Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Δηλώσεις Τζον Κέρι
Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία - Εξετάζεται Plan b για το συριακό
Ενδεχομένως θα είναι πολύ αργά να παραμείνει η Συρία ενιαίο κράτος εάν περιμένουμε για πολύ ακόμα», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία, ακολουθώντας πιο επιθετική γραμμή στο ζήτημα της Συρίας. Με δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, επεσήμανε πως «θα είναι δύσκολο να παραμείνει η Συρία ενιαίο κράτος, εάν δεν τερματιστούν σύντομα οι εχθροπραξίες», κάνοντας αναφορά για... plan B.




«Ενδεχομένως θα είναι πολύ αργά να παραμείνει η Συρία ενιαίο κράτος εάν περιμένουμε για πολύ ακόμα», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας με θέμα τον ετήσιο προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οποιοσδήποτε πιστεύει ότι θα υπάρξει ατιμωρησία στην περίπτωση που παραβιάσει τη συμφωνία, κάνει μεγάλο λάθος» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής, ο Ρεπουμπλικανός Μπομπ Κόρκερ, σχολίασε ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε επίπτωση στους παραβάτες της εκεχειρίας υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα. «Βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικές συζητήσεις σχετικά με ένα σχέδιο Β στην περίπτωση που δεν πετύχουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα, ο Τζον Κέρι επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θα γνωρίζουν το επόμενο διάστημα εάν η προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός, που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή, θα τηρηθεί και στην περίπτωση που μια πολιτική μετάβαση δεν εκτυλιχθεί στη Συρία υπάρχουν και οι επιλογές που προβλέπει ένα «σχέδιο Β». «Την απόδειξη θα την δούμε σε επίπεδο ενεργειών που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες» σημείωσε ο Κέρι.

«Θα γνωρίζουμε εντός ενός μήνα ή δύο μηνών εάν αυτή η διαδικασία μετάβασης είναι πραγματικά σοβαρή, ή όχι… Ο Άσαντ θα πρέπει να λάβει κάποιες πραγματικές αποφάσεις σχετικά με την έναρξη μιας διαδικασίας μεταβατικής εξουσίας που θα είναι πραγματική. Εφόσον αυτό δεν γίνει υπάρχουν σίγουρα επιλογές στο πλαίσιο ενός «σχεδίου Β» που εξετάζονται», προσέθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος σε εναλλακτικά σχέδια που δεν καθόρισε και πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν την επιλογή στρατιωτικών επιχειρήσεων.

http://www.protothema.gr/world/article/555819/oi-ipa-sklirainoun-ti-stasi-tous-apenadi-sti-rosia-exetazetai-plan-b-gia-to-suriako/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top