Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Την ανάγκη αλλαγής της τακτικής – από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης- στο Κυπριακό, έθεσε σήμερα από την Πάφο, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί άμεση σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με τη σωστή σύνθεση η οποία να ασχοληθεί με την διεθνή πτυχή του Κυπριακού .





Μιλώντας μετά την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ Χαραλάμπου Μούσκου στο ΚΕΝ Πάφου, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η διαδικασία των συνομιλιών έχει επιβραδυνθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα της στάσης και της κωλυσιεργίας την οποίαν επιδεικνύει η τ/κ πλευρά και κυρίως η Τουρκία.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε επίσης λόγο για λανθασμένη τακτική την οποίαν ακολουθά ο ΠτΔ και οι συνεργάτες του, η οποία είπε αποδεικνύεται αναποτελεσματική , δεν βοηθά στη διάρρηξη του αδιέξοδου και δεν ασκούνται οι κατάλληλες πιέσεις προς την τουρκική πλευρά για κάμψη της αδιαλλαξίας της.

Αυτό που έχει απομείνει, είπε, είναι να συζητηθούν θέματα για τα οποία η τουρκική πλευρά πρέπει να αποδώσει οφέλη στην ελληνική πλευρά και είναι γι’ αυτό που παρατηρείται , όπως είπε, και το πρόβλημα της κωλυσιεργίας.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, σημείωσε, ότι « θα πρέπει να εγκαταληφθεί η μονόπλευρη διαχείριση του Κυπριακού από τους Νατοϊκούς κύκλους» και ότι με αξιοπιστία θα πρέπει να εμπλακούν και οι υπόλοιπες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Γαλλία, προκειμένου συνέχισε, να επιτύχουμε κάτι καλύτερο που θα οδηγήσει στην κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Δυστυχώς αυτό που απομένει στο τραπέζι των συνομιλιών είναι οι συγκλίσεις που έχουν γίνει με υποχωρήσεις της ε/κ πλευράς οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζονται με τις πρόνοιες του σχεδίου ΑΝΑΝ και σε άλλες περιπτώσεις δυστυχώς είναι ακόμη χειρότερες , κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ


 

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top