ανταρτών
Μαχητικά αεροσκάφη που πιστεύεται ότι είναι ρωσικά βομβάρδισαν στόχους στην επαρχία Ντεράα, στο νότιο τμήμα της Συρίας, για πρώτη φορά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με οργάνωση ανταρτών που επιχειρεί στην περιοχή και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία, που δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου στη χώρα αυτή, κατηγορεί την Άγκυρα για «πισωγυρίσματα» όσον αφορά το κράτος δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Στο προσχέδιο της ετήσιας έκθεσης προόδου για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, το οποίο είδε το πρακτορείο Reuters, γίνεται επίσης λόγος για σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια και για εντεινόμενη πολιτικοποίηση της κρατικής διοίκησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιχειρεί να αποτρέψει κήρυξη αυτονομίας στην κωμόπολη Γκίρε Σπι, κοντά στη μεθόριο

Τους κούρδους αντάρτες στη βόρεια Συρία, συμμάχους των αμερικανικών δυνάμεων, απειλεί να πλήξει η Άγκυρα για να αποτρέψει κήρυξη αυτονομίας σε κωμόπολη κοντά στη μεθόριο. Η Τουρκία θα κάνει «ό,τι είναι αναγκαίο», λέει ο Ερντογάν -λίγες ημέρες πριν τις εκλογές- επισημαίνοντας επίσης πως η Τουρκία «δεν χρειάζεται την άδεια κανενός».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθήνα
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται από θάλασσα και αέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό πάνω από 40 αγνοούμενων προσφύγων που χάθηκαν στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο. Στους 11 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, σε περιστατικά που σημειώθηκαν σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ιωάννα Συγκρασίτη*
Κύπρος και Ελλάδα έχουν τα τελευταία χρόνια εξαντλήσει σχεδόν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η Τουρκία να παραμείνει σε τροχιά ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχοντας επιδείξει ιώβεια υπομονή και προσπερνώντας με αξιοσημείωτη στωικότητα και ορθολογισμό τις κατά καιρούς γνωστές τουρκικές κουτοπονηριές και προκλήσεις, τα πολιτικά τερτίπια, αλλά και τα ανατολίτικα παζάρια της Άγκυρας, Αθήνα και Λευκωσία έχουν δώσει στη γείτονα χώρα (σε συνεργασία πάντοτε και με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ) πάμπολλες ευκαιρίες συμμόρφωσης στις αρχές, στις αξίες και στο κεκτημένο της ΕΕ.

Διαβάστε το ολόκληρο...


«Θα το δείξουν τα γεωλογικά δεδομένα»
Λευκωσία: Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν το κοίτασμα φυσικού αερίου «Ζορ» στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, εκτείνεται και στην κυπριακή ΑΟΖ, αν δεν έχουμε μπροστά μας τα γεωλογικά δεδομένα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, προσθέτοντας ότι για το θέμα και το πώς προχωρούμε βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ τεχνικών κλιμακίων των δυο χωρών.  

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η Ουάσινγκτον δεν αναγνωρίζει τις εδαφικές διεκδικήσεις του Πεκίνου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το τελευταίο υποστηρίζει ότι τα νησιά του ανήκουν από τα αρχαία χρόνια. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο χώρες δεν μπόρεσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.
Ανεβαίνει η ένταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας
Η Κίνα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για παράνομη εισβολή στα ύδατά της την Τρίτη, αφού αμερικανικό πολεμικό πλοίο έπλευσε κοντά σε δύο τεχνητά νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σε μία προσπάθεια να πιέσει ενάντια στις εδαφικές διεκδικήσεις του Πεκίνου στα αμφισβητούμενα ύδατα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Το νανοκυτταρικό φιλμ δημιούργησε Ελληνας ερευνητής του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα»
«Και τώρα;» «Τώρα περιμένουμε». Ετσι συμβαίνει πάντα με τις επιστημονικές ανακαλύψεις: πρώτα έρχεται η ιδέα, μετά η αγωνία της υλοποίησης, η αναστάτωση της επιτυχίας, η ικανοποίηση της αναγνώρισης και, τέλος, η αναμονή. Θα ανταποκριθεί η βιομηχανία;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαβάστε -προς το τέλος της συνέντευξης- μια ενδιαφέρουσα θεωρία σχετικά με την κίνηση των προσφύγων από τη Συρία.

