Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα επαναφέρουν με δριμύτητα την κριτική για τη Συνθήκη Σένγκεν. Πώς μπορεί να επηρεαστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Οι πολιτικοί συσχετισμοί, οι φόβοι για άνοδο των άκρων και η στρατηγική απέναντι στο ISIS

Στις 22 Μαρτίου τρομοκρατικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, την ώρα που η ΕΕ προσπαθούσε να «ισορροπήσει» από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και εν μέσω της προσφυγικής κρίσης.
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο που οι εθνικιστικές δυνάμεις στα κράτη αμφισβητούν σημαντικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού μπλοκ, όπως την ελεύθερη κίνηση των πολιτών που αναζητούν εργασία και τη Συνθήκη Σένγκεν, τονίζει η Stratfor σε σχετική ανάλυση.
Η ατμόσφαιρα φόβου και καχυποψίας που σίγουρα θα ακολουθήσει τις επιθέσεις θα χειροτερέψει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση.
Το πρώτο συμπέρασμα από τις επιθέσεις θα είναι είναι ο νέος γύρος debate για τους ελέγχους στα σύνορα της ΕΕ. Η συμφωνία για την Συνθήκη Σένγκεν δέχθηκε σκληρή κριτική από τότε που ξεκίνησε η προσφυγική κρίση στις αρχές του 2015.

Οι επιθέσεις στο Παρίσι κλιμάκωσαν τις αντιπαραθέσεις για τη Συνθήκη κυρίως γιατί οι τρομοκράτες μετακινήθηκαν μεταξύ Βελγίου και Γαλλίας χωρίς να εντοπιστούν. Ακολούθως η Γαλλία όπως επίσης και άλλα κράτη επαύξησαν τους συνοριακούς ελέγχους.
Από τότε η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θέλει όλα τα συνοριακά εμπόδια της Συνθήκης Σένγκεν να έχουν αρθεί έως τα τέλη του 2016. Ωστόσο οι τελευταίες επιθέσεις και ίσως οι επόμενες -εφόσον υπάρξουν- καθιστούν κάτι τέτοιο δύσκολο.
Για τη συνέχεια Euro2Day

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top