Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ευρισκόμενος στην Τουρκία και στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, εκθείασε την Άγκυρα για τη στάση της στο μεταναστευτικό. «Η Τουρκία είναι παράδειγμα για όλο τον κόσμο στο θέμα των προσφύγων. Κανείς να μη δίνει μαθήματα στην Τουρκία σε αυτό το θέμα. Αισθάνομαι περήφανος που συνεργάζομαι μαζί σας σε αυτό το θέμα». Κι όλα αυτά ενώ ο ίδιος είχε αντιδράσει στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από πλευράς Γερμανίας για να παρακαμφθεί ως πρόσωπο και ως θεσμός, όταν εσυζητείτο ακόμη η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, με προίκα πολλά δώρα προς την Άγκυρα.



Ο Ντόναλντ Τουσκ είναι θεματοφύλακας των αρχών που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι υποστηρικτής της Τουρκίας, η οποία αποτελεί κράτος-τρομοκράτη, που συστηματικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός και εκτός της χώρας. Ο κ. Τουσκ, μετά τις δηλώσεις του αυτές, θα πρέπει προφανώς να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Πρώτο, από ποια χώρα διοχετεύονταν οι μετανάστες προς την Ευρώπη;

Δεύτερο, από πού προκύπτει η σιγουριά που εκφράζεται από τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι η χώρα του θα απαλλαγεί από τη βίζα; Ενώπιον του κ. Τουσκ και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με απόλυτα σαφή, πλην εκβιαστικό τρόπο, διαμήνυσε πως «αν δεν εφαρμοστεί η απαλλαγή της βίζας, δεν θα εφαρμοστεί ούτε και η συμφωνία επανεισδοχής». Και το αποδέχθηκαν τούτο οι παρόντες Ευρωπαίοι χωρίς καμία, δυστυχώς, αντίδραση. Οι Ευρωπαίοι έχουν «καταπιεί» την πρόκληση Νταβούτογλου.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς δεν έχουν μάθει ακόμη πως η τακτική του καλοπιάσματος της Άγκυρας, που ενίοτε υιοθετείται, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αποδείχθηκε διαχρονικά πως η Τουρκία αποθρασύνεται και αναβαθμίζει τις αξιώσεις της. Είναι, άλλωστε, γι' αυτό που θεωρεί η Άγκυρα σήμερα πως η ενταξιακή της πορεία έχει χαρακτήρα αλά καρτ. Είναι γι' αυτό που η Τουρκία μπορεί χωρίς περιστροφές να εκβιάζει και να απειλεί την Ένωση και η αντίδραση των Ευρωπαίων είναι η παροχή και νέων ανταλλαγμάτων προς την Άγκυρα. Αυτή η πρακτική, αυτή η προσέγγιση εδραιώνει αρνητικές προσεγγίσεις και πρακτικές στις πολιτικές της Άγκυρας.

Η Τουρκία με τις πολιτικές και τις δράσεις της έχει προκαλέσει την προσφυγική κρίση κι αυτό δεν θέλουν να το θυμούνται κάποιοι στην Ε.Ε. Είναι μια χώρα που εδώ και 42 χρόνια έχει προκαλέσει προσφυγικό ζήτημα στην Κύπρο.
Η Θέση του "Φ"

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top