Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Έξι χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα καταγραφής των φορέων του Δημοσίου, η προσπάθεια βρίσκεται στο μηδέν, αφού και πάλι μετά από τέσσερις κυβερνήσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χθες... τελεσίγραφο σε άγνωστους παραλήπτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους. Για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποιεί ότι τα ΝΠΙΔ που δεν αποστείλουν στοιχεία έως τα τέλη Μαρτίου θα χάσουν την κρατική χρηματοδότηση. Στόχος του υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη είναι να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους φορείς που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση πάνω από 50% τους προϋπολογισμού τους και αρνούνται να απογραφούν.
Οι εκτιμήσεις είναι ότι 40-50 εταιρείες που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ παραμένουν άφαντες και συνδέονται κυρίως με κληροδοτήματα ή δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις. Η πρώτη απογραφή έγινε το 2011 επί του Γ. Ραγκούση και συνολικά καταγράφηκαν 900 ΝΠΙΔ, ενώ με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής απασχολούνταν 32.000 υπάλληλοι. Στις 30 Απριλίου 2014 που έληγε το χρονοδιάγραμμα για την καταγραφή των ΝΠΙΔ εντοπίστηκαν 500 φορείς που δεν είχαν απογραφεί, εκ των οποίων οι 155 αφορούσαν δημοτικές και αναπτυξιακές εταιρείες. Αναζητούνται, νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που συνδέουν τη λειτουργία τους με την αξιοποίηση κληροδοτημάτων, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου που έχουν έσοδα από επιχειρηματικές δραστηριότητες και οργανισμοί των ΟΤΑ που αξιοποιούν κατά κύριο λόγο κοινοτικά κονδύλια και λαμβάνουν τέλη από δημότες για την παροχή υπηρεσιών. Πηγή: www.lifo.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top