Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Έχουν ήδη δημιουργήσει διυπουργική επιτροπή για το προσφυγικό
Έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες από τη Συρία ως χώρα τράνζιτ, δηλώνει η Αλβανία
Αυτό προκύπτει από τις επιθυμίες των ίδιων των προσφύγων, οι οποίοι, όπως είπε η υπουργός Άμυνας της χώρας, δεν θέλουν να μείνουν μόνιμα σε καμιά χώρα των Βαλκανίων




Η Αλβανία είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες από τη Συρία, μόνο όμως ως χώρα τράνζιτ, δήλωσε η υπουργός Άμυνας, Μίμη Κοδέλι.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ασφάλειας της αλβανικής Βουλής, η κυρία Κοδέλι ξεκαθάρισε ότι αυτό προκύπτει από τις επιθυμίες των ίδιων των προσφύγων, οι οποίοι, όπως είπε, δεν θέλουν να μείνουν μονίμως στην Αλβανία, όπως σε καμιά χώρα των Βαλκανίων.

Για το σκοπό αυτό, ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολόγους της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου, των Σκοπίων, της Κροατίας κ.λπ., με σκοπό την επίτευξη συνεργασίας στη διαδικασία μετάβασης των προσφύγων στην Ευρώπη.

Η Αλβανία μολονότι δεν έχει προχωρήσει στην δημιουργία υποδομών για την φιλοξενία προσφύγων, έχει από καιρό ανακοινώσει τον σχεδιασμό δύο κέντρων υποδοχής, το ένα στο Αργυρόκαστρο και το άλλο στην περιοχή του Ντεβόλι, στον νομό Κορυτσάς.

Η Αλβανίδα υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συσταθεί ήδη διυπουργική επιτροπή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού θέματος, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών, του γενικού διευθυντή της Αστυνομίας και εκπροσώπων των δομών των μυστικών υπηρεσιών.

Η κυρία Κοδέλι είπε ακόμα ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των γειτονικών χωρών για να εντοπιστούν μεταξύ των προσφύγων "κακοποιά στοιχεία", τα οποία εκμεταλλευόμενα το προσφυγικό κύμα θα επιδιώξουν να φθάσουν στον προορισμό που επιθυμούν.

http://www.protothema.gr/world/article/555701/etoimi-na-dehtei-prosfuges-apo-ti-suria-os-hora-tranzit-dilonei-i-alvania/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top