Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η Τουρκία υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Σήμερα το πρωί στις 10:30 ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία της Αρμενίας Ρίτα Σαργκσιάν, πολλά μέλη της κυβέρνησης, τον Καθολικό Καρεκίν Β ', τον Σαρλ Αζναβούρ και τον GeorgeClooney επισκέφθηκε το μνημείο της Γενοκτονίας στο Ερεβάν για να καταθέσει λουλούδια μπροστά στην αιώνια φλόγα.
Στη συνέχεια ο Καθολικός Καρεκίν Β' έψαλλε τη προσευχή « Hayr Mé» (Πάτερ ημών) του  επαναλήφθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των προσωπικοτήτων.

Γύρω από τη φλόγα, δεκάδες χιλιάδες γαρίφαλα μαρτυρούσαν ότι από νωρίς το πρωί το πλήθος είχε βαδίσει προς το μνημείο της Γενοκτονίας στηDzidzernagapert. 

Εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι πολίτες καθώς και χιλιάδες τουρίστες θα πορευτούν  όλη την ημέρα ενώπιον της αιώνιας φλόγας για να τιμήσουν το ενάμισι εκατομμύριο θύματα της Γενοκτονίας του 1915 την οποία η Αρμενία και ο κόσμος τιμούν σήμερα την 101η επέτειο.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 24.4.2016

Krikor Amirzayan
Κυριακή, 24 Απριλίου 2016,
Κρικόρ 
Amirzayan © armenews.com

http://www.armenews.com/article.php3?id_article=125314

Η Τουρκία υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων


Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει τα γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία, έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει ένας εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Τετάρτη 20 Απριλίου.

« Έτσι, η Άγκυρα δεν αποδίδει καμία σημασία στο κάλεσμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναγνωριστούν τα γεγονότα του 1915 ως μια υποτιθέμενη γενοκτονία των Αρμενίων », επέμεινε ο Τούρκος αξιωματούχος, τονίζοντας ότι το κάλεσμα σ’ αυτή τη κατεύθυνση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν « προβοκάτσια ».

« Η Τουρκία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ήταν διατεθειμένη να συγκροτήσει μια μεικτή επιτροπή για να μελετήσει σε βάθος τα γεγονότα του 1915, αλλά η αρμενική πλευρά έχει αγνοηθεί πάντα αυτή την πρόταση », είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι « αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτή η υποτιθέμενη γενοκτονία διαπράχθηκε εις βάρος των Αρμενίων το 1915 ».

Στις 14 Απριλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Τουρκία να αναγνωρίσει τα γεγονότα του 1915 ως πράξη γενοκτονίας.

Σχολιάζοντας τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Βολκάν Μποζκίρ, Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν τελείως αβάσιμη.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 24.4.2016

Παρασκευή, 22 Απριλίου του 2016,
Gari © armenews.com

http://www.armenews.com/article.php3?id_article=125184

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top