Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μαρίνα Χατζηκώστα
Θολό είναι το τοπίο για τις επικείμενες συνομιλίες για το Συριακό, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής στη Γενεύη. Ο αποκλεισμός του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας προκαλεί τριγμούς, πριν καλά καλά αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Δεν πήρε πρόσκληση από τον ειδικό απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα της Συρίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το Συριακό. Ο Στεφάν Ντε Μιστούρα προσκάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές του διαλόγου αφήνοντας έξω τους Κούρδους, οι οποίοι σύμφωνα με τη Δυτική Συμμαχία υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκπροσωπούνται από την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Θέση που πρώτη εξέφρασε η Τουρκία, με τον πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου, να είναι από χθες, κατηγορηματικός όσον ζήτημα της κουρδικής παρουσίας.






Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι «Το κουρδικό κόμμα δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα, από ότι με ενημέρωσε ο κύριος Ντε Μιστούρα, δεν του έχει αποστείλει πρόσκληση.».

Πριν καλά καλά αρχίσουν οι συνομιλίες το τοπίο άρχισε να θολώνει. Ήδη ένας εκ των ηγετών της Συριακής Αντιπολίτευσης προειδοποιεί με αποχή από το τραπέζι του διαλόγου και ενδεχόμενο αδιέξοδο, αν δεν κληθούν και οι εκπρόσωποι των Κούρδων.

Ο Συμπρόεδρος Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου είπε ότι «Θα πάμε με τους φίλους μας (τους Κούρδους) ή καθόλου. Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση σε αυτό το θέμα».

Η έναρξη των συνομιλιών για πολιτική λύση στη Συρία έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής, στη Γενεύη.


ΑΝΤ1

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top