Στην Ελλάδα έχετε κάτι που μοιάζει με πόλεμο, είπε ο Τζούλιαν Άσαντζ, και θα τα καταφέρνατε καλά σε αυτόν τον πόλεμο, εάν η κυβέρνηση έλεγχε στρατό κι αστυνομία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνωμοσία που έχει σχεδιαστεί στο εξωτερικό με στόχο να αποσταθεροποιηθεί τη Συρία επικαλέστηκε ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ ως αιτία των αναταραχών, στην πρώτη του δημόσια ομιλία εδώ και μήνες, ενώ τόνισε ότι δεν έχουν δοθεί εντολές για πυρά εναντίον πολιτών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η Τουρκία προσέρχεται στις κάλπες την Κυριακή με το σκηνικό να θυμίζει κινούμενη άμμο. Κλειδί για τις εξελίξεις η ψήφος των Κούρδων. Η ετερόκλητη συμμαχία με την αριστερά και οι σχέσεις με το PKK.
Οι Κούρδοι ετοιμάζονται για νέο «χτύπημα» στον Ερντογάν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βαλεντίνος Βασιλέσκου, Réseau International (Γαλλία) 

Οι τελευταίες εφιαλτικές εικόνες που γυρίστηκαν στη Συρία δείχνουν τις επιθέσεις εναντίον θέσεων των ισλαμιστών ανταρτών με ένα νέο τρομερό όπλο: τον ρωσικό θερμοβαρικό εκτοξευτή ρουκετών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

“Η Ελλάδα μπoρεί να ζήσει χωρίς δανεικα. Δεν μπορεί να ζεί χωρίς ιδανικά. Ας ξανά δώσουμε στα παιδία μας την πίστη στον Θεό , την φιλοπατρία , την τεκμηριομένη πεποίθηση για την διαχρονική πορεία του ελληνισμου και θα δούμε την νέα γενία να δημιουργει και να αναδημιουργεί μια καινούργια Ελλάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Françoise Compoint, Réseau Internatinal (Γαλλία)
Η ΕΕ δεν το έχει ακόμα κατανοήσει και ακόμη λιγότερο η κ. Μέρκελ, πεπεισμένη ότι η Άγκυρα θα λάβει καλύτερη φροντίδα των προσφύγων σε αντάλλαγμα για μια ενίσχυση 3 δισ. € και μιας ένταξης στο χώρο της Ένωσης, που έχει προγραμματιστεί από καιρό, αλλά συνεχώς αναβάλλεται. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΙΚΟΝΑ---Ευρώ,-Ευρωζώνη2Άρης ΟικονόμουΟι χώρες της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στο ευρώ απομακρύνονται όλο και πιο πολύ από την ιδέα της υιοθέτησης του, ενώ η Πορτογαλία επιβεβαιώνει το τέλος της Δημοκρατίας – όπως συνέβη στην Ελλάδα, με το ΟΧΙ που μετατράπηκε σε ΝΑΙ  

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την κατεδάφιση του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα της Αλβανίας καταδίκασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Υπενθυμίζεται ότι οι αλβανικές αρχές είχαν προχωρήσει τον Αύγουστο στην κατεδάφιση του ναού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας. «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος», είχε σχολιάσει τότε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Χρήστος Κούτρας.
Η Κομισιόν απάντησε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφία Αρχείου: Russian President Vladimir Putin (L) meets with former U.S. president Jimmy Carter (2-L), former U.N. Secretary-General Kofi Annan (2-R) and other members of the Elders group at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, Russia, 29 April 2015. EPA/SERGEI KARPUKHIN/POOL
Του Νίκου Σταματάκη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ασκήσεις για την πρακτική απώθηση αεροπορικών επιδρομών ενός προσομοιωμένου εχθρού εναντίον της Κριμαίας θα πραγματοποιήσουν πλοία και αεροσκάφη του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στόλου, Νικολάι Βοσκρεσενσκι.
«Το πυραυλικό χόβερκραφτ Samum, τα μικρά πυραυλικά πλοία Mirazh και τα πυραυλικά σκάφη Shuya R-60 και R-109 θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις για την απώθηση αεροπορικών επιδρομών

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την Παρασκευή (23.10.15) στη Βιέννη, πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών για το συριακό πρόβλημα. Αποτέλεσμα των διπλωματικών διεργασιών είναι πιθανόν να αναδυθεί μια ευρεία Συμμαχία χωρών ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος», όμως, σχεδόν κανένα από τα μέλη της δεν φαίνεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε συμβιβασμούς, λένε Ρώσοι εμπειρογνώμονες. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/HANDOUT
Η απόφαση των ΗΠΑ έρχεται μετά από μήνες συζητήσεων και ρίσκου να διαταραχθούν περισσότερο οι ήδη δύσκολες σχέσεις με την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, με την οποία οι αμερικανικές επιχειρήσεις και τα οικονομικά ενδιαφέροντα είναι βαθιά συνδεδεμένα (φωτ. αρχείου).
Έναν καταστροφέα κατευθυνόμενων βλημάτων, το USS Lassen, έχει στείλει το αμερικανικό ναυτικό στα τεχνητά νησιά που έχει χτίσει η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αναπόφευκτο θεωρούν οι αναλυτές της Deutsche Bank ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Bild.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank το οποίο έχει στη διάθεσή της, το κούρεμα του χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισ. ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η επιχείρηση είχε στόχο την εκτός νόμου ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C

