Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κύπρος – Ισραήλ: Υπογραφή νέας συμφωνίας σε αμυντικά θέματα μεταξύ των δύο χωρών Με την υπογραφή μιας στρατιωτικής συμφωνίας, Κύπρος και Ισραήλ ενισχύουν περεταίρω τη συνεργασία τους.
Κοινά τα συμφέροντα και οι προκλήσεις στην περιοχή μας τόνισαν από την Λευκωσία οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών.



Κύπρος και Ισραήλ ενισχύουν τη συνεργασία τους στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, και διασφάλισης της σταθερότητας στην περιοχή, ενόψει και των ενεργειακών προοπτικών που έχουν δημιουργηθεί ανατολική μεσόγειο.
Στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, την πρώτη που πραγματοποιεί στην Κύπρο επικεφαλής της άμυνας του γειτονικού κράτους, υπεγράφει άλλη μια στρατιωτική συμφωνία, η οποία διέπει το καθεστώς του στρατιωτικού προσωπικού έκαστης χώρας, στο έδαφος της άλλης, κατά τη διενέργεια κοινών δραστηριοτήτων.

Xριστόφορος Φωκαϊδης και Μοσέ Γιαλόν έβαλαν στο τραπέζι τόσο των διευρυμένων διαβουλεύσεων όσο και της κατ' ιδίαν συνάντησής τους, θέματα θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας.
Όπως ανέφερε ο κ. Φωκαϊδης «η συνεργασία με το Ισραήλ και ιδιαίτερα η εμβάθυνση των σχέσεων μας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας έχει μια ξεχωριστή σημασία και ιδιαίτερα στρατηγική διάσταση».
Αποδίδοντας τα εύσημα στις κυπριακές αρχές για τον επαγγελματισμό με τον οποίον χειρίστηκαν την υπόθεση μέλους της Χεζμπολάχ, ο Μοσέ Γιαλόν τόνισε τη σημασία που αποδίδει το Ισραήλ στην αμυντική συνεργασία με την Κύπρο.
«Το Ισραήλ βλέπει την Κυπριακή Δημοκρατία ως πραγματικό φίλο. Η σχέση μεταξύ των δύο Υπουργείων Αμυνας, καθώς και μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών μας και των μυστικών μας υπηρεσιών είναι μακροχρόνια, παραγωγική και σημαντική. Η σημερινή μου επίσκεψη αποτελεί παράδειγμα αυτής της δυνατής σχέσης», σημείωσε ο κ. Γιάλον.
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ
Νωρίς το απόγευμα, και σε ένα έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, οι δύο υπουργοί τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο στρατόπεδο Αντιστράτηγου Βασίλειου Καποτά, προς τιμή των 2,200 παιδιών των επιζώντων του ολοκαυτώματος, για τους οποίους η Κύπρος έγινε τόπος διέλευσης για την επάνοδο στο Ισραήλ.
Μεταξύ των προσκεκλημένων και η 68χρονη σήμερα Ζεχιβίτ, η οποία γεννήθηκε στο τότε βρετανικό στρατιωτικό νοσοκομείο, και έστειλε ένα θερμό μήνυμα προς όλους τους κυπρίους εκ βάθους καρδίας.
«Ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε προκειμένου να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή στα στρατόπεδα των παράνομων μεταναστών και των παιδιών τους, τους επιζώντες του εβραϊκού ολοκαυτώματος», ανέφερε η 68χρονη.
Η ίδια, λέει, δεν έχει αναμνήσεις ως παιδί από την Κύπρο, την οποία αποκαλεί δεύτερή της πατρίδα, αλλά πάντα ονειρευόταν τη μέρα που θα αναζητούσε τις κυπριακές τις ρίζες. Να αναζητούσε πληροφορίες για τη ζωή των γονέων της και τα πρώτα της βήματα σε αυτό τον κόσμο, μέσα στα βρετανικά στρατόπεδα στην επαρχία Αμμοχώστου.
«Και επειδή πιστεύω ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, και η μισή μου καρδιά είναι ισραηλινή και η άλλη μισή κυπριακή/43.21 "Επιτρέψετε μου να κλείσω με μια προσωπική ευχή, ως ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ πριν από 68 χρόνια. Είθε να καταφέρουμε, με τη βοήθεια του Θεού, να αφιερώσουμε ένα δεύτερο μνημείο σύντομα, στο λιμάνι της Αμμοχώστου», ανέφερε η Ζεχιβίτ.
Στο χώρο είχε στηθεί ένα υποστατικό, στα πρότυπα των στρατοπέδων όπου κρατούνταν οι επιζώντες του ολοκαυτώματος, ενώ είχαν τοποθετηθεί και φωτογραφίες που απεικόνιζαν σκηνές από την καθημερινότητα των εβραίων κρατουμένων.
TVONENews

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top