Αγκυρα
Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία, έξι ημέρες πριν τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, ο θάνατος 25χρονης από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια εφόδου στην κατοικία της στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Αστυνομικός πυροβόλησε την 25χρονη όταν εκείνη του ζήτησε να βγάλει τα παπούτσια του πριν εισέλθει, σύμφωνα με την μαρτυρία της οικογένειά της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

DW: "Είσαι ευτυχής Αλέξη;"Η μαεστρία της Μέρκελ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έκαναν τoν Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία κατά τον γερμανικό τύπο. Βάλλεται πανταχόθεν η Μέρκελ για την προσφυγική της πολιτική.
H συμφωνία 17 σημείων, που υιοθετήθηκ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε χθεσινό τηλεγράφημά της, η διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής Mirror, ανέδειξε το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της διακίνησης, μέσω των κατεχομένων της Κύπρου, Βρετανών που έχουν στρατολογηθεί από τον ISIS, προς τη Συρία. Δεν είναι η πρώτη φορά που εγείρεται το συγκεκριμένο ζήτημα· τα τελευταία τρία χρόνια, δημοσιεύματα εγχώριου και ξένου, έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, δηλώσεις αξιωματούχων των

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά από καταγγελία των αρχών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, ότι τζιχανσιτές του ισλαμικού κράτους διατηρούν σπίτι-στρατηγείο στην κωμόπολη Καγιάπιναρ του Ντιγιαρμπακίρ, οι τουρκικές αρχές ασφαλείας προχώρησαν σε επιχείρηση εισβολής, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί των Ειδικών Δυνάμεων και τραυματίστηκαν άλλοι έξι, ενώ από την πλευρά των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν επτά, ενώ άλλοι 12 συνελήφθησαν αιχμάλωτοι.
Στη φάση της εισβολής των αστυνομικών στι βίλα-στρατηγείο του Ι.Κ., ξέσπασε μάχη, ενώ οι τζιχαντιστές πυροδότησαν και παγιδευμένους εκρητικούς μηχανισμούς, από τους οποίους βρήκαν το θάνατο οι Τούρκοι αστυνομικοί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Άγκυρα:  Μπερδεμένοι οι Τούρκοι πέρασαν την Κυριακή ρωτώντας «τι ώρα είναι;» καθώς τα αυτόματα ρολόγια… αψήφησαν κυβερνητική «εντολή» να καθυστερήσει η μετάβαση από την θερινή στη χειμερινή ώρα έως τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι δραστηριότητες της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο έδαφος της μονομερώς ανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» στην ανατολική Ουκρανία απαγορεύθηκαν λόγω «κατασκοπείας» και «λαθρεμπορίου ναρκωτικών», ανακοίνωσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.
«Η διαπίστευση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής των συνεργατών τους στη συλλογή πληροφοριών σχετικών με την άμυνα και σε παράνομες παραδόσεις ψυχοτρόπων φαρμάκων» μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των αυτονομιστών DAN.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βρυξέλλες: «Καρφώνει» τη Λευκωσία και στο περιουσιακό η Κομισιόν, η οποία, όπως πληροφορείται ο «Φ», διαφημίζει τη λεγόμενη «επιτροπή αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους στο προσχέδιο έκθεσής της, ενώ υποβαθμίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για «δίκαιη ικανοποίηση» (just satisfaction), «εξαφανίζοντας» παράλληλα την υποχρέωση της Άγκυρας να εφαρμόσει πλήρως όλες τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Με την ηγεμονική εμφάνιση του Καρλομάγνου και την αυτοανακήρυξή του σε βασιλιά της Ιταλίας στα 774, οι Χριστιανικοί λαοί της δυτικής Ευρώπης (τα σημερινά κράτη της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας) υποδουλώνονται οριστικά στους Φραγκοτεύτονες επιδρομείς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, εντόπισαν στον ποταμό Ευφράτη δύο βάρκες που διακινούσαν όπλα προς τους Κούρδους της Συρίας και τις κατέστρεψαν. 

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα στις βάρκες ήταν μέλη της οργάνωσης YPG του κουρδικού κόμματος της Συρίας PYD. 

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή «Cerablus-Azez» που καθορίζεται ως ‘κόκκινη γραμμή’. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Επιτροπή του Ιρακινού Κοινοβουλίου για την Άμυνα και Ασφάλεια, σε συνεδρίασή της,  έδωσε το πράσινο φως για ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού κράτους στο έδαφος του Ιράκ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χακίμ ελ Ζαμίλι,  οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους προσπαθούν να ξεφύγουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και καταφεύγουν στα ιρακινά εδάφη τα οποία έχουν κατακτήσει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφία μέσω Τράπεζας Πειραιώς

«Οχι» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, είναι η απάντηση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα ο οποίος προτείνει την καταβολή ενός μικρού ποσού από το σύνολο των δανειοληπτών, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η άρση των πλειστηριασμών δεν συμφέρει τις τράπεζες.
Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι κατά των πλειστηριασμών α’ κατοικίας απάντησε:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι μάχες στη Δαμασκό συνεχίζονται με σφοδρότητα, ωστόσο, καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως την περιοχή. | Alexander Kots/Komsomolskaya Pravda 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Π. Ήφαιστος
Α. ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΎ ΖΗΤΉΜΑΤΟΣ.

Φυλακισμένα ΜνήματαΗ συλλογική αυτοκτονία των μελών μιας κοινωνίας είναι σπάνιο φαινόμενο. Συνήθως οι κοινωνικές οντότητες διαθέτουν συλλογικό ένστικτο επιβίωσης και τα μέλη της αντιστέκονται.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Ο κ. Φρανσουά Ολαντ μίλησε με τέτοιο τρόπο κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, που έκανε ακόμη και τον Αλέξη Τσιπρα να κοκκινίζει από σεμνότητα.
Τέτοιο φίλο χρόνια είχαμε να υποδεχθούμε  στην χώρα μας. Σε όλα μας στήριξε, όλα τα υποσχέθηκε.
Την Τετάρτη ήταν η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νουλαντ, που τελειώνοντας  τις συναντήσεις της  με τον Αλέξη Τσιπρα και τον Νίκο Κοτζιά δήλωνε «ικανοποιημένη» για την προσπάθεια της κυβέρνησης, «εντυπωσιασμένη» για την υποδοχή των προσφύγων, «ενθουσιασμένη» για την συνετή συνεργασία στα ενεργειακά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Syrian boys ride bicycles past destroyed buildings in rebel-held area of Douma, outskirts of Damascus, Syria, 24 October 2015. The rebel held territory on the outskirts of Damascus has been one of the most targeted by regime airstrikes, which includes the use of barrel bombs, resulting in the deaths of hundreds of civilians, leaving thousands injured and the town in ruins. EPA, MOHAMMED BADRA

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

© AP Photo / Lefteris Pitarakis
Alexandre Latsa (Ρωσία)
Πολλοί δημοσιογράφοι έθεσαν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων των ρωσικών επιδρομών στη Συρία, πολλές από αυτές τις επιδρομές επικεντρώθηκαν στην επαρχία της Ιντλίμπ  μέσα στην οποία δεν υπάρχει παρουσία του ΙΚ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με τους Financial Times ο ISIS εισπράττει 1.5 εκ δολάρια την ημέρα από τις πετρελαιοπηγές που έχουν πέσει στα χέρια του στην Συρία και το Ιράκ (βλέπε μαύρες κηλίδες στις μωβ περιοχές). 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφία Αρχείου: Co-Chair of the the People’s Democratic Party (HDP) of Turkey, Selahattin Demirtas (L), speaks at an election campaign rally in Hamburg, Germany, 27 September 2015. Demirtas is currently touring Germany, ahead of 01 November elections in Turkey. EPA/DANIEL REINHARDT
Αξιόπιστοι σύμμαχοι των Αμερικανών στη Συρία και εν δυνάμει σύμμαχοι των Ρώσων…

Διαβάστε το ολόκληρο...

handout picture shows two SU-25 strike fighters taking off from the Syrian Hmeymim airbase, outside Latakia, Syria. EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Χαλίντ αλ Ατιγιάχ, δήλωσε πως η χώρα του ίσως επέμβει, στρατιωτικά, στην Συρία, ενισχύοντας τους αντικαθεστωτικούς μαχητές.Η ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση του Κατάρ στην Συρία μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλέξης Ζακυνθινός
Στη Ρωσία συζητείται η στάση πληρωμών ενός τρις δολαρίων, η οποία θα γονάτιζε το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα – πόσο μάλλον όταν η Κίνα είναι βυθισμένη στην κρίση, ενώ οι αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top